Mislata rep a la Fallera Major de València 2020 i presenta la imatge de les festes

Dilluns, 03 Febrer 2020 14:51 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 194 vegades

Ja s'ha convertit en tradició. El mes de febrer significa l'inici oficial de les Falles a Mislata amb la recepció institucional a les màximes representants de la festa fallera. A pocs dies de l'inici de les mascletades, i amb els ninots de les falles ja al carrer, exposats a l'indult del foc, es va tornar a celebrar una recepció institucional de les falles de Mislata i la corporació municipal a Consuelo Llobell i la seua cort d'honor, màximes representants de la Junta Central Fallera.

 

La fallera major, cort d'honor i autoritats municipals es van dirigir al Saló de Plens, on esperaven tots els presidents i falleres majors de les onze comissions de Mislata. A mesura que anaven sentint els seus noms, les falleres de la Cort d'Honor van anar accedint als escons i ocupant les bancades on habitualment se senta la corporació municipal. 

 

Bielsa va dedicar unes paraules per a fer lliurament de les claus simbòliques de la ciutat a Consuelo, recordant que “ser faller o fallera és una manera de viure, d'expressar-nos com a societat, de gaudir de la cultura popular i mantindre viva la flama de les tradicions durant tot l'any”. A més, va posar en relleu que “encara que en altres municipis el màxim representant no ho fa, ací cedim la presidència del ple per un dia a la Fallera Major de València”.

 

Consuelo Llobell, per part seua, va agrair l'acolliment de Mislata a la seua visita, desitjant “a totes les comissions, ara que s'aproximen les dates més importants, unes bones Falles”, i va agrair “l'estima i el fet de rebre les claus de la ciutat, que significa un orgull i un honor”. Posteriorment va tindre l'oportunitat de signar el llibre d'honor, davant la presència del propi alcalde i del regidor de Falles, Teo Núñez.

 

L'acte va servir també per a presentar la imatge de les Falles de Mislata 2020, obra de l'artista Ada Diez. La il·lustradora valenciana reconeix que “ha sigut molt interessant treballar en un àmbit que contrasta tradició i modernitat, el xicotet i el monumental, el visible i l'invisible”. I va posar en relleu que “les falles no són només l'art i els monuments, sinó el conjunt de persones que fan una festa per a conviure i gaudir-la”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dilluns, 03 Febrer 2020 14:52