Mestresses de casa i Consumidors repeteix èxit amb el seu taller de cuina per a escolars de Quart de Poblet

Dimecres, 07 Novembre 2018 14:16 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 189 vegades

La seu de l'associació Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Quart de Poblet sempre està en moviment, però ahir i avui l'activitat ha sigut especialment frenètica. La junta directiva, presidida per María José Vallejo, amb la col·laboració de la Regidoria de Consum, que dirigeix Amparo Torner, ha aconseguit superar-se en el projecte que van iniciar l'any passat, el taller “Xef-Col·le”, conscients que suposa un pas avant en la planificació de les seues activitats per a formar consumidors i consumidores responsables. Si en la primera edició van ser 41 els alumnes i les alumnes que van participar, en aquesta s'ha duplicat aquesta xifra, la qual cosa ha suposat un repte per a la Junta Directiva de l'associació, que ha posat tota la carn en el asador perquè tot isquera redó. 

Escolars de 6è d'Educació Primària del CEIP San Onofre i del col·legi Sant Enric han viscut aquesta experiència, que els ha permitido comportar-se com a vertaders professionals de la cuina, vivint en directe i ben assessorats tots els passos que han de seguir-se, des de les normes d'higiene fins a la compra dels productes més adequats per a l'objectiu que es persegueix i, per descomptat, l'elaboració dels plats. 

María José Vallejo, vocal de Consum i presidenta de l'entitat, és la impulsora d'aquesta iniciativa, que se li va ocórrer veient l'èxit que tenien els programes de cuina per a xiquets i xiquetes, com a manera d'innovar en l'àmbit de la formació que Tyrius porta molts anys impartint en els centres educatius del municipi, en col·laboració amb l'Ajuntament, en els quals els i les escolars reben formació sobre la piràmide alimentària, consum responsable...

Des del principi ha comptat amb el suport de la Junta Directiva, a la qual ha agraït aquest matí “l'enorme treball que han realitzat”. No han faltat a la cita la regidora de Consum, Amparo Torner, i la tècnica de l'àrea, Begoña Melero, que han col·laborat activament en el taller. 

“Xef-col·le” va començar a caminar ahir. Els 41 xiquets i xiquetes van ser distribuïts en grups i, després d'una sessió informativa i formativa sobre la piràmide alimentària, hàbits adequats per a una alimentació sana, etiquetatge, normes de la CE en alimentació, marques blanques, etcètera, es van desplaçar acompanyats per monitores de l'associació a un supermercat on van adquirir els productes que marcava la llista de la compra elaborada de cara a ficar-se en fogons l'endemà. Van haver de plantejar-se un munt de qüestions relacionades amb comprar de forma responsable, cercant les millors opcions en funció de qualitat-preu i dels paràmetres que els van explicar des de Tyrius. 

Aquest matí, els equips s'han penjat els seus capells i els seus davantals i, guiats per Rosana Chaparro, restauradora del Restaurant Arrocería Casa Chaparro, han elaborat diversos plats salats i unes postres en el qual no podia faltar la fruita, en aquest cas, plàtan. 

En Mestresses de casa Tyrius han cuidat tots els detalls, els han insistit molt en la higiene, i han triat el menú amb un criteri didàctic.

En aquest taller no hi ha hagut concurs, sinó que s'ha reconegut l'esforç de tots i totes, i per a gaudir del resultat final han comptat amb uns comensals de luxe: els pares i mares dels participants, que els han aprovat amb nota. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 07 Novembre 2018 14:20

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.