La Policia Local de Manises realitza 25 mediacions socials en 2020

Dimecres, 13 Gener 2021 13:24 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 74 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Local de l'Ajuntament de Manises fa balanç de 2020. Concretament, de la recentment creada Unitat de Policia Comunitària. Una secció del cos local que es centra en la mediació de conflictes, tant veïnals com familiars o privats.

 

En l'informe que extrauen de les seues intervencions en 2020, aquesta secció de la Policia Local apunta que s'han realitzat, l'any que acaba d'acabar, 25 serveis categoritzats com a “conflictes privats”. Del total, la majoria corresponen a conflictes veïnals, el 70% d'ells tramitats amb èxit després d'oferir la mediació i sense haver de passar per tribunals.

 

Segons l'informe que emés la Policia, la unitat de mediació ajuda al fet que la convivència i els frecs que puguen generar-se se solucionen de manera que un conflicte no arribe a passar pels jutjats. Així mateix, apunten, la mediació s'estableix com a punt de partida per a una millor convivència ciutadana, així com per a millorar la qualitat del servei policial i relacions amb els ciutadans de Manises.

 

La regidora de Policia, Carmen Moreno, fa balanç d'aquestes dades i valora molt positivament la labor de mediació que es realitza des de la Policia Local que “ha de ser una institució de suport i seguretat al servei de la ciutadania”. Especialment el departament de mediació és important per a “recolzar en la resolució de conflictes” i “fomentar una harmonia en la convivència de les persones”.

 

Informa Nou Horta. Manises