L'IES José Rodrigo Botet de Manises guanya el premi Bankia al millor Projecte Educatiu Musical

Dimarts, 17 Setembre 2019 11:45 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 129 vegades

L'IES José Rodrigo Botet de Manises ha sigut guardonat amb un premi de 20.000 euros en la categoria “Projecte educatiu musical” per la iniciativa “Música per a tots/es”, en la segona edició dels “Premis Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana'”, promoguts per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura (IVC).

 

El jurat, que va estar compost per diversos experts i presidit pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, va triar sis propostes de quasi un centenar de candidatures presentades.

 

Segons la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Amparo Martínez, “és primordial donar suport a la integració de tècniques d'aprenentatge lúdiques com la música que a més de permetre el desenvolupament del talent de l'alumnat, és una eina pedagògica excel·lent que promou valors tan rellevants com la diversitat i el respecte mutu”.

 

L'objectiu de la metodologia desenvolupada per Julio Martínez des del Departament de Música de l'IES Jose Rodrigo Botet és que tota la comunitat educativa forme part del projecte musical: alumnat i exalumnat, professorat de diferents departaments i, fins i tot, la directiva del centre,

 

D'aquesta manera, i basant-se en l'instrumental Orff (clau per a ajudar a entendre amb certa facilitat els elements rítmics, melòdics i harmònics, però afegint guitarres, teclats i bateria), Julio Martínez i el seu company de departament, Eugenio Henriques, desenvolupen un plantejament enfocat en la producció d'un concert. Cal destacar que, al llarg de 25 anys, ja sumen més de 250 espectacles, interpretats en desenes de teatres al llarg del territori nacional i europeu. 

 

La dinàmica d'aquesta iniciativa es basa en que els alumnes (des de 1er d'ESO fins a 1er de Batxillerat) toquen a l'aula i siguen els protagonistes, triant el repertori i preparant diversos concerts didàctics i solidaris, a més del de final de curs. No obstant això, el projecte va més enllà i cada any, escriuen i instrumenten un musical, amb l'ajuda de “The Botet’s Band”, una banda formada per exalumnes de l'institut i professors. Fins al moment ja s'han desenvolupat nou musicals consecutius, amb una mitjana de públic superior a les 1.500 persones, reposant-se a vegades en alguns dels teatres de major renom de València, com el Olympia o el Teatre Principal de València.

 

 

Informa Nou Horta. Manises

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.