Dins de les actuacions de manteniment que periòdicament realitza l’Ajuntament de Turís, s’ha dut a terme el condicionament d’un tram del camí d’Horta i Serra al seu pas per una cava.


Les obres, que han estat a càrrec de la brigada municipal, han consistit en el reforçament dels murs i la instal·lació d’una plataforma més forta que permeta un pas segur tant de vianants com de vehicles de la zona.

 

Informa Nou Horta. Turís

Amb l’objectiu d’alleujar el buit que ha deixat la suspensió de les Falles, festes populars i d’altres activitats, l’Ajuntament de Paiporta, a través de la Regidoria de Cultura, ha impulsat el retorn a la normalitat amb la iniciativa “Cultural a la Fresca”.

 

Amb els jardins del Museu de la Rajoleria com a marc de fons, el públic més menut de la casa podrà gaudir aquest mes de juliol d’esdeveniments especialment pensants per a d’ell. En sessions de dissabte de vesprada, a partir de les 19.30 hores, hi haurà titelles amb La Terra dels Babaus , el dia 18, i una trobada amb el circ amb Oníricus, dissabte 25.

 

Ja en agost, també als jardins del Museu, el públic adult podrà gaudir de música en directe i humor, amb la programació del concert de Xavier de Bétera, el dia 1, que acostarà a la població paiportina el cant d’estil i la música tradicional valenciana, i el monòleg d’humor Riures en valencià, amb Maria Juan i Saray Cerro, el dia 8. En aquest cas, les sessions seran a partir de les 22.30 hores, també en dissabte.

 

Aquestes propostes d’oci i culturals es realitzaran amb totes les mesures de protecció, prevenció i en compliment de la normativa que marquen les autoritats sanitàries. “Paiporta i els carrers del poble tornen a tindre contacte directe amb la cultura. El nostre objectiu era oferir alternatives, per a totes i tots, segures i amb la programació per a aquests mesos de Cultura a la fresca ho hem aconseguit”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

 

La primera d’aquestes iniciatives d’oci per a l’estiu s’inaugurava el passat cap de setmana amb el Cinema a la Fresca, amb èxit de convocatòria i entre el públic. La cita amb l’oferta cinematogràfica, variada i per a tots els públics, continuarà hui mateix amb la pel·lícula guanyadora de 3 premis Oscar en 2019 Green Book. Totes les projeccions, que es realitzaran tots els caps de setmana de juliol, tindran lloc a la Plaça 3 d’abril, a partir de les 22.30 hores.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea d'Urbanisme i en col·laboració amb l'Àrea de Mobilitat, està preparant l'estudi per a bulevaritzar la carretera Pla del Pou que uneix el nucli urbà de Paterna amb La Canyada.

 

Amb aquesta conversió, l'equip de govern socialista cerca millorar la connexió i vertebració de la ciutat transformant una de les carreteres més transitades del terme municipal en un bulevard urbà amb voreres a banda i banda, vies cicle-per als vianants, zones verdes i espais per a aparcament.

 

La Tinenta Alcalde de Presidència, Eva Pérez ha afirmat que “l'objectiu és convertir aquesta carretera en un passeig urbà amb rotondes de calmat de trànsit que permeten una circulació més tranquil·la i una mobilitat i convivència segura entre vehicles, bicicletes i vianants”.

 

En aquest sentit, Eva Pérez també ha assenyalat que el nou bulevard aconseguirà a més reduir la velocitat del trànsit rodat i limitarà el trànsit de vehicles pesats per aquest tram.

 

La Tinenta Alcalde ha indicat que “amb aquest nou eix urbà fem un pas més per a millorar la connexió i integració de tots els barris de Paterna i convertir-la en una ciutat sostenible i amigable, dissenyada i pensada per a les persones”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Agents de la Policia Nacional han detingut en l'aeroport de Manises, a una dona de 35 anys, d'origen búlgar, després de tindre en vigor una reclamació policial per un delicte de furt de 1.000 euros a una persona d'avançada edat.

 

Les investigacions es van iniciar a la fi de febrer, en tindre coneixement els agents que a un home de 84 anys li havien sostret al descuit 1.000 euros d'una bandolera quan després d'eixir d'una entitat bancària tornava al seu domicili en el districte de Proveïments de València.

 

Durant les investigacions els policies van esbrinar que quan la víctima realitzava el reintegrament en la finestreta de l'entitat bancària, a l'interior de la mateixa hi havia dues dones observant-lo, i en el moment en què va marxar, aquestes el van seguir fins al seu domicili.

