La Biennal de Mislata Miquel Navarro congrega a centenars de visitants i artistes en la seua inauguració

Dimarts, 04 Desembre 2018 14:38 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 318 vegades

L'edició de premis d'art públic 2018 de la Biennal de Mislata Miquel Navarro va tindre el seu punt de partida dissabte passat en el Centre Cultural Carmen Alborch, on des d'este cap de setmana i fins al pròxim 13 de gener estarà el punt d'informació del certamen, i una mostra de dos peces molt significatives en la trajectòria artística de Miquel Navarro, i que mai abans havien sigut exhibides en la seua ciutat natal.

A la inauguració van assistir membres de la corporació, l'alcalde Carlos Fernández Bielsa i l'artista Miquel Navarro, que apadrina la convocatòria de premis des que va ser recuperada per l'actual govern municipal. Entre els assistents es trobaven membres del jurat, els artistes, els seus equips de treball, i multitud de persones interessades per l'art públic d'altres ciutats. Miquel Navarro va aprofitar per a convidar als assistents a visitar l'itinerari “encara que les obres agraden més o menys, són art i tenen una funció”, i l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va posar en relleu que “la gent sap que ara a Mislata tenim llenços en blanc, pàgines en blanc i places públiques disposades per a la creació artística, per a fomentar la cultura i la llibertat”.

La comissària de l'edició, Alba Braza, va indicar que l'itinerari es compon de deu intervencions que partixen de plantejaments molt diferents, però tots giren entorn de la cura de l'entorn, a la memòria i el patrimoni de Mislata. “Les obres, sent en la seua majoria el resultat d'un procés de treball en el territori, partixen dels relats, experiències i records de persones que habiten a Mislata; activant el pensament crític i provocant la creació d'afectes”, va explicar. En moltes ocasions allò que llegim en el recorregut per la Biennal són paraules textuals dels veïns i veïnes. Així mateix, va anunciar que la programació es perllongarà durant sis setmanes i inclou activacions de les obres a manera de tallers o visites guiades dirigides a acostar l'art a escolars, joves i adults.

Els artistes Escif, Ofelia Cardo, Anaïs Florin, Daniel Garrido, Miguel Hache, Lluc Mayol, Beatriz Millón, Ismael Teira, María Tena Torres i María Vidagañ Murgui mantindran les seues obres en els carrers i places del casc històric de Mislata durant les pròximes setmanes, i en este temps algunes de les obres patiran canvis o actualitzacions, de manera que l'art retroalimenta la participació del veïnat per a obrir nous diàlegs entorn de la necessitat de recuperar l'espai públic, impulsa confluències d'idees i ajudarà a intercanviar perspectives sobre assumptes d'interès social.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 04 Desembre 2018 14:42

1 comentari

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.