Manises reitera el seu rebuig al projecte de la N-220

Dimecres, 04 Desembre 2019 15:41 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 171 vegades

Aquest dimecres s'han reunit els portaveus dels grups polítics de l'Ajuntament de Manises amb tècnics de la demarcació de carreteres del Ministeri de Foment per a debatre sobre el projecte de desdoblament de la N-220.

 

Durant la trobada, José Vicente Pedrola i José Yuste han explicat les característiques tècniques del projecte, que consisteix en la duplicació de la calçada de la carretera N-220 en el tram comprés entre l'enllaç de l'Aeroport i l'enllaç amb l'autovia V-30, així com la construcció de tercers carrils en l'autovia V-30, en l'entorn de l'enllaç amb la carretera N-220, dos en direcció València i un tercer en la calçada dreta, en sentit autovia A-7.

 

Manises ja ha exigit en diverses ocasions paralitzar el desdoblament ja que s'estan ignorant altres necessitats que té el municipi, com la construcció d'una passarel·la de vianants que connecte el nucli urbà amb l'Aeroport, una necessitat que les veïnes i veïns porten anys reclamant. Hui, una vegada més, els representants de l'equip de govern i de l'oposició han manifestat el seu rebuig al projecte.

 

L'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, ha manifestat que “l’ampliació de la carretera N-220 suposa més càrrega de vehicles transitant pel municipi, ja que es tracta d'un projecte que ha sigut pensat per al trànsit rodat de les grans macro-infraestructures com l'Aeroport i el polígon “Fuente del Jarro” però que perjudica la vida diària de les maniseres i manisers”. A més, Borràs afig que “la solució del tràfic passa per desviar-ho cap a una altra zona”.

 

L'obra, que es va aprovar a l'abril d'enguany i eixirà a licitació durant els pròxims mesos, no convenç als membres del consistori, ja que consideren que incrementa la divisió actual i fa que hi haja el doble de tràfic, la qual cosa produeix que els embossos siguen més grans encara.

 

El valor estimat del contracte supera els 70 milions d'euros euros i la longitud del tram és de 2,74 km pel que fa a la duplicació de la carretera N-220 i de 3,13 km al tercer carril en autovia V-30. També s'ha redactat un projecte d'integració paisatgista separat del de l'obra civil per a urbanitzar la part superior del túnel.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.