L'equip de govern de Torrent ha presentat el seu projecte de pressupostos municipals per a l'any 2021. Un pressupost que ascendeix als 56.800.000€ i en el qual es manté l'estabilitat respecte a l'exercici anterior. Així mateix, en aquest projecte s'han prioritzat les àrees socials -on s'ha incrementat l'import pressupostat-, a més de mantenir la congelació de les taxes i imposats -rebaixant-les en alguns casos o creant bonificacions- d'acord amb el compromís que va adquirir la Corporació per a aquest nou exercici. D'altra banda, es continua amb la senda de reducció de deute iniciat en 2015, la qual ha descendit en més de 40 punts percentuals i al voltant de 30 milions d'euros des que aquest equip de govern va emprendre la seua labor.

 

"Aquest govern treballa per a mantenir l'estabilitat i continuar actuant en favor de la ciutadania, per això hem mantingut els nivells de despesa en serveis i inversions i ho hem augmentat en allò que considerem fonamental i imprescindible", ha explicat el regidor d'Innovació i Economia, Andrés Campos. Igualment, ha destacat que "la possibilitat de mantenir el nivell d'actuació general es deu a la rigorositat en la gestió de les regidories, la qual cosa ens ha permés, fins i tot, augmentar la despesa en les àrees socials".

 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Torrent ha incrementat en un percentatge significatiu la partida pressupostària destinada a l'àrea d'"Actuacions de Protecció i Promoció social", que inclou els programes de Foment de l'Ocupació, Serveis Socials i Família, augmentant-la en 327.731. D'altra banda, també s'ha ampliat el pressupost de l'àrea que inclou el compte destinat a beques, escolarització i ajudes a les escoles infantils i centres educatius, de manera que es garantisca l'accés a aquestes iniciatives en un moment tan crucial com aquest. Igualment, es consolida en el mateix nivell de subvenció la partida pressupostària destinada a les entitats locals, així com la prevista per a les ajudes d'emergència.

 

Aquestes modificacions en el projecte pressupostari responen a la voluntat de l'equip de govern de focalitzar els recursos municipals a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en les circumstàncies actuals, treballant braç a braç al costat de la societat civil en el projecte de reconstrucció del teixit econòmic, d'ocupació i social de la ciutat. Per aqueixa raó, les prioritats d'aquest projecte parteixen dels principis de solidaritat, servei públic i igualtat, integrant-los des d'una perspectiva transversal i flexible, que impulse als departaments municipals en aquesta direcció.

 

II Pla d'Actuació Municipal de lluita contra la COVID-19
També cal destacar que, atesa la rigorositat en la gestió dels recursos públics dels passats exercicis, s'ha generat un romanent de tresoreria que, una vegada liquidat el pressupost vigent, s'utilitzarà per a impulsar un segon 'Pla d'Actuació Municipal contra la COVID-19'. El PAM 2020 de lluita contra la COVID-19, que va comptar amb el consens de totes les forces polítiques presents en el Ple de la Corporació, tindrà una segona edició que estarà dirigida a pal·liar els efectes de la crisi econòmica causada per la pandèmia i que, de la mateixa manera que el Pla anterior, inclourà campanyes de promoció del comerç local, ajornaments del pagament d'impostos o polítiques de foment de l'ocupació dirigides al treball social i bonificacions tributàries.

 

Informa Nou Horta. Torrent

La casa consistorial de Paiporta es passa a l'energia solar fotovoltaica. En els últims dies ha finalitzat la instal·lació de 30 panells solars al terrat, que serviran per a proporcionar 10 kilowatts d'electricitat a l'Ajuntament. Amb aquesta energia es cobrirà bona part de l'abastiment necessari per a les dependències on es troben els principals serveis municipals per a la ciutadania.


L'acció, portada a terme per la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, s'emmarca dins de l'impuls del govern per reduir la petjada energètica derivada de l'activitat municipal, dins del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia Sostenible, aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques, i que compromet al consistori a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 40%, abastir-se en un 27% d'energies sostenibles i reduir el consum en el mateix percentatge abans de 2030.


En aquesta línia, també es convertiran a energia solar fotovoltaica altres dependències municipals, com és l'edifici del poliesportiu, el Centre Cultural, que inclou la Biblioteca Pública Maria Moliner i el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), L'Auditori Municipal i els CEIPs Ausiàs March i Lluís Vives. La inversió en el cas de la casa consistorial ha ascendit a 13.302,92 euros (IVA inclòs).


