La visita del president de la Diputació i la traca correguda marquen la segona jornada de les Festes Populars de Mislata

Divendres, 06 Setembre 2019 11:10 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 161 vegades

Segon dia de les Festes Populars de Mislata i la Plaça Major de la localitat tornava a omplir-se de veïns i veïnes disposats a gaudir d'una jornada on les casetes, el ball i la traca correguda van ser els protagonistes.

 

Qui també va gaudir ahir de les festes mislateres va ser el president de la Diputació de València, Toni Gaspar. El dirigent provincial va ser rebut per l'alcalde i vicepresident de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa, i la resta de la Corporació Municipal a les portes de l'Ajuntament, on en el Saló de Plens Toni Gaspar va signar en el Llibre d'Or de la ciutat per a agrair la invitació i deixar plasmat el record de la seua visita a les festes de Mislata. Ja en la plaça Major, va voler recórrer totes les casetes del recinte firal al costat de la Corporació Municipal per a conéixer personalment com es viuen les festes mislateres i l'àmplia participació dels veïns.

 

Toni Gaspar reconeixia a Mislata com un clar exemple d'integració i de participació de la ciutadania en les seues festes, que les va considerar com un important motor econòmic, cultural, tradicional i gastronòmic per a la ciutat. “Les festes no solament servixen per a passar-ho bé, sinó també per a vertebrar la societat en tots els sentits”. Per part seua, Bielsa va afirmar que amb les Festes Populars “busquem unes festes més obertes i participatives, aglutinar a tots els col·lectius de la ciutat i unir a tota la gent, en definitiva, obrir les festes a la participació de tots i totes”.

 

Amb un recinte firal abarrotat de veïns i veïnes degustant l'oferta gastronòmica de les casetes, el programa de festes incloïa també en la jornada d'ahir l'espectacle "Mira qui balla a Mislata", organitzat per l'Agrupació Veïnal. Amb un format similar al del programa televisiu, tots els participants van oferir el millor del seu repertori en esta gala que va reunir centenars d'espectadors en el segon escenari de la Plaça Major.

 

I a la nit, arribava un dels actes més esperats de la programació d'enguany. I és que, després de dècades, es recuperava la tradicional traca correguda. El propi president de la Diputació, al costat de l'alcalde i el regidor de Festes, Toni Arenas, van ser els encarregats de calar foc a la metxa en les pròpies portes del consistori. La traca va recórrer, acompanyada de multitud de veïns i veïnes, els carrers del centre històric de la ciutat, per a arribar, després de 2 quilòmetres i mig, de nou a la Plaça Major. “Per a nosaltres és una manera de recuperar la nostra identitat, de conservar les nostres tradicions, perquè especialment la gent gran puga ensenyar a la gent jove què és el que feien i com es divertien antigament”, afirmava Bielsa.

 

El colofó a esta segona jornada de les Festes Populars el va posar l'orquestra Seven Crash que va fer gaudir de valent a tots els i les assistents.

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 06 Setembre 2019 11:13

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.