La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa els últims dies els tallers per a l'envelliment actiu, les activitats pensades per a la socialització i la promoció de l'activitat física i mental de les persones majors de Paiporta.


Enguany, i degut a la situació d'alerta sanitària pel coronavirus Covid-19, s'han pres totes les mesures de seguretat per a impedir contagis de la malaltia i s'ha fet un esforç extra per mantindre una programació que acull a centenars d'homes i dones del poble, que poden trobar-se amb amics i amigues al mateix temps que es mantenen actives.


Entre l'oferta d'aquest programa gratuït s'han mantingut els tallers d'informàtica, art-teràpia, ioga i memòria, mentre que el ball s'ha suspés temporalment, ja que s'ha considerat que és una activitat incompatible amb el manteniment de les distàncies de seguretat entre persones.


Per a garantir la seguretat, a més, s'han implementat les mesures necessàries que marquen les autoritats sanitàries, com són l'ús de líquid desinfectant de mans, l'obligatorietat de les mascaretes i la presa de temperatura a totes les persones que assistisquen als tallers. Així mateix, l'empresa pública de serveis ESPAI ha incrementat també el ritme de neteja de les instal·lacions, per a que les aules i espais que s'utilitzen queden desinfectats després de cada ús.


A més, s'han redimensionat els grups per a rebaixar la ràtio i s'han incrementat les seus de les activitats per a fer possible el manteniment de la distància, amb tallers que ara es porten a terme a l'espai Paiporta Conviu, l'aula multiusos del mercat municipal i el Centre de Formació Ocupacional.


Quant al número de persones inscrites, per motius de seguretat s'han mantingut els grups de persones que participaven en la passada edició dels tallers per a l'envelliment actiu, i que continuaren amb les activitats en línia després de la declaració d'estat d'alarma. La Regidoria de Benestar Social té previst estudiar la possibilitat d'ampliar la inscripció al mes de febrer de 2021.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

El Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna va celebrar el dissabte a la nit la V Gala dels seus Premis en el Gran Teatre de la ciutat.

 

La gala, presentada per Carolina Ferre, es va desenvolupar complint amb totes les mesures de seguretat i els assistents van poder disfrutar d'actuacions musicals en directe i de la projecció dels curts guanyadors, “Un mal menor”, de Francisco Pérez en la categoria de jove realitzador/a i “Su Rider” d'Alberto Utrera en la categoria de Ficció Espanyola.

 

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa va ser l'encarregada d'entregar el premi honorífic a l'actor Javier Gutiérrez i va aprofitar el seu discurs per a valorar la rellevància de la cultura recordant que “aquest Festival que ajuda, cuida, protegeix, respecta i mestressa la cultura, va nàixer per a impulsar-la, i hui més que mai, ens reuneix per a reforçar-la i recolzar-la”.

 

Per la seua part, l'actor guardonat Javier Gutiérrez durant els seus agraïments va voler destacar “la importància els festivals com el de Paterna que aposten pel cinema nacional, especialment en moments tan complicats com els que estem vivint”.

 

Finalment, el diumenge al matí el Festival posava el seu fermall d'or amb la creació d'un mural-grafiti de l'artista Cabiscol, en homenatge a l'actor Antonio Ferrandis, al carrer de la localitat que porta el seu nom, que va comptar amb la presència de la família de l'actor.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua regidoria d’Igualtat, ha començat a treballar en el desenvolupament del seu IV Pla d’Igualtat Municipal, atés que la vigència de l’III Pla 2016-2020 arriba a la seua fi.

 

El nou pla serà el marc vertebrador de la política d’igualtat per als pròxims anys i requereix de la col·laboració i implicació de tots els departaments del Consistori, tant en una primera fase de diagnòstic com en la seua implementació. Una vegada realitzat el diagnòstic, es procedirà al desenvolupament del pla en el qual es determinaran els objectius i les accions a realitzar per a avançar cap a una societat més igualitària a Alfafar.

 

Donada la necessitat de comptar amb la col·laboració de les diferents àrees de l’Ajuntament, tant per al desenvolupament del diagnòstic com per a la seua implementació posterior, s’ha realitzat una reunió informativa en la qual l’Agent d’Igualtat del municipi va exposar les fases d’elaboració del Pla i els mecanismes de coordinació necessaris per a la seua posada en marxa.

 

Aquest Pla l’elaborara el personal tècnic de la Regidoria d’Igualtat. La primera fase, l’elaboració d’un diagnòstic, cerca identificar necessitats, problemes, centres d’interés i oportunitats de millora respecte al pla anterior. La recollida de dades permetrà analitzar si existeixen situacions o serveis que afecten de manera diferenciada a homes i dones i si les causes que provoquen aquesta situació diferent ocasionen una situació de desigualtat entre dones i homes.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

L'Ajuntament de Paterna ha proposat el condicionament integral de la Ciutat Esportiva Municipal com un dels projectes del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles que els veïns i veïnes poden votar en el procés de participació pública obert pel consistori.


