22 professionals de Manises perfeccionen els seus coneixements en l'atenció al pacient politraumatitzat

Dimecres, 17 abril 2019 09:46 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 53 vegades

 

Un dels motius més freqüents que es troben els professionals sanitaris en les consultes d'urgència dels centres hospitalaris són les fractures. I és que aquestes poden succeir en qualsevol moment com a conseqüència d'accidents, caigudes o colps severs pel que els traumatismes són un dels pilars fonamentals en els quals s'assenten l'activitat dels serveis d'emergències mèdiques.

 

En aquesta línia, el Departament de Salut de Manises ha realitzat una segona edició del curs de Suport Vital Avançat Traumatològic en el qual han participat 22 professionals del centre hospitalari que en el seu treball diari realitzen l'atenció inicial a pacients politraumatitzat amb la finalitat de reduir riscos i les seqüeles posteriors que puguen patir la persona atesa.

 

“Amb aquestes iniciatives teòric-pràctiques aconseguim que els professionals adquirisquen i perfeccionen coneixements, habilitats clíniques i les actituds necessàries per a l'avaluació i tractament del pacient que haja patit algun tipus de traumatisme en una situació d'urgència bé siga intra o prehospitalari”, explica Juan García Fortunato, cap del servei d'Urgències de l'Hospital de Manises. El doctor García destaca que “aquest curs està dirigit a professionals mèdics i d'infermeria per a crear una visió d'equip i perfeccionar la coordinació entre tots dos amb la finalitat d'oferir la millor atenció al pacient”.

 

 

Únic hospital de la Comunitat Valenciana

L'Hospital de Manises és l'únic hospital de la Comunitat Valenciana que ofereix aquest curs per als diferents professionals (metges, infermers/as, auxiliars i zeladors) d'un mateix Servei d'Urgències i en les mateixos boxs del Servei d'Urgències de l'Hospital on s'atendran els pacients, amb la finalitat de “actualitzar els coneixements i habilitats de l'equip, claus per a la seguretat del pacient i per a poder oferir un diagnòstic precoç que active la cadena assistencial”, indica el gerent del Departament de Salut de Manises, Ricardo Trujillo.

 

“Aquesta formació és finançada íntegrament per l'Hospital de Manises perquè els nostres professionals perfeccionen els seus coneixements en el seu espai físic de treball i les seues habilitats amb l'equip amb el qual treballen habitualment”, assenyala Ricardo Trujillo, qui afig que “aquesta actuació s'emmarca en l'objectiu del Departament de Salut de Manises de millorar el servei d'Urgències a través de la creació del circuit de politraumatismes que agilite l'atenció al pacient en aquests casos.

 

 

Formació teòric-pràctica

Aquest curs, avalat per la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències, Societat Espanyola de Vigilància intensiva i Unitats Coronàries i el Pla Nacional de RCP, té com a objectiu instruir en les tècniques necessàries a l'hora de realitzar una primera atenció qualificada a les víctimes de diferents tipus de traumatismes, així com dotar de les habilitats bàsiques que es precisen per al tractament de la malaltia traumàtica greu

 

 El curs consisteix en una formació teòric-pràctica en la qual es treballa amb imatges i maniquins per a aproximar-se el màxim possible a una situació real. Els participants duen a terme simulacions on aprenen no solament les habilitats tècniques necessàries per a atendre una víctima, sinó també a com avaluar una situació d'urgència i a mantenir la calma durant un accident. S'aprofundeix en tècniques com les immobilitzacions, l'aprenentatge de puncions com la traqueal, toràcica, abdominal, pericardíaca i via venosa. A més, s'ofereixen pràctiques en triatge, com diagnosticar i tractar el xoc en pacient traumatitzat o com actuar davant traumes cranioencefàlic o pediàtric. També s'explica als assistents exemples de com immobilitzar la columna o extremitats, els traumatismes relacionats amb agents físics com a cremades o electricitat, o el sistema de treball en una UVI mòbil.

 

 “Durant el curs s'explica l'atenció de traumatismes tant en xiquets com en adults i es donen a conèixer les últimes novetats en fàrmacs i l'actualització de les tècniques per al tractament dels diferents traumatismes”, explica el doctor Juan García, que destaca que “es potencien les habilitats tècniques com la realització d'ecografies, però també no tècniques com el perfeccionament en àrees de comunicació, lideratge o treball en equip”. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimecres, 17 abril 2019 09:52

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.