El concurs de Literatura Breu Vila de Mislata entrega els seus premis

Dimarts, 10 Desembre 2019 14:18 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 263 vegades

El XVII concurs de Literatura Breu Vila de Mislata ja coneix als seus guanyadors i guanyadores. Va ser el Centre Cultural Carmen Alborch el lloc triat un any més per a acollir el lliurament d'estos prestigiosos guardons que cada any guanyen en major acceptació i popularitat entre els autors i autores valencians, així com entre els amants d'esta mena de literatura.

 

L'acte, que va omplir el teatre del Centre Cultural, va comptar a més amb la representació de l'obra de teatre “No te salves. Homenaje a Mario Benedetti", de la companyia valenciana A Tiro Hecho. Una proposta concebuda com a homenatge pòstum a l'escriptor uruguaià, que combina els seus versos i la seua prosa amb un esperit nostàlgic i romàntic. Un obra emmarcada dins de la programació d'Una Tardor de Teatre, la proposta teatral de Mislata per als mesos de novembre i desembre.

 

Una vegada finalitzada l'obra, es va començar amb el lliurament dels premis presidida per la tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Pepi Luján, qui va voler destacar en la seua intervenció la gran participació en estos premis. “En total s'han presentat 269 obres, una xifra que demostra la importància que les i els autors de la nostra comunitat donen a este certamen literari. I a nosaltres com a Ajuntament, ens anima encara més a continuar apostant i donant suport a la cultura en totes les seues expressions”, apuntava en la seua intervenció d'obertura Luján. A més, l'edil va voler aprofitar la seua intervenció per a repassar totes les polítiques de cultura i foment de la lectura que es duen a terme a Mislata.

 

Després del intervenció , va ser el moment del lliurament dels guardons. En concret, el premi al Millor Relat, en la modalitat narrativa en valencià, va anar per a Josep Carrasco Llacer amb la seua obra “La Nina”. Jesús Girón Araque, autor de l'obra “Hotel”, va ser premiat al Millor Poemari, presentat en la modalitat de poesia en valencià. El premi local, destinat a autors de Mislata, va ser parar a Alfredo Collado Peris, per la seua obra “Una gota en el mar”. Collado Peris va manifestar que estava pendent d'este concurs durant les anteriors edicions i que enguany per fi es va decidir a participar i per això “ha sigut una gran sorpresa que no esperava guanyar este premi”. El premi de Millor Poesia en castellà va ser per a Verónica Aranda Casado, amb la seua obra “Safi (Marruecos)” i el de Millor Relat en castellà va ser per a Miguel Ángel González González per “No lavar a más de 50°”.

 

Els Premis Literatura Breu Vila de Mislata busquen fomentar els valors literaris entre la població adulta, així com també obrir una via per a descobrir talents literaris que fins al moment romanien ocults. 

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

 

Modificat el Dimarts, 10 Desembre 2019 14:19