Mislata inicia el nou curs escolar amb la major inversió de la seua història als col·legis de la ciutat

Dimarts, 10 Setembre 2019 11:19 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 150 vegades

Nervis, una mica de somni i motxilles carregades d'il·lusió són les imatges habituals del primer dia del curs escolar. Els col·legis i instituts de Mislata han obert hui les seues portes per a rebre a més 7000 alumnes i alumnes de totes les etapes educatives: Educació Infantil, Primària, ESO, Batxiller i FP.

 

En aquest primer dia de col·legi han assistit l'alcalde la de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, al costat de la regidora d'educació Ana María Julián, a saludar als xiquets i xiquetes del Mestre Serrano. El primer edil ha volgut desitjar un feliç primer dia de col·legi i ha demanat  a l’alumnat “que facen cas als profes i s'ho passen molt bé durant el curs”.

 

L'esforç i la importància de la educació per al govern de Bielsa s'ha vist confirmat aquest estiu, ja que s'han invertit més de 500 mil euros destinats a millorar les instal·lacions educatives, des de rehabilitació de banys en el CEIP Gregorio Mayans, repavimentació parcial del pati per a col·locació d'un nou parc infantil en el CEIP Amadeo Tortajada, enrajolat nou a les aules del CEIP Maestro Serrano o un dels canvis més importants de l'estiu, la substitució de la fusteria exterior del CEIP l'Almassil amb una inversió de 240.000 euros. Segons Bielsa, “per a Mislata és un orgull poder dir que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el seu pla Edificant i el Pla de Manteniment d'Escoles de la Diputació de València, hem pogut fer dels nostres col·legis espais millors”.

 

A més, gràcies a Edificant també “es construirà un nou col·legi amb 3 línies educatives, més modern i avantguardista, adaptat als nous mètodes educatius”, ha afirmat Bielsa al final de la seua visita.

 

Per part seua, Ana María Julián, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Mislata, remarcava que, a més d'aquestes grans inversions, s'estan duent a terme altres xicotets projectes proposats pels claustres de professors de los diferents centres, i que pretenen millorar les condicions educatives de l'alumnat. Un d'ells, s'escometrà fora dels centres educatius ja que, s'adaptaran els passos de zebres dels voltants amb pictogrames inclusius, perquè xiquets amb trastorn de l'espectre autista o problemes de comunicació “puguen entendre millor com caminar por el carrer i siga més segur per a ells”. Aquest projecte és el resultat d'un conveni a realitzar amb TEAVial.

 

Un dels projectes estrela del passat curs van ser els patis inclusius. L'ajuntament de Mislata ha fet un esforç perquè aquest reeixit projecte tinga continuació en el temps i s'amplie la seua aplicació als instituts de la localitat. “Estem molt contents perquè a poc a poc s'aniran veient els patis transformats en espais més coeducativs i més inclusius en tots els centres”, apuntava Ana María Julián, que també ha volgut desitjar un feliç inici de curs a tots els xiquets i xiquetes que començaven el seu primer dia de col·legi després d'unes llargues i merescudes vacances.

 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimarts, 10 Setembre 2019 11:20

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.