L'Hospital de Manises supera les 1.200 cirurgies bariàtriques

Dijous, 23 Mai 2019 13:54 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 58 vegades

La vida sedentària i la mala alimentació, entre altres factors, estan aconseguint que l'obesitat siga considerada com l'epidèmia més important del segle XXI. En l'actualitat, 1,5 milions de valencians pateix sobrepès i més de mig milió obesitat, segons dades de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). L'obesitat és un factor de risc per a la salut que influeix en la diabetis, hipertersión, hipercolesterolemia, artrosi, apnea del somni o cardiopatia isquèmica, patologies grises elles que redueixen l'esperança de vida en els pacients obesos, especialment com més gran siga el grau d'obesitat.

 

“La cirurgia bariàtrica ofereix una pèrdua de pes substancial i mantingudes a llarg termini, una solució per a l'obesitat mòrbida ja que és una intervenció eficaç per a la normalització del pes i el control de les comorbilitats”, apunta Pau Aragó, cirurgià de bariàtrica de l'Hospital de Manises. El centre hospitalari porta realitzat aquesta cirurgia des de fa 10 anys amb més de 1.200 intervencions i la creació d'una Unitat de l'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica formada per un equip multidisciplinari, especialitzat en el tractament d'aquesta patologia.

 

“Al llarg d'aquests anys, hem adquirit una experiència i coneixements que hem posat al servei dels nostres pacients, i que volem estendre a altres especialistes que s'estan formant en aquesta especialitat”, explica Soledad Carceller, cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital de Manises. Així, el Departament de Salut de Manises ha organitzat l'I Curs d'Immersió Clínica en Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica que impartiran els professionals del servei de cirurgia general i digestiva de l'Hospital de Manises en el qual explicaran les tècniques i l'experiència amb els diferents tipus d'intervencions. Una iniciativa, en col·laboració de Medtronic, dirigida a professionals sanitaris interessats en la cirurgia metabòlica i que es desenvoluparà en dobles sessions amb una part teòrica i una altra pràctica sobre pacient.

 

“L'obesitat és una patologia que en els últims anys està afectant a cada vegada més persones, i que en casos on ho aconsellen els professionals, necessiten passar pel quiròfan per a oferir una solució de garanties”, indica Pau Aragó, que destaca que “el nostre equip ha realitzat més de 100 intervencions en el primer trimestre de l'any, i en 2018 operem a 345 pacients, un 50% més que en 2017. Són xifres elevades que mostren, d'una banda, la qualitat i excel·lència de l'equip de Manises, i d'altra banda, la necessitat de formar a nous especialistes des del nostre coneixement de les diferents tècniques que apliquem”.

 

Durant aquest curs, els especialistes de l'Hospital de Manises aprofundiran en les tècniques que realitzen com el bypass gàstric, on es redueix la capacitat gàstrica creant un reservori xicotet des del qual el menjar es desvia a l'intestí prim, o la gastrectomia vertical on es realitza una supressió d'aproximadament el 80% de l'estómac.

 

 

Unitat de l'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica

L'Hospital de Manises compta amb una Unitat de l'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica formada per un equip multidisciplinari on participen endocrins, psiquiatres, nutricionistes, cirurgians i anestesistes que després d'estudiar al pacient aporten la solució més adequada. Una vegada aquests professionals sanitaris han fet un diagnòstic de la situació del pacient, i veuen que la cirurgia és la millor opció, proposen diverses tècniques per al tractament de l'obesitat, amb uns terminis d'espera molt ajustats per a reduir l'ansietat i desmotivació del pacient.

 

El procés per a tornar a un pes saludable sempre requereix de suports, tant de l'entorn del pacient com dels professionals mèdics, i és necessari l'adopció d'estils de vida saludables i canvis importants en l'alimentació. L'alimentació després de l'operació és una dels principals dubtes, per aquest motiu els nostres nutricionistes facen seguiment de cada pacient o realitzen jornades de nutrició per a explicar-los les dietes que han de seguir”, assenyala Soledad Carceller.

 

 

 Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dijous, 23 Mai 2019 14:00

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.