 

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que la víctima en arribar al seu habitatge es va adonar que els diners que acabava d'extraure del banc i que havia guardat a l'interior de la bossa no estava, així com que quan anava a obrir la porta del portal després d'ell hi havia dues dones.

 

A conseqüència de les investigacions els policies van esbrinar la identitat de la presumpta autora que va ser detinguda en l'aeroport de Manises quan va arribar en un vol procedent de Sofia (Bulgària).


La detinguda, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

 

Informa Nou Horta. Manises

El treball d’investigació, que recull moltes propostes en matèria de sostenibilitat i accessibilitat, es va iniciar a l’escola al novembre i s’ha continuat treballant durant tota l’etapa del confinament fins que va ser presentat a l’Ajuntament en presència de l’alcalde, Michel Montaner, i els regidors d’Educació i Serveis Socials, Encarna Martí i Roberto Montañés, respectivament.

 

A l’acte, celebrat al saló de plens del consistori, hi van estar presents també l’alumnat involucrat junt amb algunes famílies que han col·laborat com a comunitat educativa en el desenvolupament del projecte i els representants de la Creu Roja.

 

La presidenta de la Creu Roja, Aguas Vivas García, va agrair al “futur de Xirivella”, en referència a l’alumnat, la seua implicació i resposta a un projecte que ha estat finançat per la Generalitat Valenciana però que “no haguera sigut viable sense la implicació de l’alumnat, pares i mares, direcció i professorat del centre”.


“Quan l’objectiu del projecte és treballar per una Xirivella més sostenible sabem que l’educació a Xirivella camina per bon camí”, va ressaltar l’alcalde, Michel Montaner, en poder escoltar totes les propostes de boca de l’alumnat.

 

Montaner va donar resposta a tot allò que s’ha estat fent, es fa i que es contempla com a perspectiva de futur per a una Xirivella més amable i que siga un lloc agradable per a viure.

 

Les propostes del treball, entre altres, se centren en la importància de la gestió de residus urbans fomentant el reciclatge, una Xirivella més neta que complisca cada dia més amb la reducció de contaminació amb més campanyes de sensibilització per a la ciutadania, la millora continua dels parcs i l’accessibilitat dels carrers i espais públics, l’estalvi en electricitat, etc.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

L'Ajuntament de Benetússer, a través del Centre d'Informació Juvenil de la localitat, ha posat en marxa la iniciativa 'Vesprades d'estiu', unes sessions setmanals plenes d'activitats, que van començar aquest dijous, dirigides als i les joves de la localitat.

 

L'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, ha explicat que "és la primera vegada que es realitza aquest cicle dirigit a joves, perquè puguen disfrutar en el nostre municipi d'activitats per a tots els gustos i fer-los així més suportables les vesprades de juliol". "Es tracta d'una alternativa al tradicional Estiu Jove –que no s'ha pogut dur a terme amb motiu del COVID19-", ha puntualitzat.

 

"A Benetússer tenim una població jove molt activa, que s'implica i participa en tots els serveis i programes que llancem des del consistori, una participació que, ens consta, és més que satisfactòria", ha destacat l'alcaldessa Eva Sanz.

 

Per la seua part, el regidor de Joventut, Denis Madrid, ha explicat que "durant els tallers estem seguint les mesures de seguretat necessàries, perquè respectem tots els protocols sanitaris marcats pels organismes oficials per a evitar la propagació del COVID19".

 

Aquest programa, dirigit als nascuts i nascudes entre 2003 i 2008 (tots dos inclusivament) tindrà lloc en el Centre d'Informació Juvenil els dijous de juliol de 18 a 21 hores, excepte el dijous 30, que serà de 18 a 23 hores. En principi, es va habilitar un contingent de 15 persones per sessió, però davant l'èxit de la convocatòria, s'ha decidit augmentar un 12%, fins als 18 assistents.

 

Així doncs, aquest cicle per a joves va començar la setmana passada, amb gran èxit de participació en una jornada que incloïa tres activitats molt diverses com el Fòrum pati 'Com està la teua gent?', en la qual els i les assistents van realitzar una primera presa de contacte; també van realitzar un torneig de ping pong i també van jugar als dards electrònics.

 

D'altra banda, dijous que ve està prevista una gimcana i jocs a l'aire lliure i l'activitat 'Et convide a berenar', en la qual els i les participants elaboraran el seu propi berenar, respectant totes les mesures de seguretat i higiene.

 

La vesprada del 23 de juliol els i les joves de Benetússer podran aguditzar el seu enginy amb l'activitat 'Bla, bla, bla ... resol l'endevinalla', participant en jocs de taula amb premis i realitzant manualitats en el taller 'Manicreando'.