Per al regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, "l'aposta per les energies renovables és un principi irrenunciable per al govern de Paiporta, ja que som molt conscients de la necessitat de reduir les emissions per a frenar el canvi climàtic". Val ha descrit que "estem en ple procés de reduir al mínim la petjada energètica de l'activitat municipal, i volem que l'Ajuntament siga un exemple a seguir per a la ciutadania, que també pot contribuir a reduir el consum i passar-se a les energies netes".

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Torrent llança la campanya 'Balcons de Nadal', que serà la primera iniciativa de decoració i il·luminació impulsada pel consistori i IDEA'T, amb la intenció de "motivar als ciutadans per a embellir els nostres barris, fer costat al xicotet comerç i fomentar les activitats entre xiquets i majors", explica el regidor de Ciutadania, Pascual Martínez. També s'ha comptat amb la col·laboració de les diferents falles, associacions, empreses i entitats de la ciutat perquè donen visibilitat al projecte.

 

'Balcons de Nadal' pretén, així, estimular a la ciutadania perquè decore i/o il·lumine el seu balcó –casa, planta baixa, façana, etc.- amb motius nadalencs, de manera que es complemente amb el projecte d'il·luminació municipal, promogut per l'Ajuntament, per a aconseguir uns objectius comuns que ajuden a superar les circumstàncies actuals. Així mateix, l'empresa municipal IDEA'T, dins de la seua campanya '100% amb el comerç de Torrent', concedirà vint targetes +25 de 100 euros cadascuna per als balcons amb més 'm'agrada' per a incentivar la despesa local.

 

Per a participar en aquesta campanya, s'ha d'enviar una foto del balcó decorat al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans de les 23.59 hores del dia 20 de desembre. El missatge també haurà d'incloure el nom de l'autor, el títol del balcó i una breu explicació que indique per què hauria de ser votat. D'aquesta manera, les imatges seran publicades en el compte oficial de Facebook de l'Ajuntament, on es comptabilitzaran els 'm'agrada' que tinga cadascuna d'elles, fins a les 23:59h del 2 de gener de 2021, per a determinar els vint triats -pel que es recomana que cada participant compartisca en el seu mur la publicació en la qual aparega el seu balcó-. El 5 de gener es donaran a conéixer les persones premiades, que, a més d'obtenir les targetes +25, seran convidats a participar en un brindis en l'edifici consistorial el mes vinent de desembre de 2021.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Concha Andrés, secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, va visitar aquest dimarts el municipi de Bonrepòs i Mirambell per a conéixer l'actual situació del consultori auxiliar i dels mitjans disponibles per a la implantació de la telemedicina, un sistema que Conselleria posarà en marxa pròximament. Durant la reunió, celebrada en el despatx d'alcaldia, i la posterior visita al centre de salut, Andrés va estar acompanyada per l'alcaldessa Raquel Ramiro i membres de la Corporació Municipal, amb els quals va analitzar les mesures per a millorar l'atenció telefònica que pateix el centre.

 

Raquel Ramiro va informar la secretària autonòmica de la millora del funcionament del centre de salut després de la incorporació de nou personal, amb una auxiliar d'infermeria i una administrativa a inicis d'octubre, però li va indicar que continua rebent queixes de la població, per la qual cosa ha reclamat mesures per a solucionar-ho. En aquest sentit, l'alcaldessa va anunciar que «s'està treballant per a ampliar el Centre de Salut de la localitat».

 

Durant la seua visita, Concha Andrés va indicar que, d'una banda, s'ha posat a la disposició dels professionals sanitaris la plataforma «Transit» per a una comunicació amb els pacients mitjançant mitjans electrònics més segurs i eficaços. D'altra banda, es treballa a implementar la videotrucada per a garantir una atenció en els pacients més pròxima. Els centres sanitaris ja disposen del material informàtic necessari per a realitzar aquestes labors.

 

Després de la reunió, la secretària autonòmica va visitar el centre de salut on va conversar amb el personal administratiu i facultatiu així com amb la coordinadora d'infermeria, Yolanda Hernández. Durant la trobada, Andrés va consultar al personal sanitari sobre alguna necessitat en el centre, sol·licitant-se, per part d'infermeria, un equip informàtic més, necessari en haver augmentat el personal. Per part seua, el personal facultatiu va indicar a la secretària autonòmica la necessitat d'una llitera més per a l'atenció en respiratori, ja que el centre només disposa d'una. Andrés els va indicar que tramitaren la petició per la via corresponent i se'ls enviaria el material.

