El Consell d'Infància de Mislata complix 5 anys donant veu als xiquets i xiquetes

Dilluns, 11 Novembre 2019 12:25 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 175 vegades

El Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata va ser el lloc triat per a l'acte de celebració del V Aniversari del Consell d’Infància i Adolescència, un òrgan que naixia en 2014 per a aconseguir la participació activa dels xiquets, xiquetes i adolescents, i on es fan propostes d'actuacions orientades a la millora permanent de la qualitat de vida de la infància i l'adolescència en el municipi.

 

A l'acte de l'efemèride van acudir Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, Lola Hortelano, regidora d'Infància, i Bàrbara Díaz, membre d'UNICEF en la Comunitat Valenciana, que van voler agrair este treball que desenvolupen els més xicotets per a millorar el municipi. Per a Bielsa, “una de les meues majors satisfaccions com a alcalde al llarg d'estos anys va ser vore a Mislata declarada Ciutat Amiga de la Infància. Hui a Mislata se la coneix i se la reconeix per la clara aposta per les polítiques d'Infància”. A més, el primer edil va aprofitar l'acte per a compartir amb tots i totes el premi concedit en la I Cimera de Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF que acredita a Mislata com una de les millors ciutats del món per a ser xiquet.

 

En el teatre del Centre Cultural, també van estar presents els membres del Consell que es veurà renovat enguany en l'acte de constitució que se celebrarà el pròxim 20 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància.

 

L'arrencada de la celebració va ser a càrrec dels propis xiquets que van mostrar uns vídeos informatius sobre les seues funcions i els seus assoliments. Els tres membres més veterans van animar a la resta de xiquets i xiquetes a unir-se a la iniciativa i van expressar la seua gratitud cap a esta institució. També van aprofitar per a reconéixer a tots aquells que han col·laborat a fer possible la seua labor.

 

Per a concloure l'acte, un grup d'alumnes de primària del CEIP Almassil, van representar l'obra ‘Dibuixa'm un corder’, inspirada en el clàssic francés de ‘El Principito’. Tant l'adaptació del guió, com la interpretació i els decorats van ser realitzats pels propis xiquets i xiquetes, que van deixar clar que a Mislata la infància és cada vegada més protagonista.

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

Modificat el Dilluns, 11 Novembre 2019 12:26

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.