Una de les mesures específiques que l'Ajuntament de Manises ha pres per a fer front a la crisi sanitària del COVID 19 en el municipi ha sigut la posada en marxa de neteges i desinfeccions exhaustives diàries amb un producte clorat per tots els carrers del municipi.

 

Aquestes tasques estan centrades principalment a desinfectar tant mobiliari urbà com carrers, places i espais públics a l'aire lliure i, sobretot, entorns d'edificis on es pot concentrar ara un major nombre de persones com a centres de salut o zones comercials com a farmàcies, mercats i supermercats.

 

Des de hui, a més, s’ha reforçat la neteja diària a pressió que es va començar a fer-se des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, amb la incorporació de tractors agrícoles que també desinfecten altres zones de la localitat.

 

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader (PODEMOS), ha destacat que “des d'aquesta regidoria estem treballant amb tots els mitjans disponibles per a lluitar contra aquesta crisi sanitària i tindre les millors condicions de salubritat en el municipi”, a més “vull mostrar un agraïment especial a les persones que diària i eficaçment realitzen aquests serveis als nostres carrers”.

 

Les labors de neteja es realitzen amb personal d'FCC que s'ha dividit en dos grups de treball i que a més de netejar zones urbanes de la localitat també s'encarreguen de la neteja d'alguns edificis municipals per a deixar-los totalment desinfectats a causa del trànsit de gent.

 

Quant a la recollida de fem, es realitza amb la mateixa periodicitat que abans de l'arribada del Coronavirus, tant el reciclatge com el fem orgànic. És recomanable ara no deixar andròmines voluminoses en els contenidors sense previ avís al 900 502 767 per a no copar els contenidors habituals. D'altra banda, els ecoparcs tant mòbils com fixos també es troben tancats en aquests moments.

 

Finalment, cal recordar que les accions dutes a terme pel consistori maniser en matèria de neteja, també s'han vist reforçades aquests dies per la Unitat Militar d'Emergències (UME).

 

Informa Nou Horta. Manises

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torrent ha aprovat aquest matí un Pla de Xoc amb mesures econòmiques per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica ocasionada pel COVID-19 a Torrent. Així, el consistori, en aquest primer paquet de mesures, habilitarà una partida pressupostària d’1.150.000 €, que anirà destinada a ajudar a empreses, comerços locals, autònoms i famílies afectades per aquesta situació. Unes ajudes independents i que complementaran a les que es puguen anar aprovant a nivell estatal i autonòmic.

 

Un milió d’euros destinat a empreses, autònoms i famílies
L’alcalde Jesús Ros ha anunciat que es destinarà 1.000.000 € en ajudes directes a empreses, comerços locals, autònoms, PIMES i famílies afectades pel coronavirus. Es tracta d’una mesura impulsada pensant en la recuperació econòmica tant a nivell empresarial com familiar, perquè “un dels principals objectius de l’Ajuntament de Torrent és estar al costat de totes les persones en aquests moments difícils i col·laborar amb elles per a una ràpida recuperació econòmica”.

 

Fraccionament de l’IBI
Una altra de les mesures importants que adoptarà l’Ajuntament serà la concessió del fraccionament del pagament de l’IBI (Impost de Béns immobles) en cinc terminis, des de l’u de juliol fins al 30 de novembre, sense recàrrecs ni interessos, per a totes aquelles persones que s’hagen vist afectades per les conseqüències del COVID-19. La petició d’aquest fraccionament podrà sol·licitar-se des de l’1 de maig fins al 15 de juny.

 

Es tracta d’un nou pas per a pal·liar la crisi que puga estar travessant la ciutadania torrentina, i que se suma a les mesures ja aprovades pel Consistori, com ara l’anul·lació durant l’any 2020 del cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses, l’anul·lació del cobrament de la taxa d’ocupació als llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte o la devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestats, així com l’ampliació del termini voluntari del IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) i de la Taxa de Guals fins al 30 d’abril.

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Torrent, després d’atendre en una primera fase de la crisi sanitària a la seguretat, la salut i el servei assistencial a la ciutadania, amb mesures impulsades des del consistori fins i tot abans de decretar-se l’estat d’alarma, ara inicia una segona fase que continua pensant en les persones i planificant el futur econòmic.