 

Per a l'última sessió, que tindrà lloc el dijous 30, s'ha previst un torneig de futbolí, un concurs de sopes i lletres i un taller de tapes saludables que acabarà amb un sopar a l'aire lliure.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Davant la situació de pandèmia actual, l'Ajuntament de Massamagrell ha treballat per garantir la seguretat higienicosanitària de la ciutadania del municipi, implementant diferents mesures i, fa uns mesos, realitzant un repartiment massiu de màscares homologades a la població en una compra centralitzada realitzada per la Mancomunitat de l'Horta Nord.       

 

Ara, en la situació de Nova Normalitat en la qual toca conviure amb el virus, les màscares es converteixen en un element fonamental per al dia a dia de la ciutadania. És per això que l'Ajuntament de Massamagrell ha efectuat una nova compra de màscares homologades i reutilitzables (fins a 10 rentades), aquesta vegada amb fons propis, que procedirà a repartir la setmana que ve a tot el veïnat empadronat.      

 

Les diferencia entre el primer repartiment i aquesta segona campanya de distribució seran dues: La primera, que l'ajuntament comptarà amb màscares de menor grandària (infantils), perquè puguen ser emprades per xiquetes i xiquets menors de 14 anys. La segona diferència serà la forma del repartiment: El lliurament de les màscares no serà a domicili, sinó que serà l'ajuntament el que dictamine els punts i horaris de recollida als quals les persones hauran d'acudir i on (zones), i prèvia identificació, se'ls farà lliurament de les màscares que pertoquen al seu domicili, seguint el procediment de distribució per empadronament.       

 

Per això, que acudisca a recollir les màscares una sola persona que convisca en l'habitatge, serà suficient per a rebre el lot corresponent a aqueix domicili.      

 

L'alcalde de la localitat, Paco Gómez, ha volgut destacar “el compromís de l'ajuntament amb la seguretat sanitària en aquests temps que ens ha tocat viure, garantint que es continuarà treballant per a intentar pal·liar els efectes d'aquesta pandèmia a Massamagrell”.ell”.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Els apassionats de la lectura i dels llibres estan d’enhorabona aquest estiu perquè les biblioteques municipals de Torrent han preparat una programació d’activitats per a tots els públics i tots els gustos. Un dels plans de la Biblioteca Metre és el paquet sorpresa, una iniciativa per a donar a conèixer a nous autors i autores i que el públic isca de la seua zona de confort lectora. D’aquesta forma, la persona que arrepleguen el seu llibre rebrà un paquet amb títols desconeguts. És molt senzill, només cal escriure un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonar al 96 111 18 51 i descobrir grans històries desconegudes. El servei està disponible punt per a públic infantil, juvenil i adult.

 

Certamen literari

Una altra de les apostes de la biblioteca és el certamen literari, que es va dur a terme durant els mesos de confinament. El públic infantil va poder participar en el club literari a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament, on es van comentar diferents llibres proposats, com El diari de*Greg, El xicotet vampir, L’assassinat de la professora de llengua o El xicotet Nicolás. L’acte de lliurament dels premis serà el pròxim 27 de juliol a la Biblioteca Metre, un esdeveniment on participaran conntacontes, com el Gran Jordiet, Cecilia Silva, Carles Cano.

 

Club literari en anglès

La lectura en anglès és una de les apostes que es realitzen al llarg de l’any. El 21 de juliol la Biblioteca Casa de la Cultura acollirà el club de lectura “Menja Read With Us”. Per a participar cal tenir un nivell mitjà d’anglès i enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Horari biblioteques

Finalment, la Biblioteca Metre i la Biblioteca Casa de la Cultura tenen un horari especial per a no deixar als torrentins i torrentines sense grans històries aquest estiu. Els horaris són:


Biblioteca Casa de la Cultura

Del 13 al 17 de juliol – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 20 al 24 de juliol – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 27 al 31 de juliol – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 3 al 7 d’agost – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 10 al 14 d’agost – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 17 al 21 d’agost – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 24 al 28 d’agost – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 31 d’agost al 4 de setembre – Vesprades de 15.30 a 20.30 h

 

Biblioteca Metre
Del 13 al 17 de juliol – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 20 al 24 de juliol – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 27 al 31 de juliol – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 3 al 7 d’agost – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 10 al 14 d’agost – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 17 al 21 d’agost – Matins de 9.00 a 14.00 h
Del 24 al 28 d’agost – Vesprades de 15.30 a 20.30 h
Del 31 d’agost al 4 de setembre – Matins de 9.00 a 14.00 h

 

· Biblioteca Casa de la Cultura
96 111 18 50 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

· Biblioteca Metre
96 111 18 51 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Pàgina 1 de 1683