Reunió entre Mislata i València per a millorar els espais i serveis comuns

Dimecres, 08 Gener 2020 16:43 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 158 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, s'han reunit este matí en el Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata. Una reunió a la qual també han assistit Mª Luisa Martínez Mora i Mercedes Caballero, vicealcaldessa de Mislata i regidora d'Urbanisme respectivament. Esta trobada històrica entre les dos administracions, a iniciativa de Bielsa, ha servit perquè tots dos dirigents posen sobre la taula punts d'interés comú per a Mislata i València, ciutats limítrofes que compartixen diferents espais i entorns comuns.

 

Bielsa i Gómez han acordat durant la reunió mantinguda la creació d'una comissió bilateral de treball formada per tècnics que permeta l'estudi i afavorisca la millora tant dels serveis com l'accessibilitat i l'entramat urbà compartits. El barri valencià de Soternes i els voltants de la Creu Coberta, l’entorn del Camí Vell de Xirivella, l'entrada a Mislata des de València pel pont Nou d’Octubre o l'entorn del Museu d'Història, són algunes de les zones que han centrat l'atenció.

 

“València i Mislata tenen problemes comuns que s'han d'abordar de manera global i conjunta per a intentar millorar la vida dels ciutadans”, ha afirmat Bielsa, afegint que les institucions “hem de tindre una visió de conjunt, integrada i metropolitana”. L'alcalde de Mislata posava també d'exemple com una acció imprescindible “integrar dins de l'Autoritat Metropolitana del Transport serveis com el de lloguer de bicicletes o les noves formes de mobilitat sostenible, perquè els veïns de tots dos municipis puguen comunicar-se amb un servei únic”.

 

Per part seua, Gómez assegurava també que és necessari “millorar i dignificar les connexions entre els barris de Mislata i València”, i afegia que “València no pot treballar només d'encreuaments cap a dins, ha d'entendre que no existixen els límits i per tant tindre uns serveis públics integrats amb els altres municipis”.

 

La vicealcaldessa valenciana ha valorat molt positivament la trobada, afirmant que este “és un pas molt important, però no ha de ser l'únic”, i ha recordat que en esta legislatura “s'impulsaran importants organismes que permetran que tinguem eixa visió metropolitana en determinats serveis públics, com en el transport”. Per part seua, Bielsa recollia el guant i feia una crida a les institucions “per a crear de nou el Consell Metropolità de l'Horta que permeta treballar en matèries d'urbanisme, de mobilitat sostenible, d'accessibilitat i de qualsevol assumpte que haja d'abordar-se a nivell metropolità. Necessitem una institució que unisca als municipis i que no els dividisca”.

 

Bielsa ha postil·lat que es tracta de la primera vegada en la història de Mislata en la qual es realitza una reunió bilateral d'este tipus. “Des de fa 40 anys, ningú abans havia vingut per a analitzar quines millores es poden fer entre les dos ciutats, per això és un plaer hui rebre a la vicealcaldessa de València”.

 

Des de l'ajuntament de Mislata s'està apostant en els últims anys per dignificar, fer accessibles i ampliar carrers i espais comuns. El treball d'esta comissió bilateral entre totes dos ciutats permetrà sumar esforços per a eliminar qualsevol separació urbanística entre tots dos municipis. 

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dimecres, 08 Gener 2020 16:44