Manises presenta la segona part de la radiografia social

Divendres, 14 Desembre 2018 11:04 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 132 vegades

L’Ajuntament de Manises, en col·laboració amb el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, ha presentat la segona fase de l’Estudi sobre la Realitat Social del municipi. Aquest informe, impulsat el darrer any, pretén avaluar el grau de cohesió i inclusió social del municipi per mitjà de l’anàlisi de l’estat actual de la ciutadania i els col·lectius en risc d’exclusió social, i descobrir les principals carències i necessitats que demanda la ciutadania per tal d’extraure les línies d’acció estratègica del futur Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social de Manises.

En concret, després d’un primer estudi en què es va diagnosticar la situació de la població de Manises, el consistori ha desenvolupat una segona fase on s’han entrevistat a polítics locals, professionals experts de l’àmbit local i líders associatius de la societat civil de Manises amb el propòsit de conèixer la situació exacta de la ciutadania resident al municipi i arreplegar i avaluar les possibles propostes de millora en els Serveis Socials Municipals. 

“L’Estudi sobre la Realitat Social de Manises és la nostra eina per determinar les línies claus que hem de treballar en aquest àmbit, així com els objectius i les propostes d’actuació per reduir els factors de desigualtat i vulnerabilitat social i promoure, de forma activa, la inclusió i l’autodeterminació dels nostres col·lectius, és a dir, la base del nostre Pla d’Inclusió i Cohesió Social”, explica Carles López, regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises. 

L’òrgan encarregat del seguiment i avaluació del Pla mentre es desenvolupa serà el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, que impulsarà el consistori pròximament. Aquest Consell, integrat per tots els agents socials que lluiten front a l’exclusió social i l’empobriment de Manises, és una de les mesures que planteja el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social 2017-2022, amb el qual es pretén reforçar un model d’estímul i suport a les administracions locals de la Comunitat Valenciana per fer front aquestes problemàtiques.

 

Informa Nou Horta. Manises.

 

Modificat el Divendres, 14 Desembre 2018 11:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.