 

Per part seua, l'alcaldessa Raquel Ramiro va informar de la incorporació la setmana vinent d'una administrativa més en el centre perquè oferisca suport i ajude als veïns i veïnes del municipi a realitzar tràmits i gestions o a descarregar l'APP GVA.

 

Així mateix, l'alcaldessa va aprofitar l'acte per a comunicar la intenció de l'equip de govern d'ampliar el centre de salut per a habilitar més llocs de treball per a les noves incorporacions.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell

Mislata prepara un Nadal segur

Dimecres, 02 Desembre 2020 14:26

Els Nadals són unes dates molt especials a Mislata. La gran quantitat d'associacions i la proximitat entre la població fan que habitualment el municipi es convertisca en un lloc ple de vida, amb multitud d'esdeveniments i plans propis d'aquests dies. Encara que enguany, i a causa de les circumstàncies sanitàries, seran unes festes diferents.

 

Amb l'objectiu de no perdre l'esperit nadalenc de comunitat, alhora que es prevenen contagis, l'Ajuntament de Mislata ha dissenyat unes festes en concordancia a les circumstàncies sanitàries. Per a l'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, “la salut i evitar contagis és el nostre primer objectiu, però també som conscients que els nadals són unes dates molt importants i és la nostra obligació fer tot el possible perquè tota la ciutadania puga gaudir-les amb totes les garanties sanitàries”.

 

Encara que encara queda més d'un mes, la Cavalcada de Reis del dia 5 de gener, on es van congregar més de 10.000 persones en l'última edició, és possiblement l'esdeveniment més esperat per la infància. El consistori ha decidit que les seues Majestats d'Orient es dividisquen en tres comitives perquè així els xiquets i les xiquetes puguen veure i saludar als Reis Mags des de la seguretat dels seus balcons i finestres i així evitar aglomeracions. A més, els i les xicotetes tindran l'ocasió d'entregar les seues cartes amb els seus desitjos als Reis en el Bústia Real que s'instal·larà a partir de l'11 de desembre. Precisament, també eixe mateix dia, s'inaugurarà la Fira d'Atraccions que s'ubicarà per última vegada en la Plaça Major.

 

Però abans de tan esperada data, la llum i la decoració nadalenca seran les encarregades d'omplir d'esperit nadalenc la vida de Mislata. I enguany no dependrà només del consistori. Tots els veïns i veïnes de Mislata podran contribuir a engalanar la ciutat mitjançant el concurs “Balcons de Nadal”. Qui vulga participar, podrà decorar amb motius nadalencs el seu balcó o finestra, fer una foto i pujar-la a xarxes amb l'etiqueta #BalconsNadalMislata. Les 10 fotos més votades en Facebook, Twitter i Instagram rebran xecs de 50€ per a gastar en el Mercat Tradicional de Mislata.

 

Per part seua, l'Ajuntament de Mislata ha fet un esforç per a fer arribar la llum a més llocs del municipi i enguany instal·larà dos arbres lluminosos més, un en el barri de l'Avinguda de la Pau i un altre en el barri de la Creu, que se sumen als quatre ja existents. Una il·luminació que s'encendrà en tota la localitat demà dia 3 de desembre i que busca omplir de llum un difícil any per a tots els veïns i veïnes de Mislata.

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

A causa de l'actual situació sanitària, i tenint en compte que no es podrà realitzar la tradicional visita als betlems, des de la Regidoria de Cultura s'ha convocat el XXV Concurs Fotogràfic de Betlems Vila d'Alcasser amb l'objectiu de seguir mantenint viu l'esperit nadalenc. Així, es tracta d'un concurs virtual en el qual les persones participants tan sols hauran d'enviar una fotografia o un vídeo del seu betlem al telèfon 670 482 133.

 

Per a participar, l'únic requisit és ser major de 16 anys i residir al municipi. També podran participar associacions, entitats ciutadanes, centres educatius i comerços d'Alcàsser. El termini per a enviar les imatges acaba el 20 de desembre.

 

El jurat, que estarà format per un representant de l'Associació de Veïns, una persona artista plàstica o artesana del municipi, una persona amb coneixements d'Història i/o Teologia, una persona especialista en arts gràfiques i la regidora de Cultura, Cristina Lucendo, triarà al millor betlem de 2020 en les següents categories: la Fotogràfica – hauran de ser en format .JPG – o la categoria de Vídeo – amb un màxim de 30 segons de duració –.

