Manises reparteix des d'ahir menús escolars a domicili

Dimecres, 08 abril 2020 12:02 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 171 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Imatge d'arxiu Imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Manises, a través dels Departaments d'Educació i Serveis Socials, assumeix les ajudes de menjador de l'alumnat que gaudeix de beca parcial (beques B, C, D, E i F).

 

Donada la situació d'alerta sanitària en què ens trobem, la Conselleria d'Educació ha pres la determinació de donar un val a l'alumnat d'Educació Infantil i Primària posseïdor de la beca A de menjadors escolars (20 punts) perquè les seues famílies puguen canviar-ho per aliments de primera necessitat. Per part seua, l'Ajuntament de Manises es fa càrrec de la resta d'alumnat becat.

 

En la cerca d'una millor solució, s'ha decidit entregar a cada família un menú complet ja elaborat amb la finalitat d'assegurar que els xiquets i xiquetes tinguen els nutrients que necessiten. L'inconvenient principal d'entregar un bo és que el seu import es gaste en aliments buits d'aportació nutricional o en altres productes, deixant sense menjar a l'alumnat becat.

 

“Amb aquesta mesura ens assegurem que a cada xiquet becat li arriba l'alimentació necessària durant aquests dies sense escolarització.” ha destacat la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Amparo Martínez (APM-Compromís). “Una alimentació sana, saludable, elaborada per grans professionals. A més de contemplar un servei durant els 7 dies de la setmana i dies no lectius. En definitiva, la millor opció possible que podíem abordar”, ha afegit la regidora.

 

D'altra banda, el regidor de Progrés Social de l'Ajuntament de Manises, Carles López (APM-Compromís) ha manifestat que “aquesta iniciativa pretén assumir l'alimentació de molts escolars que en aquests dies sense col·legi poden no tindre res a emportar-se a la boca. En cas que la família tinga més necessitats bàsiques, ha de posar-se en contacte amb el departament de Benestar Social on segur que podem trobar la manera d'ajudar en aquests moments de crisis”.

 

El consistori maniser començà ahir el subministrament a domicili de menús escolars per a l'alumnat beneficiari de beca de menjador escolar parcial (beques B, C, D, E i F), a través de l'empresa COLEVISA S.L.O. mitjançant furgonetes degudament preparades per al transport d'aliments.

 

Els menús constaran de primer i segon plat i una peça de fruita i a més es tindran en compte al·lèrgies i intoleràncies alimentàries en els casos que correspon, així com menús adaptats a circumstàncies culturals.

 

També se subministraran menús per als caps de setmana i dies no lectius del període de vacances de pasqua. És a dir, es realitza un esforç extraordinari en repartir menjar per als 7 dies de la setmana amb la finalitat que cap persona becada es quede sense menjar durant aquests dies de pandèmia.

 

Informa Nou Horta. Manises