La Biblioteca Central de Mislata visibilitza a la dona en el seu nou programa d'animació lectora

Dimarts, 16 abril 2019 10:21 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 72 vegades

 

Des de fa trenta anys, la Biblioteca Central de Mislata dedica diverses setmanes a fomentar l'hàbit de la lectura entre els més xicotets, amb un programa específic en el qual cada any participen més d'un miler d’escolars de 3r a 6é de Primària de tots els centres educatius de la ciutat. La iniciativa part de l'equip d'animació de la Biblioteca i concentren les sessions durant els mesos de març a maig. Una activitat que es complementa a més amb tallers per als més xicotets, d'edats entre els 4 i els 7 anys, que es realitzen d'octubre a març.

 

Sota el lema “Dones i llibres. Dones lliures” ha donat començament la trenta edició d'este programa d'animació a la lectura. El principal objectiu, a més de fomentar l'hàbit de la lectura des d'edats molt primerenques, és que, mitjançant representacions teatralitzades, els xiquets i xiquetes puguen descobrir el món dels llibres i, en concret enguany, aquells exemplars on les dones són el fil conductor. Dones inventores, escriptores, científiques, pensadores, activistes o artistes es convertixen en les protagonistes de l'activitat. Així, els i les alumnes poden conéixer la importància de la dona al llarg de la història i que moltes vegades ha sigut relegada a un segon pla.

 

En concret, cada sessió consistix en dos representacions interpretades per l'equip de dinamització de la biblioteca. En la primera d'elles, es recrea un concurs de preguntes i respostes, el Panell Ocult. Els xicotets, a través d'uns jocs i mitjançant la consulta dels llibres, poden conéixer la vida d'algunes de les dones més influents de la història i resoldre un panell que amaga la frase “llegir ens farà lliures”. La segona representació està ambientada en un laboratori on, a través de dos màquines del temps, poden conéixer a personatges tan famosos com Mary Shelley o la protagonista Pipi Calzaslargas, de l'autora Astrid Lingrend.

 

Amb una posada en escena molt divertida i amena, els xiquets i xiquetes gaudixen de l'espectacle, coneixen nous llibres i aprenen com utilitzar una biblioteca. Com a complement a l'activitat, el professorat treballa en les seues classes el material enviat per l'equip de dinamització.

 

La Biblioteca Central va organitzar ahir una sessió especial d'estos tallers d'animació lectora i va obrir les seues portes a associacions, pares i mares d'alumnes i veïns en general perquè conegueren de primera mà les activitats que s'estan realitzant dins d'este programa. Una sessió que tampoc van voler perdre's diversos membres de la corporació municipal.

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 16 abril 2019 10:22

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.