Mislata celebra durant el cap de setmana les festes en honor a Sant Miquel Arcàngel

Dilluns, 25 Setembre 2017 16:10 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 390 vegades

Un any més, amb el mes de setembre, Mislata recupera les tradicionals festes en honor a Sant Miquel Arcàngel, una cita important en què la clavaria que porta el nom del sant programa una agenda completa d'actes per a tots els gustos. 

Les cites festives arrancaren com de costum el divendres a la vesprada amb la tradicional passejà de la imatge de San Miguel, un recorregut pels carrers del centre de la població en el qual els fidels acompanyen al sant mentre els clavaris obrin pas amb unes torxes. A la nit, la plaça de la Constitució va acollir la tradicional torrà d'embotits valencians. 

Els més menuts també van tindre la seua jornada de protagonisme. El dissabte, els xiquets i xiquetes de Mislata gaudiren d'una deliciosa xocolatà que cuinaren els propis clavaris de Sant Miquel en la plaça de l'Ajuntament, mentre que a la nit es va celebrar una actuació de la Banda Juvenil del CIM. 

El dia gran de les festes va ser el diumenge. Clavaris i feligresos assistiren a la missa en honor a Sant Miquel Arcàngel, una cerimònia cantada pel cor Ramón Cercós. Després de l'eucaristia, la Pirotècnia Valenciana va disparar una mascletà en la plaça de la Constitució. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Tradicions, Francisco Herrero, i el president de la Clavaria de Sant Miquel, Fernando Soria, foren els encarregats de prendre la metxa a la disparà. La processó va servir, ja de vesprada, per a acomiadar un any més estes tradicionals festes de Mislata.

 

Informa Nou Horta. Mislata