Comunicat oficial Ajuntament de Manises per la detecció del brot de Covid-19

Divendres, 24 Juliol 2020 12:15 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 275 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El divendres, 17 de juliol, la Conselleria de Sanitat va fer pública la detecció d'un “brot familiar” de coronavirus originat en un bar de la localitat de Manises. Aquest dia es va informar de 4 casos positius confirmats i es va anticipar que s'estaven rastrejant els contactes de les persones contagiades amb la finalitat de practicar-los proves PCR i evitar una eventual cadena de transmissió descontrolada. En dades facilitades per la mateixa Conselleria durant la setmana es va conéixer que els casos havien ascendit a 8.

 

Ahir, dijous 23 de juliol, la Conselleria de Sanitat va informar que, en l'àrea de salut de l'Hospital de Manises hi havia 19 casos positius. Cal destacar que el departament de salut d'aquest hospital engloba a 14 poblacions pròximes, per tant, no vol dir que les 19 persones siguen veïns o veïnes de la nostra localitat o que existisquen 19 nous brots.

 

En aquestes circumstàncies, l'Ajuntament de Manises manifesta el següent:


1. El brot està sent controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries, amb participació del personal de rastreig adscrit a la Conselleria i els professionals del Centre de Salut local.


2. Per les dades facilitades fins ara, no consta que es tracte d'un focus de contagi massiu ni descontrolat, ni que existisca transmissió comunitària en el municipi.


3. Es trasllada a la població un missatge de calma, prudència i responsabilitat juntament amb un compliment estricte de les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de mascareta, distància social i higiene constants.


4. El govern municipal manté contacte amb la Conselleria de Sanitat i rep dades actualitzades de l'evolució del brot. L'Ajuntament únicament informarà quan considere necessari o rellevant facilitar o aclarir informació com en el cas que ens concerneix.


Les dades que facilita Conselleria poden consultar-se diàriament en el següent enllaç: http://coronavirus.san.gva.es/estadisticas

 

Informa Nou Horta. Manises