La bateria d'actuacions contemplades en aquest entorn esportiu permetrà que es beneficien directament les entitats i persones que utilitzen aquest complex, que compta amb prop de 4.000 usuaris.


Així ho ha explicat hui el Tinent d'Alcalde de Cultura de l'Esforç i Modernització, José Manuel Mora, qui ha destacat que "entre les mesures contemplades, s'inclou la construcció d'un camp de Futbol 8, una modalitat en constant creixement a la nostra ciutat, i que estaria acompanyada de la construcció d'un ampli edifici de vestuaris que donarà servei a aquest nou equipament i als pavellons auxiliars de la Ciutat Esportiva".


Aquest pla de condicionament també preveu la reparació del paviment dels pavellons Blau i Taronja de la Ciutat Esportiva així com la instal·lació d'il·luminació LED en aquests pavellons així com en els camps de futbol i en la pista de frontó.


Unes altres de les actuacions previstes serien la reforma de les condícies públiques del Pavelló Poliesportiu Municipal, el clos perimetral dels camps de futbol i la pista de frontó, i la reparació dels gots de la piscina climatitzada.


A més, el projecte de condicionament proposa la dotació d'una coberta d'ombra en part de les graderies del camp de futbol de la Ciutat Poliesportiva.


El conjunt de les actuacions previstes tindria un benefici directe per als 2.000 usuaris i cursetistes d'activitat pròpia, així com per als 15 clubs esportius locals, que compten amb 1.750 esportistes.


Aquest paquet de mesures està inclòs en la inversió "Ampliació de la Ciutat Esportiva" i forma part del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles que pot votar-se a través de la web que l'Ajuntament ha posat a la disposició de la ciutadania, www.ifsopaterna.com, perquè els veïns i veïnes trien l'ordre d'execució dels projectes que consideren més interessants per a la ciutat.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

L’Auditori Municipal de Paiporta ha représ aquest cap de setmana la seua programació cultural amb sessió doble de cinema i una altra de teatre amb totes les mesures i garanties de seguretat sanitària enfront la Covid-19.

 

La població paiportina ha pogut gaudir de la pel·lícula de Santiago Segura ‘Padre no hay más que uno 2’ i l’obra de teatre ‘La zanja’, de la companyia Titzina, en un ambient segur. Aquest espai cultural ha obert al públic novament les seues portes amb un aforament reduït i el desplegament d’un dispositiu que inclou accés segur al recinte, amb entrades i eixides diferenciades tant a la sala d’actuacions com a l’edifici; punt de desinfecció de mans; acomodació del públic a les seues butaques, així com separació entre els diferents grups de persones assistents.

 

“La seguretat i la protecció de la població, també a la cultura, està al centre de les nostres prioritats. La cultura és segura; hem de continuar oferint alternatives d’oci a la nostra població, però sempre des de la responsabilitat i prioritzant el compliment amb la normativa en vigor enfront a la Covid”, ha matisat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

 

Des de l’àrea de Cultura s’anima a la població paiportina a continuar gaudint dels espectacles i esdeveniments culturals, tant a l’Auditori com a altres espais. Aquest mateix cap de setmana continuarà la programació de l’Auditori amb propostes de cine i teatre emmarcades en les IV Jornades de Memòria Històrica de Paiporta: divendres 23 d’octubre, a les 22.30 hores, es projectarà ‘Mientras dure la guerra’, film d’Alejandro Amenábar guanyador de cinc premis Goya. Dissabte dia 24, a les 19 hores, serà el torn de l’anàlisi retrospectiu sobre la importància de l’ensenyament a la II República amb “Historia de una maestra”, de la companyia valenciana Cáctus Teatre.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

El Festival Maniatic de Cinema Fantàstic de Manises ja ha encetat la seua quarta edició. Ho va fer divendres passat a FNAC València, en una presentació que va emplenar la sala d’exposicions i va complir totes les mesures de seguretat davant la Covid-19. La mostra de pel·lícules- en la qual col·labora també l’Ajuntament de Manises des de la seua primera edició- es farà del 28 al 31 d’octubre a l’Auditori Germanies. Concretament, entre els dies 28 i el 30 es duran a terme els passes de les peces de secció oficial i la vesprada del 31 es desenvoluparà la gala final i la entrega de premis, un acte que estarà presentat, un any més, per l’actor Moi Camacho.

 

Segons indica l’organització del festival, encapçalada un any més per Víctor Palacios, s’ha batut el rècord en el procés de preselecció respecte a l’any passat i es que, enguany, s’han rebut pel·lícules de 54 països diferents. Finalment, han sigut 22 els curtmetratges seleccionats, tots ells amb origen diferent.

 

Millor realitzador jove
Com a novetat, podem avançar que el festival comptarà amb el nou premi a «millor realitzador jove», que s’afegeix a la resta de premis que es donen en Maniàtic. El premi a millor curtmetratge, per la seua banda, consta de 1.000 euros. El jurat que avaluarà les creacions audiovisuals està format per Carlos Madrid (director de Cinema Jove), Bea Hernández (productora), Cristina Perales (actriu, directora i guionista), Sergio Caballero (actor), Abdelatif Hwidar (actor i director) y Lina Badenes (productora).

