Manises busca una solució per protegir l'aqüeducte "Els Arcs"

Dilluns, 24 Febrer 2020 13:59 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 128 vegades

Divendres passat la secretària autonòmica de Cultura de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit, acompanyada pel cap de servei territorial de Cultura, Ximo López, i el regidor de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant, han mantingut una reunió per valorar l'estat de l'aqüeducte “Els Arcs” i plantejar solucions a la seua progressiva deterioració. Després de la reunió, les autoritats s'han desplaçat fins a la zona per conéixer de primera mà aquest BIC.

 

A l'octubre de 2019 l'equip de govern va presentar una moció que instava a les diferents administracions implicades a resoldre els problemes que pateix el barranc “Salt de l’Aigua”, situat sota l'aqüeducte, el qual s'ha convertit en el gran desguàs de les pluges que s'acumulen sobre les pistes de l'aeroport des de la seua ampliació.

 

Segons paraules del regidor de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM-Compromís), “agraïm la col·laboració de la Conselleria en l’estudi i valoració del BIC que tenim a Manises ”.

 

L'aqüeducte “Els Arcs” és considerat Bé d'Interés Cultural (BIC) pel Consell des de 2006, no obstant això, no és de propietat municipal, sinó privada, per la qual cosa l'Ajuntament de Manises no pot actuar directament per a protegir-lo. Es tracta d'una infraestructura hidràulica medieval la fonamentació de la qual està en risc de veure's seriosament afectada per l'aigua.

 

S’està treballant per fer possible un estudi de valoració econòmica sobre l'estat arquitectònic del monument, aquesta trobada ha servit positivament per a posar el focus sobre aquesta problemàtica. Aprofitant la visita, les autoritats també han volgut acostar-se a la Fàbrica de la Ceràmica Valenciana de José Gimeno, on l'artesà els ha rebut per a mostrar-los part de la riquesa ceràmica de la nostra ciutat.

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dilluns, 24 Febrer 2020 14:02

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.