Bonaire, únic projecte espanyol nominat als premis de sostenibilitat més prestigiosos del món

Dijous, 18 Febrer 2021 16:09 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 97 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El centre comercial Bonaire, gestionat per Unibail- Rodamco-Westfield, ha sigut nominat als BREEAM Awards 2021, uns guardons que són considerats com els més importants en l'àmbit de la construcció sostenible i que anualment reconeixen els edificis més innovadors i respectuosos amb el medi ambient mundialment.

 

Entre un ampli elenc de projectes i edificacions comercials de més de 80 països en els quals és present Breeam, Bonaire ha sigut nominat en les categories Commercial project: In-Use: que reconeix aquells projectes que compten amb polítiques i procediments de millora contínua centrades en la gestió, seguiment i auditoria; així com en la categoria Regional Award: Western Europe: integrada per projectes a Europa que destaquen per l'excel·lència i alts estàndards de sostenibilitat.

 

El centre comercial valencià comparteix categoria amb projectes de països com els Estats Units, Turquia, el Regne Unit, Romania, Països Baixos o Bèlgica que destaquen pels seus assoliments en el disseny, desenvolupament i gestió de l'edifici en matèria de sostenibilitat.

 

En paraules de Nadia Fernandes, gerent de Bonaire, “És un vertader orgull estar nominats als premis més prestigiosos del món en matèria de sostenibilitat. Aquesta candidatura ens confirma que estem en el bon camí i ens dona forces per a continuar treballant per convertir-nos en un centre 100% respectuós amb el medi ambient”.

 

La gala de lliurament de premis se celebrarà en format en línia del 23 al 26 de març després d'un procés de votació en línia i obert que està en marxa fins al pròxim 22 de març en la web de Breeam. D'entre centenars de candidatures, els 48 finalistes que opten enguany al guardó ha sigut prèviament seleccionats per un comité d'experts internacional que ha valorat l'equilibri aconseguit entre disseny, rendiment, innovació o ús de materials entre altres criteris.

 

Bonaire, centre comercial més sostenible d'Espanya en 2020
En 2020, Bonaire es va consolidar com a referent en sostenibilitat del sector del retail després d'obtindre la màxima valoració registrada per BREEAM® Espanya en la gestió de l'edifici, aconseguint una puntuació de 94,99%. El centre va aconseguir a més un BREEAM® Excel·lent en l'avaluació dels elements constructius de l'immoble.

 

Per a l'obtenció d'aquesta puntuació, BREEAM va valorar el compromís demostrat per Bonaire per desenvolupar la seua activitat amb el màxim respecte al medi ambient. En aquest sentit, el centre disposa d'aixeteries eficients que permeten importants estalvis de consum d'aigua, 1.770 panells solars que li permeten generar més de 472.500 Kwh d'energia neta o sistemes eficients de reciclatge per a la gestió dels residus, entre altres. Totes aquestes mesures permeten un estalvi de fins al 70% en el consum energètic i un 40% en el consum d'aigua. A més, el centre garanteix als seus visitants l'accés a través de sistemes de mobilitat sostenible com el transport públic, o el cotxe compartit, una iniciativa implantada per a treballadors i visitants que, entre altres avantatges permetrà la reducció de 50.800 trajectes anuals al centre comercial, la qual cosa suposa un estalvi d'emissions de 305 tones de CO₂.

 

Bonaire, el major centre comercial de la Comunitat Valenciana, compta amb una política mediambiental recollida en la seua estratègia de RSC “Better Plaus 2030”. Un full de ruta amb la qual Unibail-Rodamco-Westfield treballa en tots els seus centres amb els objectius de reduir un 50% les seues emissions de carboni en la seua cadena de valor per a 2030 i disminuir les emissions derivades del transport en un 40%; entre altres.

 

Des de Unibail-Rodamco-Westfield assenyalen: “Un any més, un dels nostres centres comercials forma part dels nominats als premis de sostenibilitat més prestigiosos del món. Aquesta candidatura ens reafirma que estem en el bon camí i suposa a més un impuls a la nostra ambiciosa política mediambiental, que ens situa a l'avantguarda del sector en matèria de sostenibilitat”.

 

Certificat BREEAM
BREEAM® (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) és el mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat en l'edificació tècnicament més avançat i líder en l'àmbit mundial amb més de 20 anys en el mercat i 575.000 edificis certificats en 85 països des de la seua creació en 1990.

 

Es tracta d'un sistema de certificació sobre el comportament ambiental dels edificis existents d'ús no domèstic i que estiguen en funcionament. En l'avaluació de les edificacions es mesuren impactes en 10 categories: Gestió, Salut i Benestar, Energia, Transport, Aigua, Materials, Residus, Ús del sòl i Ecologia, Contaminació i Innovació.

Modificat el Dilluns, 22 Febrer 2021 10:32