Javier Gillot, jove director de Manises, presenta el seu curt 'Espantacriaturas' en el festival Maniatic

Dimarts, 29 Octubre 2019 10:01 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 223 vegades

"Espantacriaturas" és el curtmetratge de fantasia i mitologia valenciana del jove maniser Javier Gillot, que s'estrenarà el dia 1 de novembre a les 19  h dins del festival internacional de cinema fantàstic "Maniatic" a l'Auditori Germanies de Manises.

 

"Vicent i la seua família sempre han escoltat històries sobre el Butoni, en les quals si no et portaves bé el monstre vindria i se'ls emportaria, però no eren més que contes per a anar-se a dormir. Com cada matí, s'alça i discuteix amb la seua germana, però una cosa diferent ocorre, ella desapareix, i l'únic culpable no sembla un altre que el mateix Butoni. Serà ell? A Vicent no li quedarà més remei que investigar-ho al costat dels seus amics Arnau i Mariola, endinsant-se en un nou món de fantasia i mitologia Valenciana".

 

Es tracta de l'òpera prima de Javier Guillot: "Espantacriaturas", un curtmetratge, pensat per a tota la família, que recupera la tradició valenciana, a través de la mitologia. Aquesta mitologia s'està perdent degut principalment al fet que la seua transmissió ha estat pràcticament sempre de manera oral. En la història apareixeran uns monstres del passat, oblidats per a uns i desconeguts per a uns altres, com el Butoni, protagonista d'aquesta història, el Moro Mussa, les Donzelles de l'Aigua o la Quarantamaula. Amb un repartiment d'excepció amb actors tan coneguts com María de Paco, Olga Navarro, Miquel Mars o Toni Gómez, el curt "Espantacriaturas" serà tot un èxit.

 

Aquest curtmetratge s'estrenarà el dia 1 de novembre a les 19 h en el festival internacional de cinema fantàstic de Manises, "Maniatic". El festival tindrà lloc a l'Auditori Germanies de Manises des del 30 d'octubre al 2 de novembre, on es projectaran de manera gratuïta un total de 27 curtmetratges de 15 nacionalitats diferents: 25 curtmetratges en secció oficial i 2 anés de competició.

 

"Maniatic" és un certamen que va néixer amb la intenció de donar suport als nous talents d'aquest gènere en l'àmbit nacional i internacional. Aquest projecte, organitzat per joves de Manises i coordinat per Víctor Palacios, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manises, l'Institut Valencià de Cinematografia (IVAC) i l'Ateneu Cultural Ciutat de Manises.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

 

Modificat el Dimarts, 29 Octubre 2019 10:08