 

Dins d’aquest primer paquet de mesures, destaca l’increment de serveis destinats a reforçar la desinfecció i neteja, mesures preventives per a preservar la salut dels veïns i veïnes de Torrent, a més d’augmentar-se els contractes de serveis assistencials. Durant aquestes setmanes s’han intensificat les actuacions de neteja i desinfecció en tot el terme municipal, centrant-se en els espais públics i de joc infantil, edificis municipals, dependències de la Policia Local i zones d’accés de nombroses persones com a supermercats i mercats, centres de salut, farmàcies, residències de majors i centres escolars.

 

Igualment, en aquest mateix punt s’ha reforçat l’atenció a les persones que necessiten ajuda en aquests moments tan difícils. Per això, s’han incrementat el nombre de persones beneficiàries del servei “Menjar a Casa”.

 

També s’ha intensificat el seguiment a les persones majors, visitant aquelles que puguen viure soles i allunyades del nucli urbà o via assistència telefònica, per a poder conéixer les seues necessitats i oferir-los el suport que necessiten en aquests difícils moments. En aquesta tasca, altra de Serveis Socials i el TDIC de l’Ajuntament de Torrent, han col·laborat els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil. Una de les iniciatives que ha tingut molt bon acolliment entre els torrentins i torrentines ha sigut el ‘Telèfon amic’, un servei per a atendre a totes les persones que viuen soles i tenen necessitat de conversar i que és gestionat pel personal municipal i el gabinet psicotècnic de l’ajuntament.

 

Una altra de les propostes ha sigut la programació d’activitats online que el consistori ha dissenyat perquè el confinament a casa siga més amé, i prestar un servei a tota la ciutadania esportiu i cultural. L’agenda es va iniciar amb activitats esportives, i està previst que durant el cap de setmana s’emeten a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament un programa dirigit a tots els públics i que té com a objectiu entretindre als més xicotets i xicotetes.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Diversos membres de l'equip de govern, encapçalats per l'alcalde Carlos Fernández Bielsa i la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, han assistit aquest matí al pavelló esportiu El Quint, que s'ha convertit des de hui en el centre logístic d'una de les iniciatives més solidàries posades en marxa per la regidoria de Serveis Socials del govern municipal, en col·laboració amb Creu Roja. Es tracta del repartiment d'aliments a persones i famílies vulnerables, especialment a persones majors amb necessitats econòmiques, que no es valen per si mateixes.

 

Les caixes contenen aliments bàsics i no peribles, com a pasta, arròs, oli, llegums, llet i caldo per a elaborar menús amb alt contingut nutricional. A més, inclouen alguns productes d'higiene. Gran part d'aquests productes formaven part del banc d'aliments. Ara, amb el treball diari de Creu Roja i els mitjans humans i logístics del propi consistori, aquests aliments arribaran a domicilis de persones que el necessiten, que ja formen part del programa Menjar a Casa, destinat a persones majors amb pocs recursos, que habitualment viuen soles; se'ls facilita una dieta saludable i adaptada a les seues necessitats.

 

Per a Ximo Moreno, regidor de Benestar Social i responsable de l'àrea d'atenció a les persones, “amb aquesta iniciativa estem afegint el nostre xicotet granet d'arena a salvar aquesta etapa tan dura per a les persones més vulnerables; i entre l'esforç de Creu Roja, l'assistència de Protecció Civil i els mitjans logístics del propi Ajuntament de Mislata aconseguirem minimitzar els riscos que corren moltes llars, de persones que viuen soles i que no haurien d'eixir de les seues cases durant aquestes setmanes”.

 

A Mislata s'estan conformant ja tots els packs que començaran a eixir en les pròximes hores als domicilis d'entorn de 500 persones beneficiàries d'aquest programa extraordinari de l'Ajuntament, que des del consistori intentaran augmentar en els pròxims dies mentre siga necessari.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L'Ajuntament de Quart de Poblet i l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet, en col·laboració amb l'agència AFIC, està elaborant un llistat d'establiments locals que per ser de primera necessitat, serveis d'urgència o realitzar repartiment a domicili es mantenen oberts durant l'estat d'alarma.

