Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei

Dimarts, 06 Març 2018 16:05 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 205 vegades

Dissabte passat 3 de març es va celebrar en el centre sociocultural La Fàbrica de Mislata la III Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'Aprenentatge Servei (ApS), una acció formativa coorganitzada pel Grup Promotor de l'Aprenentatge Servei de la Comunitat Valenciana, el CEFIRE de Torrent i el CEFIRE Específic d'Educació Inclusiva. 

Aquests dos Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) formen part de la xarxa de centres del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació. Per la seua banda, el Grup Promotor del ApS és l'equip multidisciplinari de professionals que treballen per la difusió d'aquesta metodologia educativa a la Comunitat Valenciana. 

A la jornada van assistir més d'un centenar de participants, majoritàriament mestres i professors de les etapes educatives obligatòries i post-obligatòries, a més de professorat i alumnat universitari, membres d'entitats socials i també tècnics municipals de joventut i participació. Entre els participants va destacar la presència de professorat de diferents escoles i centres d'educació secundària de Mislata. En la ciutat de Mislata alguns centres educatius han desenvolupat ja projectes de ApS durant els últims anys. 

Els encarregats de donar la benvinguda a Mislata a totes i tots els assistents va ser la regidora d'Educació, Ana María Julián, i el director pedagògic del col·legi Santa Creu, Miquel Ruiz, un centre gestionat per una cooperativa de mestres amb una llarga experiència en projectes d'Aprenentatge Servei. Per a Miquel Ruiz, la trobada celebrada a Mislata va ser "tot un èxit", tant des del punt de vista de l'organització com de les enriquidores experiències aportades pels ponents i assistents a la jornada. 

El programa es va obrir amb una conferència marque que portava per títol "Aprenentatge Servei i Ciutadania", a càrrec de Josep Maria Puig, catedràtic de Teoria de l'Educació en la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i expert en la metodologia del ApS amb una llarga trajectòria de publicacions i estudis sobre aquesta. El programa de la jornada va incloure també la realització de diferents dinàmiques de participació i una taula redona de bones pràctiques de ApS en què professorat i alumnat de diversos centres educatius i entitats socials van poder exposar les seues experiències en el desenvolupament de projectes basats en aquesta metodologia. 

Modificat el Dimarts, 06 Març 2018 16:07

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.