El Palau de la Generalitat acull la signatura del protocol que protegirà el patrimoni de Miquel Navarro a Mislata

Dijous, 29 Octubre 2020 17:22 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 166 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Hui ha tingut lloc al Palau de la Generalitat la signatura del protocol de col·laboració per a donar suport a la Fundació Miquel Navarro. Una signatura que ha comptat amb la presència dels quatre dirigents de les institucions que rubriquen el conveni, Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, Toni Gaspar, president de la Diputació de València, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, i José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura.

 

Mitjançant la signatura, Mislata s'assegura un bon futur per a la Fundació Miquel Navarro, que va nàixer el passat estiu amb l'empara de l'Ajuntament de Mislata, que en el passat ple ordinari de juliol va aprovar ser membre nat del patronat de l'entitat. Ara, el seu taller i estudi de treball, una nau en el centre històric de la ciutat, de 2.500m2 albergarà la col·lecció permanent que inclou 500 obres, que s'exhibiran gradualment quan s'inaugure com a recinte cultural.

 

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa: “és una excel·lent notícia per a Mislata, i sobretot per a Miquel, que és, a més d'un artista genial, una persona molt generosa que sempre ha volgut que les seues obres es queden a la nostra ciutat, i que Mislata compte en un futur pròxim amb un museu que permeta connectar-lo amb artistes de tot el món”.

 

A més, el propòsit de la Fundació Miquel Navarro és generar noves sinergies artístiques, convidar a la investigació en l'art a través de la seua obra, acostar, divulgar i formar a nous artistes, col·laborar amb altres entitats i museus d'art, i participar des del món educatiu. Uns objectius que requerixen de l'estreta col·laboració d'altres entitats; el Consell, la Diputació i el Ministeri de Cultura seran peces clau per a garantir el seu compliment.

 

Miquel Navarro, Premi Nacional d'Art en 1986 i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran des de 2008, és un dels artistes espanyols amb major reconeixement internacional, amb escultures públiques de gran format en més de cinquanta ciutats, i obres en museus tan importants com el Guggenheim, el Reina Sofia o l'IVAM, entitat amb la qual la Fundació aspira a aconseguir un projecte de col·laboració immediata.

 

Segons ha explicat Bielsa, “ens posarem a treballar des de ja perquè el futur museu de la Fundació siga un apèndix, o una subseu de l'IVAM, i puguem acostar a Mislata temporalment els fons que l'artista va depositar en l'institut valencià, així com crear una programació conjunta de col·laboracions i cessions d'espais, que serà molt rellevant per a guanyar recursos culturals a la Comunitat Valenciana, i preservar i difondre el patrimoni artístic que l'artista té a la seua ciutat natal”. Al que ha afegit que “Miquel és una persona molt generosa i contínuament ha posat en valor la seua ciutat, Mislata, i el seu afecte cap a la gent que li envolta a Mislata”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 29 Octubre 2020 17:23