 

Els premis d'aquest XXV Concurs de Betlems Vila d'Alcàsser consistirà en una targeta regal de 200 euros per als primers premis, i de 100 euros per als segons, que s'hauran de gastar al comerç local.

 

El veredicte del jurat es farà públic a través de les xarxes socials. A més, l'Ajuntament es posarà en contacte amb les persones guanyadores per a realitzar el llirament de premis al consistori. El jurat podrà declarar desert el concurs si considerara que cap dels treballs presentats reuneix les característiques suficients per a ser premiat.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

L'Ajuntament de Catarroja estrena la seua renovada seu electrònica. Un canvi amb el qual el consistori ha aconseguit millorar l'experiència d'usuari de la pàgina gràcies a un disseny web adaptable que des d'ara és accessible per a tots els dispositius. El servei ja està en marxa en la web www.catarroja.es i compta amb un catàleg de gestions, que s'anirà ampliant a poc a poc, perquè la ciutadania puga interactuar amb el seu Ajuntament des de la casa seua.

 

“Amb aquesta renovació, hem aconseguit que la ciutadania que requerisca gestionar una consulta o tràmit puga fer-ho a través de la nostra seu electrònica aconseguint, en primer lloc, tindre una correcta visualització des de qualsevol dispositiu i de la mateixa manera, que l'experiència d'usuària siga la més desitjable en aquests casos. Es tracta d'un canvi que era molt necessari, més encara si tenim en compte les actuals circumstàncies i que esperem que augmente el nombre de tràmits que la ciutadania realitze online en els pròxims mesos”, explica José Antonio Cuberos, regidor de modernització.

 

A més de tots els tràmits que poden realitzar els veïns, aquests també poden consultar de manera telemàtica totes les seues dades, expedients, notificacions i obtindre documents sense la necessitat d'haver de desplaçar-se fins al consistori per a fer-lo. Finalment, aquesta nova seu electrònica centralitza serveis com l'espai per a realitzar queixes i suggeriments a l'administració o la cita prèvia per a gestions presencials.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

L'Ajuntament de Foios ha adjudicat el servei de neteja viària a l'empresa Innovia Coptalia amb un augment de 90.000 € a l'any respecte del contracte anterior.

 

Des del passat mes de novembre, una nova empresa està al càrrec de la neteja viària de Foios. El nou contracte s'ha adjudicat per un valor de 263.000 € a l'any i suposa un increment del 34% respecte al contracte anterior, a més de la incorporació de 2 peons de neteja addicionals i un encarregat a un terç de la jornada, la qual cosa fa un total de 9 persones adscrites al servei.

 

El govern municipal ha apostat per dotar adequadament el contracte de neteja viària, així com la resta de grans contractes municipals (neteja d'edificis públics i jardineria) que en conjunt han augmentat el seu pressupost un 40%, per a atendre les necessitats del servei que en els últims temps era clarament deficitari.

 

El nou contracte amplia i millora la neteja viària en zones en què era insuficient, com ara els polígons industrials, el barri de Cuiper o la Venta del Sombrerer, però també les zones perimetrals del poble, la ronda i el seu carril bici, que en els últims temps han vist augmentat el seu ús. També s'han inclòs espais de nova creació que no estaven prevists o eren deficitaris en l'anterior contracte, com ara l'entorn de la Jutera, o un millor tractament i cura de la neteja dels parcs i les àrees infantils. El nou contracte també incorpora nous mitjans materials i vehicles més respectuosos amb el medi ambient, així com jornades de baldeig amb aigua a pressió per a necessitats després d'actes festius.

 

L'alcalde de Foios, Sergi Ruizn ha destacat "el gran esforç municipal que s'ha fet per incorporar aquestes necessitats al pressupost del 2021, amb prop de 200.000 € més de despesa en aquests contractes, la qual cosa servirà perquè millore l'estat dels nostres carrers, places i parcs".

 

Per a la regidora de Serveis Municipals, Amparo Pérez Sanjuan, "totes aquestes millores responen a les necessitats i suggeriments que ens ha traslladat el veïnat i, pel que hem pogut comprovar, en les dues setmanes de funcionament del nou contracte ja s'està advertint una millora en la neteja dels nostres carrers i parcs".

 

Informa Nou Horta. Foios

Pàgina 1 de 1826