Manises desenvolupa una app per a millorar l'atenció de pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal

Dimecres, 18 Setembre 2019 12:47 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 123 vegades

 

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII) de l'Hospital de Manises ha posat en marxa una nova aplicació per al mòbil orientada a afavorir la comunicació dels pacients amb l'equip de professionals que els tracta i millorar, així, la qualitat assistencial oferida per a aquesta patologia digestiva. L'app, que porta el nom de ADSUM, permet recaptar informació en temps real sobre l'estat de les persones que pateixen Colitis Ulcerosa i Malaltia de Chron i oferir un tractament personalitzat sobre la base del registre de dades obtingudes diàriament.

 

“Amb aquesta nova eina podem conèixer més detalls sobre com es troba cada pacient i, com a conseqüència, oferir una teràpia més individualitzada i eficaç per a una malaltia que afecta cada any a prop de 15.000 persones en la Comunitat Valenciana”, explica Esther Hinojosa, data **manager de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal.

 

 

Des de 2012, aquesta Unitat de l'Hospital de Manises ha apostat per la introducció d'eines de comunicació, que utilitzen les novetats introduïdes per les noves tecnologies i que estan orientades especialment als pacients familiaritzats amb l'entorn digital. “Segons els especialistes, el 25% dels nous diagnòstics en Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII) es dóna en pacients joves menors de 20 anys. En el nostre cas, els pacients que atenem són majoritàriament joves actius que ens consulten constantment i demanden informació”, afig Esther Hinojosa.

 

 

Com afavorir la comunicació metge-pacient

Per a atendre aquestes demandes, ADSUM presenta diferents funcionalitats per a la relació metge-pacient. Una vegada registrat en el mòbil, el pacient pot rebre i enviar missatges a qualsevol membre de l'equip clínic multidisciplinari (mèdic, infermera, treballador social sanitari…), seguir les seues recomanacions i mesurar els signes vitals per a conèixer l'evolució de la malaltia, així com emplenar qüestionaris, elaborats per professionals sanitaris sobre la base del pla de cures i els programes en els quals participa cada persona.

 

 Des del punt de vista de la gestió hospitalària, les noves tecnologies han obert noves possibilitats per als professionals sanitaris. “Amb l'ajuda de les Tics, el Servei Digestiu de l'Hospital de Manises vol millorar la relació metge-pacient amb un intercanvi fluid d'informació que quede registrat en la història clínica informatitzada podent així estalviar temps i recursos i millorar l'assistència”, conclou la data manager de la Unitat de EII.

 

 

Unitat de referència

Actualment, la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital de Manises atén a més de 800 pacients afectats per EII. És la primera unitat acreditada de EII en la Comunitat Valenciana, i la segona d'Espanya, atorgada pel Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) i la Fundació Ad Qualitatem. Una certificació que situa al centre sanitari de Manises com un dels hospitals de referència nacional en aquest camp i que reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat dirigida pel doctor Joaquín Hinojosa, cap de Medicina Digestiva de l'Hospital de Manises.

 

 La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal celebrarà el 26 d'octubre la desena reunió de pacients, una trobada on participen els professionals de la Unitat format per equip multidisciplinari amb metges digestius, cirurgians, dermatòlegs, reumatòlegs i infermeres especialitzades, al costat de pacients, on s'aborden els dubtes i novetats respecte a aquesta patologia.

 

Aquesta trobada coincideix amb els 10 anys d'activitat de l'Hospital de Manises i el Departament de Salut que dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l'hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d'especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En aquest període de temps l'Hospital ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals centrats en l'assistència de qualitat al pacient i uns excel·lents indicadors en excel·lència i temps d'espera en consultes i temps d'espera. ​ 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimecres, 18 Setembre 2019 12:50

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.