Manises reparteix des d'ahir menús escolars a domicili

Dimecres, 08 abril 2020 12:02 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 108 vegades
Imatge d'arxiu Imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Manises, a través dels Departaments d'Educació i Serveis Socials, assumeix les ajudes de menjador de l'alumnat que gaudeix de beca parcial (beques B, C, D, E i F).

 

Donada la situació d'alerta sanitària en què ens trobem, la Conselleria d'Educació ha pres la determinació de donar un val a l'alumnat d'Educació Infantil i Primària posseïdor de la beca A de menjadors escolars (20 punts) perquè les seues famílies puguen canviar-ho per aliments de primera necessitat. Per part seua, l'Ajuntament de Manises es fa càrrec de la resta d'alumnat becat.

 

En la cerca d'una millor solució, s'ha decidit entregar a cada família un menú complet ja elaborat amb la finalitat d'assegurar que els xiquets i xiquetes tinguen els nutrients que necessiten. L'inconvenient principal d'entregar un bo és que el seu import es gaste en aliments buits d'aportació nutricional o en altres productes, deixant sense menjar a l'alumnat becat.

 

“Amb aquesta mesura ens assegurem que a cada xiquet becat li arriba l'alimentació necessària durant aquests dies sense escolarització.” ha destacat la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manises, Amparo Martínez (APM-Compromís). “Una alimentació sana, saludable, elaborada per grans professionals. A més de contemplar un servei durant els 7 dies de la setmana i dies no lectius. En definitiva, la millor opció possible que podíem abordar”, ha afegit la regidora.

 

D'altra banda, el regidor de Progrés Social de l'Ajuntament de Manises, Carles López (APM-Compromís) ha manifestat que “aquesta iniciativa pretén assumir l'alimentació de molts escolars que en aquests dies sense col·legi poden no tindre res a emportar-se a la boca. En cas que la família tinga més necessitats bàsiques, ha de posar-se en contacte amb el departament de Benestar Social on segur que podem trobar la manera d'ajudar en aquests moments de crisis”.

 

El consistori maniser començà ahir el subministrament a domicili de menús escolars per a l'alumnat beneficiari de beca de menjador escolar parcial (beques B, C, D, E i F), a través de l'empresa COLEVISA S.L.O. mitjançant furgonetes degudament preparades per al transport d'aliments.

 

Els menús constaran de primer i segon plat i una peça de fruita i a més es tindran en compte al·lèrgies i intoleràncies alimentàries en els casos que correspon, així com menús adaptats a circumstàncies culturals.

 

També se subministraran menús per als caps de setmana i dies no lectius del període de vacances de pasqua. És a dir, es realitza un esforç extraordinari en repartir menjar per als 7 dies de la setmana amb la finalitat que cap persona becada es quede sense menjar durant aquests dies de pandèmia.

 

Informa Nou Horta. Manises

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.