Hospital de Manises: "Un projecte pioner permet a les persones cegues conéixer al seu futur Bebé"

Dijous, 06 Juny 2019 13:23 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 36 vegades

El vincle entre una mare i el seu bebè és possiblement una de les unions més fortes que puga haver-hi. Les noves tecnologies han permès visualitzar imatges del fetus molt pròximes a la realitat, oferint una primera trobada cara a cara amb el qual serà el nounat. L'Hospital de Manises ha fet un pas més amb un nou servei perquè les persones amb poca resta visual o cegues puguen sentir les faccions o tocar el rostre del futur bebè a través del sentit del tacte.  

 

El meu Bebè 3D és una figura que es realitza a partir de l'ecografia 3D de la setmana 32 on es pot reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats, en el cas que la posició del fetus no ho permeta, ja que s'obté una imatge nítida del fetus en color. Amb aquesta ecografia i a través d'un sistema d'impressores 3D amb una tecnologia desenvolupada per Valguda Innovation es trau una mini escultura del futur bebè que reprodueix els seus trets.

 

En aquest marc, el Departament de Salut de Manises ha signat un conveni de col·laboració amb l'ONCE perquè les afiliades a aquesta institució tinguen de forma gratuïta El meu bebè 3D. El gerent de l'Hospital de Manises, el Dr. Ricardo Trujillo, destaca que “des del centre hospitalari estem fomentant la humanització en tots els àmbits amb la finalitat de fer l'experiència dels persones més pròxima i participativa amb l'àmbit sanitari, i, en aquest cas, amb un col·lectiu amb necessitats específiques per a facilitar-los que puguen conèixer al seu futur fill mitjançant el tacte”.

 

Per part seua, José Manuel Pichel Jallas, Delegat Territorial de l'ONCE en la C.V., assenyala que “per a uns pares cecs el moment de tocar al seu futur beu és com tenir el món a les seues mans, aquesta iniciativa se suma a la que l'ONCE ha creat recentment en els seus centres “les Tiflotecas”. Es tracta d'un nou concepte d'espais, que permeten a les persones cegues l'accés a la biblioteca del segle XXI, i que són llocs d'intercanvi cultural i d'accés a material en relleu, 3D i altres recursos, que afavoreixen els seus aspectes culturals bàsics, combinant el braille amb les noves tecnologies.

 

“Amb aquesta iniciativa les persones cegues o amb poca resta visual podran sentir les mateixes emocions que qualsevol mamà o papà sent en veure una ecografia i tenir la primera imatge del seu fill. A través del tacte, aquestes persones podran acostar-se al seu fill i fer-se una imatge mental d'aquest”, explica Fernando Gil Raga, cap de servei de Ginecologia de l'Hospital de Manises, qui afig que “el principal valor del meu Bebè 3D és emocional ja que permet als futurs papàs o familiars intuir els trets del seu bebè amb una creació realista basada en l'ecografia en 3D de la setmana 32”.

 

Gil Raga destaca que a l'Hospital de Manises “apostem decididament pel protagonisme de la mare, afavorint el part humanitzat i oferint els millors serveis perquè està experiència a més d'inoblidable, siga còmoda i puga gaudir-la segons els seus desitjos, sempre que clínicament siga factible”. En aquesta línia, El meu Bebè 3D afavoreix que persones cegues o amb deficiència visual greu, puguen sentir una de les parts més esperades per les mamàs durant el període de gestació com és conèixer al bebè a través de les ecografies.

 

En els deu anys des de l'obertura del Departament de Salut de Manises s'ha atès prop de 14.500 naixements, sent un referent en aquesta àrea amb l'aposta pel part natural i la primera Casa de Parts integrada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana, la introducció de la walking epidural, cesària humanitzada, el programa pell amb pell, la cesària acompanyada, les classes de pilates per a embarassades o la instal·lació de banyeres en totes les habitacions de maternitat.

 

 

10 aniversari de l'Hospital de Manises

Des de l'obertura a l'abril de 2009 de l'Hospital de Manises ens hem convertit en una referència de l'atenció sanitària de la Comunitat Valenciana per a oferir un servei d'excel·lència, humà, pròxim al pacient i innovador. El Departament de Salut de Manises dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l'hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d'especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En aquest període de temps l'Hospital ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals centrats en l'assistència de qualitat al pacient i uns excel·lents indicadors en excel·lència i temps d'espera en consultes i temps d'espera. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

 

 

Modificat el Dijous, 06 Juny 2019 13:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.