Els manxecs de la Comunitat Valenciana celebren el seu dia gran a Mislata

Dilluns, 10 Juny 2019 14:03 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 42 vegades

Dissabte passat 1 de juny, Mislata va albergar la celebració del dia gran de Castella-la Manxa, on es van desplaçar moltes de les cases regionals manxegues que existixen a la Comunitat Valenciana. La cita, que servix per a commemorar l'aniversari de la constitució de les primeres Corts regionals de Castella-la Manxa en 1984, se celebrava per primera vegada a la ciutat de Mislata. 

 

La jornada va començar en la plaça de l'Ajuntament de Mislata, on l'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, juntament amb la resta d'autoritats i alcaldes d'altres localitats valencianes que van acudir a la cita, van rebre als diferents presidents de les cases regionals i a les Dulcinees de l'any. L'alcalde va estar acompanyat per Virginia Marco, directora general de Relacions Institucionals i Assumptes Europeus del Govern de Castella-la Manxa, Belén Cardona, secretària autonòmica de Transparència de la Generalitat Valenciana, Jesús Martínez, president de les Cases Regionals de Castella-la Manxa a la Comunitat Valenciana, i Emiliano Segura, president de l'associació manxega a Mislata.

 

Els centenars de manxecs que es van desplaçar fins a Mislata van recórrer els carrers de la localitat al costat dels tambors d'Hellín fins a arribar al Pavelló esportiu del Quint, on es va realitzar l'acte de commemoració. Allí, Bielsa va voler destacar la importància dels manxecs en la societat de Mislata, “centenars i centenars de persones que ens transmeten els seus valors, forma de ser i costums, creant un llaç de tradicions que s'han unit per a alçar una mateixa ciutat”. El primer edil també va voler recordar l'origen manxec dels seus pares i va agrair a tot el poble valencià acollir als qui, com ells, “van migrar a terres valencianes buscant noves i millors oportunitats i van ser rebuts amb els braços oberts”.

 

A més, com tots els anys, es va fer lliurament del reconeixement al Manxec d'Honor, que en esta ocasió va ser per a Francisco Martín Bermejo. Per a tancar l'acte institucional es van escoltar l'himne de l'associació de Castella-la Manxa de Mislata, el de la Comunitat Valenciana i l'himne d'Espanya. Posteriorment, i després de l'actuació de rondalles de les cases manxegues, els assistents van gaudir d'una paella i van donar per finalitzades les celebracions del dia manxec. 

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 10 Juny 2019 14:05

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.