 

Amb aquesta mesura, el Consistori i ACQ volen minimitzar els desplaçaments de la ciutadania, a més de facilitar el treball d'aquells comerços que continuen la seua labor.

 

Aquest llistat, que s'actualitza de manera periòdica, pot consultar-se simultàniament en https://cutt.ly/ztqlmnc.

 

De moment, el Consistori ja ha elaborat un document amb els llocs del mercat municipal que continuen oberts, facilitant els números de telèfon als quals es pot cridar per a fer comandes o preguntar si reparteixen també a domicili.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Mesa Permanent de Crisi del COIVD-19, ha posat en marxa una campanya informativa entre els veïns i veïna per a donar a conéixer l'oferta de comerços de productes de primera necessitat que romanen oberts a la ciutat durant l'estat d'alarma.

 

Per a facilitar als veïns les seues compres en els establiments més pròxims als seus domicilis, el consistori ha dividit les botigues per barris i les ha classificades també per activitat, indicant tant l'horari d'obertura com un telèfon de contacte, per si volen assegurar-se de la disponibilitat de productes o saber si tenen servei a domicili.

 

El llistat de comerços està disponible en la pàgina web de l'Ajuntament www.paterna.es, en l'apartat especial de sobre el COVID-19 que ha habilitat el consistori amb informació d'interés per als ciutadans, perquè tot aquell que ho necessite, li ho puga descarregar. Així mateix, també es difondran a través del servei de WhatsApp municipal.

 

D'aquesta manera, els veïns disposen d'informació actualitzada sobre els supermercats, fruiteries, carnisseries, pescateries, òptiques, clíniques veterinàries i quioscos que continuen prestant servei.

 

Amb aquesta campanya informativa, el consistori vol reconéixer la labor dels comerciants i empleats en aquesta difícil situació i ajudar, tant als veïns com als comerços, perquè en aquests moments tan complicats, els veïns i veïnes amb les seues compres poden contribuir a minimitzar els efectes d'aquesta crisi sobre el xicotet comerç local.

 

Així mateix, per a tots aquells veïns que no puguen eixir al carrer a realitzar la seua compra, l'Ajuntament ha habilitat un Servei d'Informació Especial en el telèfon 96 137 96 00, on les persones poden sol·licitar ajuda, no sols per a realitzar l'adquisició de productes i béns de primera necessitat sinó també per a comprar medicines, tirar el fem o passejar a la seua mascota.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L'Ajuntament de Benetússer agraïx el grau de col·laboració i enteresa que estan demostrant els seus veïns i veïnes durant el confinament domiciliari d'aquesta crisi sanitària.

 

Fa una setmana el municipi era notícia en l'àmbit nacional per la solidaritat d'una xarxa de voluntaris, organitzada des de l'Ajuntament al costat del Fòrum de Participació Ciutadana, que confecciona centenars de màscares per a l'Hospital Doctor Peset de València.

 

Durant aquests 13 dies del confinament la ciutadania també s'ha implicat en les diferents iniciatives promogudes des del Consistori, com la creació d'uns dibuixos de 'Benemonsters' per a "defensar" a les llars del Covid-19 i confeccionar una sorpresa conjunta als pares en el 19 de març amb un vídeo col·laboratiu.

 

Per a aquest cap de setmana l'Ajuntament ha convidat a cantar un playback a la ciutadania de la cançó 'Xiqueta' de 'Seguretat Social', encoratjats pel cantant de la formació i natural de Benetússer, José Manuel Casañ. Aquestes són algunes de les maneres d'alçar l'ànim durant la crisi sanitària units mitjançant l'expressió artística i creativa.

 

Prioritat a l'assistència social i tributs locals posposats

Al seu torn l'Ajuntament ha habilitat un telèfon d'atenció psicològica per als veïns i veïnes que necessiten suport durant el confinament. També s'ha creat un servei per a portar la compra a domicili a les persones més vulnerables davant un possible contagi de Covid-19. El departament de serveis socials està redoblant esforços per a atendre les sol·licituds rebudes.

