Mislata, la fórmula que conjumina un Nadal segur i participació ciutadana

Divendres, 18 Desembre 2020 11:36 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 170 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Que seran un Nadal diferent per a cadascun de nosaltres, no hi ha dubte. La distància i les màscares marcaran unes dates nadalenques atípiques. Amb l'objectiu de trobar l'equilibri entre esperit nadalenc i seguretat sanitària, l'Ajuntament de Mislata ha programat unes festes concorde a les circumstàncies.

 

L'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, ha volgut traslladar a la ciutadania un missatge d'esperança, però també de precaució. "Per a l'Ajuntament, la salut és la prioritat número u, encara que sabem que Nadal és un moment de l'any molt esperat per tots i totes. Els demane màxima responsabilitat i civisme a l'hora de gaudir d'aquestes festes amb els nostres familiars. La vacuna ja és ací, molt prompte podrem acabar amb aquest malson que ens està tocant viure i tornar a abraçar-nos".

 

Si hi ha un acte que marca, ja no sols Nadal sinó tot l'any a Mislata, és la cavalcada de Reyes. L'anterior edició va congregar a més de 10.000 persones, i no sols de Mislata. La vistositat, la gran quantitat d'associacions que participen i sobretot, el magnífic ambient que es viu, fan que centenars de persones d'altres municipis de l'àrea metropolitana de València es desplacen fins a Mislata per a veure-la.

 

En aquesta edició això no serà possible. Per això, l'Ajuntament ha dissenyat una cavalcada dinàmica. Si els xiquets i xiquetes no poden anar a veure als Reis Mags d'Orient, seran les seues Majestats els que vagen a veure'ls. El consistori ha decidit que les seues Majestats d'Orient es dividisquen en tres comitives perquè així els xiquets i les xiquetes puguen veure'ls i saludar-los des de la seguretat dels seus balcons i finestres i així evitar aglomeracions.

 

El Nadal mislater no estaria completa sense la Bústia Real, instal·lat al costat del consistori i que recollirà totes les peticions i desitjos de la infància de la localitat que enguany especialment s'han guanyat complir.

 

No sols durant la cavalcada els balcons dels veïns i veïnes de Mislata seran protagonistes. L'ajuntament ha sol·licitat a la ciutadania que se sumen a la iniciativa "Balcons de Nadal a Mislata", un concurs que pretén que, els veïns i veïnes que vulguen participar, contribuïsquen a engalanar la ciutat. A través de les xarxes socials, les fotos amb l'etiqueta #BalconsDeNadalMislata que més "m'agrada" aconseguisquen rebran diferents premis.

 

Els xiquets i xiquetes, baix les mesures de seguretat sanitària més estrictes, tindran un espai de diversió amb la fira d'atraccions, que s'ha instal·lat en la plaça Major de Mislata, amb una sénia gegant com a novetat.

 

Per part seua, l'Ajuntament de Mislata ha fet un esforç per a fer arribar la llum a més llocs del municipi i enguany instal·larà dos arbres lluminosos més, un en el barri de l'Avinguda de la Pau i un altre en el barri de la Creu, que se sumen als quatre ja existents. Una il·luminació que s'encendrà en tota la localitat demà dia 3 de desembre i que busca omplir de llum un difícil any per a tots els veïns i veïnes de Mislata.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 18 Desembre 2020 11:37