 

El regidor de Cultura, Xavier Morant celebra aquesta IV edició que «ha assolit una gran rellevància en el nostre municipi» i que mostra la «ferma aposta» del consistori per iniciatives culturals de qualitat com aquesta.

 

Les persones que ho desitgen podran assistir als passes i projeccions de forma gratuïta. Es prendrà la temperatura als assistents i hi haurà un aforament màxim de 75% de l’Auditori.

 

El cartell de l’edició d’enguany ha sigut dissenyat per Elena Bru.

 

Informa Nou Horta. Manises

La Biblioteca Municipal de Burjassot, al costat de Espai Dona, el servei municipal d’atenció integral a les dones de l’Ajuntament, s’han adherit un any més a la celebració del Dia de les Escriptores de la Biblioteca Nacional, activitat organitzada en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives i Empresàries i amb l’Associació Clàssiques i Modernes, amb l’objectiu de reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

 

Enguany ho ha fet amb diferents accions i, entre elles, una molt especial: un vídeo protagonitzat per les veïnes i els veïns del municipi en el qual han llegit fragments d’obres de diferents autores, entre ells, els d’Isabel-Clara Simó i Carmelina Sánchez Cutillas, a les quals l’Associació Clàssiques i Modernes de València realitza enguany un reconeixement públic. El vídeo es pot vore FENT CLICÍ.

 

 No han volgut deixar passar l’oportunitat de participar en aquesta genial iniciativa l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora de l’àrea de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros, i el regidor de Cultura i Joventut, Javier Naharros, que s’han unit a les components del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults, de l’Associació Teatral Paraules i Dones i a altres persones relacionades amb el món de la cultura de Burjassot.

 

A més, des de l’equip de Biblioteques s’ha realitzat el sorteig d’un lot de llibres d’autores seleccionades de la Biblioteca a través de l’Instagram i Facebook de l’àrea de Cultura entre totes i tots els participants en la iniciativa que han deixat els seus comentaris en els diferents posts compartits. Així, la guanyadora de Facebook ha estat Transi Moreno i d’Instagram @manolo_dudes.

 

D’entre totes les escriptores recomanades pels i les participants en el concurs, Dolores Rodó i Isabel Allende són les autores més nomenades sense oblidar a J.K. Rowling, Julia Navarro, Almudena Grandes, Elvira Lindo o Gloria Fuertes.

 

En aquesta cinquena edició, la celebració compta amb el comissariat de l’escriptora Elvira Lindo qui ha triat el tema “L’esforç quotidià de les dones”, entorn del qual gira l’elecció de textos i autores per a la seua lectura en un acte públic, avui a les 19.00 hores, en la seu de la Biblioteca Nacional; acte que es podrà seguir des de YouTube, en l'enllaç https://www.youtube.com/watch?v=bjZWZ1hF57U&feature=youtu.be.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Les associacions i col·lectius  Torrent disposaran d’un nou espai d’ús social per a realitzar les seues activitats situat al pati de l’illa entre els carrers Federico Maicas, Verge de la Pau, Benemèrita Guàrdia Civil i Sedaví. El consistori ha adjudicat el projecte de reforma per a configurar el local dotant-lo d’una zona multiusos de major grandària i de diverses sales més xicotetes on se situaran les associacions.

 

Amb una superfície pròxima als 663 metres quadrats, es calcula que aproximadament 20 agrupacions puguen fer ús de les instal·lacions. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Pascual Martínez, ha explicat que amb aquesta iniciativa “promovem la participació social local posant a la disposició del teixit associatiu torrentí un espai perquè puguen realitzar les seues activitats i trobades”.

 

El projecte de reforma, que s’emmarca en el llistat d’actuacions finançades per les IFS (Inversions Financerament Sostenibles), contempla el tancament de les instal·lacions situades a l’interior de l’illa però que no estan delimitades, per la qual cosa es requereix una sèrie d’obres que permeten el tancament total, és a dir la col·locació de portes i finestres en la seua façana interior. Amb aquesta mesura es podrà crear un horari per a obrir i tancar l’accés podent conciliar la convivència entre associacions i el veïnat.

 

Al mateix temps, s’escometran actuacions per a millorar l’accessibilitat mitjançant la instal·lació de rampes, així com totes les obres necessàries per a posar en funcionament l’activitat en funció del compliment de tota la normativa en vigor quant a la xarxa de sanejament, instal·lació lampisteria, climatització, electricitat, eficiència energètica, etc.

 

Finalment, també es remodelarà la plaça central instal·lant, a més, una àrea de jocs infantils en aquesta zona de Torrent amb pocs llocs per al gaudi dels xiquets i xiquetes. Aquesta mesura millorarà la imatge estètica del mateix entramat dels edificis que l’envolten.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Pàgina 1 de 1769