 

Amb la finalitat de facilitar les compres a la ciutadania i promoure el comerç, l'AEDL ha confeccionat un llistat amb els contactes dels establiments que romanen oberts, així com d'altres comerços que seguixen actius.

 

Conscients del moment de dificultat econòmica pel qual poden travessar molts veïns, l'Ajuntament ha posposat i suspés el pagament de tributs locals. S'han pres una bateria de mesures com l'ajornament d'un mes en els pagaments de l'IBI, guals i taxes de vehicles, a més queda suspés l'impost de terrasses per a l'hostaleria fins que finalitze l'alerta sanitària.

 

Pel que respecta a la seguretat ciutadana, l'empresa de serveis municipals està netejant carrers, places i parcs amb productes desinfectants i màquina hidronetejadora. Una empresa especialitzada s'ha encarregat de realitzar en dependències municipals i col·legis diversos tractaments sanitaris. Així mateix, la Policia Local de Benetússer està coordinada en tot moment amb el centre de Salut i manté la vigilància sobre els carrers per a controlar el trànsit de persones.

 

Fins a la fi del període de confinament, l'Ajuntament continua oferint alternatives d'oci i entreteniment per a totes les edats. Els majors tindran tota una setmana de tallers i cursos online per a continuar exercitant-se, mentre que els joves poden interactuar entre ells amb els diferents reptes i recursos que posa el CIJ a la seua disposició. El Centre Cultural El Vaig moldre també ha preparat una programació cultural en la qual hi haurà espai per a explicar la història dels carrers de Benetússer, realitzar contacontes sobre diferents parts del món i compondre una peça musical col·laborativa, entre altres propostes.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Des de Oceà Taronja a Alboraia (Fab Lab València) s'ha realitzat una donació de viseres de protecció de pvc per a les brigades i contrates municipals d'Alboraia, i està preparant més.

 

Mario d'Alfonso Ballester treballa assoles al seu taller, igual que molta gent des de les seues cases, per a continuar fabricant amb impressores 3D unes viseres que dóna a diferents municipis. Com ell són moltes les persones que col·laboren per a fabricar material contra el virus, també altres empreses en el nostre municipi com Mapsa, que li han facilitat material i se sumarà a produir aquests elements.

 

A la nostra província aquest moviment centralitza els donatius, i desinfecta i empaqueta el material en un espai comú, i després els recullen directament els serveis i entitats que els requereixen. Manolo Martínez Torán, director de Fab Lab València i professor de la UPV, coordina les necessitats amb diverses entitats públiques.

 

La majoria de les persones que integren el moviment Coronavirusmakers no es coneixien, però s'han organitzat mitjançant Telegram i Whatsapp per a produir i distribuir de manera altruista elements de protecció contra el virus en tota Espanya, allà on es puguen necessitar.

 

Es tracta d'una comunitat oberta de persones que des de les seues cases i tallers treballen per a reforçar la disponibilitat de material de protecció contra el virus.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

L’Ajuntament de Paiporta ha rebut aquest dijous nou material de protecció destinat al personal de l’àrea de Benestar Social i al que forma part dels serveis que presta a la ciutadania, com el SAD (Servei d’Ajuda a Domicili), per tal de garantir el desenvolupament del seu treball amb seguretat i evitar nous contagis del coronavirus Covid-19.


En total, han arribat al consistori 800 mascaretes de protecció, a més de guants i sabó hidroalcohòlic. En funció de les necessitats, segons ha anunciat la direcció general de Serveis Socials, els enviaments es repetiran en els pròxims dies.


Personal de Protecció Civil de Paiporta ha sigut l’encarregat de transportar les caixes amb el material sanitari de protecció, que forma part del gruix que ha adquirit la Generalitat Valenciana en les últimes hores.


Aquest material és especialment necessari per a serveis com el d’ajuda a domicili, ja que el seu treball es realitza principalment amb persones majors que, com recorden les autoritats sanitàries competents, són població d’alt risc en cas de contagi.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Pàgina 1 de 1577