L'Ajuntament de Quart de Poblet se suma a la Setmana de l'Administració Oberta amb diverses accions de participació

Dijous, 10 Mai 2018 11:17 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 121 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de les Regidories de Govern Obert i Participació Ciutadana, s'ha sumat a la convocatòria de la Setmana de l'Administració Oberta promoguda per l'Aliança per al Govern Obert (OGP, les seues sigles en anglès) i organitzada per l'Administració General de l'Estat en col·laboració amb les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals, coordinades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

"El Govern Obert forma part de l'ADN de la gestió que realitzem des de l'Ajuntament i, en realitat, del propi municipi. L'exercim diàriament, però hem decidit sumar-nos a aquesta campanya per a posar-lo en valor, per a reflectir que seguim ferms en la nostra aposta, iniciada fa quasi quatre dècades, per la participació, la col·laboració en la gestió entre institució i ciutadania, i la transparència. Vam ser el primer municipi a tenir una regidoria de Govern Obert, el nostre projecte Ajuntament Obert va rebre una de les distincions de l'Organització Internacional de la Democràcia Participativa i volem seguir avançant en aquest camí", destaca el primer tinent d'alcalde i regidor de Govern Obert, Juan Medina.

D'aquesta forma, s'han impulsat al llarg de la setmana tres accions de participació destacades. La primera és la convocatòria de la comissió mixta d'accessibilitat, integrada per representants polítics, personal tècnic i les diferents associacions locals de persones amb diversitat funcional, les propostes de la qual es prenen en compte en el disseny de les actuacions urbanístiques i de mobilitat, entre unes altres.

La segona, la reunió de la comissió ciutadana de seguiment de la remodelació integral de l'avinguda Villalba de Lugo, cofinançada pel Fondo Europeu FEDER a través del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020, en la qual una representació dels veïns i veïnes de la zona, així com del comerç, tenen accés a informació directa sobre els treballs i traslladen els seus suggeriments de millora tant al regidor Juan Medina, com als tècnics municipals o a la pròpia empresa adjudicatària de l'obra, present en la comissió com a novetat en aquesta actuació.

Finalment, el divendres se celebra el gran esdeveniment associatiu de l'any: el Sopar d'Associacions. L'acte l'organitzen conjuntament el Grup de Treball Associatiu (integrat en el Consell Local de Participació Ciutadana del municipi), l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Participació, que dirigeix Jose Acosta, i la Fundació Horta Sud.

Acosta explica que aquest esdeveniment "naix de les pròpies associacions i és per i per a elles, amb l'objectiu de fer visible la seua magnífica labor, que es traduirà en el sopar a xifres, ja que es va a presentar també en l'acte els resultats de l'estudi d'Avaluació de l'Impacte del Moviment Associatiu a Quart de Poblet".

En el marc del projecte de Govern Obert, l'Ajuntament està molt present en xarxes socials amb canals totalment oberts, en els quals l'únic límit és el respecte a unes normes bàsiques de convivència. Cal subratllar que no solament existeixen comptes i una web genèrica de l'Ajuntament, sinó que diferents departaments i serveis gestionen les seues pròpies xarxes i blogs, amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania la possibilitat d'accedir directament a la informació del seu interès i interactuar.

En breu, posarà en marxa també una nova APP per a mòbil des de la qual no solament es podrà accedir a tota la informació municipal, sinó que hi haurà un espai de participació en el qual opinar i aportar, i qualsevol persona podrà alertar d'una incidència en vies públiques o en algun servei, pujant una foto des del mòbil i facilitant la ubicació.

En aquest sentit, és molt significatiu l'augment progressiu de l'activitat en la pàgina de Facebook de l'Ajuntament, on es resolen el 100% de les incidències que entren amb la major celeritat possible.

L'any passat es van registrar 426 activitats (94 avisos, 114 queixes, 162 preguntes, 24 suggeriments, 13 sol·licituds i 19 en l'apartat de "altres"). Van ser 225 més que en 2016. La progressió ascendent és enorme, tenint en compte que en 2013 se'n van registrar 91; en 2014, 116 i en 2015, 141.

El fet que no existisquen filtres i que es done resposta sempre és molt valorat per la ciutadania que utilitza aquest canal de comunicació.

Finalment, la Regidoria de Joventut, que dirigeix Consue Campos, té oberta fins al 18 de maig una consulta per a dissenyar el programa d'activitats dirigides a la joventut, que s'inclourà en les festes del municipi el pròxim mes de setembre. L'edat per a participar en l'enquesta s'ha ampliat de 14 a 30 anys. La votació és on line a través de la plataforma municipal de govern obert Ajuntament Obert.

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Dijous, 10 Mai 2018 11:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.