Les varices també són cosa d'homes

Dijous, 18 Juliol 2019 11:29 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 42 vegades

Dolor intens a les cames, pesadesa i inflor són alguns dels problemes que produeixen les varices en moltes persones. A més de resultar antiestètiques, les varices poden ocasionar diversos símptomes i donar lloc a complicacions. Un inconvenient que llastra el dia a dia de les persones, i que erròniament s'associa només a les dones. Res més lluny de la realitat. Es calcula que la insuficiència venosa afecta al 45% de les dones i al 35% dels homes.

 

Aquesta creença i la falta d'informació fa que entre els homes apareguen més casos amb varices tronculars i úlcera a la cama ja que esperen més temps de l'adequat per a ser valorats pels especialistes, i quan acudeixen, ja les tenen més desenvolupades que moltes dones que estan més atentes amb les varices.

 

Forners, cambrers, cuiners, perruquers o camioners estan entre les professions més propenses per a desenvolupar varices pel fet que aquests treballadors han d'estar molt temps dempeus o asseguts a causa del seu treball. Així mateix, les persones que practiquen esports com el ciclisme poden desenvolupar varices molt voluminoses però que solen ser poc simptomàtiques.

 

L'Hospital de Manises va atendre l'any passat 185 pacients que van requerir tractament de les varices basat en l'eliminació de les venes que funcionen malament perquè la sang retorne per les venes que tenen un bon funcionament. D'aquests pacients, el 35% van ser homes que van necessitar d'aquest tractament per a solucionar un problema que pot desenvolupar-se a qualsevol edat, encara que és més comuna en edats més avançades.

 

“Les varices són venes dilatades que apareixen quan els sistemes que impulsen el retorn sanguini cap al cor fallen, normalment les vàlvules venoses. Això provoca que, en romandre dempeus, la sang descendisca de nou cap a la cama i com a conseqüència es quede acumulada en aquestes venes”, assenyala el doctor Vicente Molina, Facultatiu del Servei de Angiologia i Cirurgia Vascular de l'Hospital de Manises.

 

 “En moltes ocasions, el factor hereditari és el principal causant de l'aparició de varices, però també cal associar-les a certs hàbits associats al sedentarisme, obesitat, una dieta alta en sal i molt calòrica, o el passar moltes hores dempeus”, explica el doctor Molina.

 

 

Sense necessitat de passar pel quiròfan

Actualment, hi ha diverses maneres de tractar aquesta patologia i s'ha avançat molt en els tractaments. De fet, l'Hospital de Manises ofereix les últimes tècniques d'avantguarda i un equip d'especialistes que realitza una valoració personalitzada de cada cas per a triar el tractament que millor s'adeqüe al pacient. “Gràcies als avanços tècnics, hui dia l'Hospital de Manises ofereix tractaments sense necessitat de passar pel quiròfan, sense anestèsia i de manera ambulatòria per a una ràpida recuperació, sense dolor i sense cicatrius”, apunta el doctor. “A més, -ha continuat-, ens assegurem que el temps de baixa siga mínim perquè disposem de tractaments immediats que permeten al pacient eixir caminant i que reprenga la seua activitat diària”.

 

El Dr. Molina assenyala que “el tractament de varices està basat en l'eliminació de les venes que funcionen malament perquè la sang retorne per les venes que tenen bon funcionament. En el servei de l'Hospital de Manises utilitzem les tècniques més efectives, menys invasives i que afavorisquen una ràpida recuperació”.

 

Ablació endotermal amb Làser endovenós o endoláser, o amb radiofreqüència.

 

 L'objectiu d'aquesta tècnica és segellar la vena safena mitjançant una punció a nivell de la cuixa. A aquest segellament se l'associa l'extracció de la variça amb microincisions o el seu segellament amb microespuma. Aquest tractament es realitza en quiròfan de manera ambulatòria pel que el pacient es va el mateix dia a casa i la seua recuperació és molt més ràpida que les cirurgies clàssiques.

 

Tractament de varices amb microespuma

Consisteix a injectar en la vena afectada per la variça una substància química que tanca la vena en ocasionar una retracció de la variça. Aquest tractament no requereix ingrés i permet tornar a l'activitat normal immediatament.

 

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dijous, 18 Juliol 2019 11:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.