Els Premis d'Adquisició Biennal de Mislata 2019 donen a conéixer els seus guanyadors

Dilluns, 16 Desembre 2019 15:22 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 179 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Carlos F. Bielsa: “Veiem com algunes iniciatives d'art contemporani que parlen del llegat, de la memòria col·lectiva, dels avanços en democràcia, de desastres mediambientals, de la fi de la repressió i de les censures: en definitiva, dels avanços socials”.

 

Els Premis d'Adquisició Biennal de Mislata 2019 han donat a conéixer als guanyadors d'entre les 10 obres seleccionades pel jurat. En aquesta nova edició d'aquesta iniciativa de suport i divulgació de l'art contemporani, organitzada i afavorida per l'Ajuntament de Mislata, i comissariada per Alba Braza, el jurat ha premiat les obres de Miquel García Membrado i Irene Grau, els qui han rebut el Premi d'Adquisició passant a formar part de la col·lecció pública del propi consistori.

 

Era el propi alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, qui donava a conéixer la decisió del jurat en una edició que ha tingut el compromís social vinculat a la memòria com a fil conductor. “Hem volgut recopilar iniciatives d'art contemporani que parlen de la memòria col·lectiva, dels avanços en democràcia, de moments que deixem arrere i manifestar que hi ha coses que no volem que tornen a ocórrer mai”, destacava Bielsa.

 

El primer premi, i amb una dotació econòmica de 7.000€, ha sigut per a l'obra de “List of burned Books in Germany in 1933”, de Miquel García Membrado, en la qual es mostra la llista de llibres i autors prohibits pel règim nazi a Alemanya, i que van ser cremats públicament a Berlín la nit del 10 de maig de 1933. El segon premi, i amb una dotació econòmica de 6.000€, ha recaigut en "Sobre el que resta", d'Irene Grau, realitzada únicament amb les cendres dels arbres víctimes dels incendis que van tindre lloc en els boscos de Galícia i Portugal a l'octubre de 2017.

 

Per al procés de selecció, en una primera fase, el jurat expert compost per Ester Alba, Isabel Tejeda i la mateixa Alba Braza,  va seleccionar les deu obres exposades en el Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata fins al 31 de gener. Quatre d'elles van passar a un segon sedàs per al seu estudi i deliberació per la nova iniciativa de participació: una Delegació Ciutadana de la Biennal, 15 persones residents a Mislata, de diferents edats, i totes elles alienes al món de l'art,  els qui van decidir finalment els guanyadors.  A més de les dues obres guanyadores, van resultar finalistes “Black Tide” de Josep Tornero, inspirada l'enfonsament del petrolier Prestige i “Sèrie Verda” del col·lectiu O.R.G.I.A, una sèrie fotogràfica que mostra l'estereotip de masculinitat durant tardofranquisme. 

 

Totes aquestes obres suposen una oportunitat per a conéixer l'obra de deu artistes amb una projecció professional internacional i estaran exposades, amb accés gratuït, en el Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata fins al 31 de gener de 16 a 21 hores.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 16 Desembre 2019 15:23