El Consell Municipal de la Infància de Quart de Poblet portarà als centres una bústia per a ajudar a comunicar-se a les víctimes de bullying

Dilluns, 26 Novembre 2018 09:46 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 171 vegades

El Consell Municipal d'Infància (CMI) de Quart de Poblet va fer balanç del treball realitzat durant el curs passat i l'inici d'aquest en el ple infantil, presidit per l'alcaldessa, Carmen Martínez, que se celebra anualment coincidint amb la commemoració del Dia Universal dels Drets del Xiquet. En la sessió van estar presents també la regidora d'Infància, Consue Campos, la directora general d'Infància, Rosa Molero, i la coordinadora d'UNICEF Comunitat Valenciana, Marlene Perkins. 

El CMI va triar com a temàtica el curs passat el bullying i com combatre-ho, i entre les iniciatives que ha dut a terme en aquest sentit destaca la col·locació pròximament d'una bústia en els col·legis i instituts perquè els qui pateixen assetjament escolar o tenen algun problema puguen donar el primer pas de comunicar-se, encara que siga de forma anònima, perquè #això servirà per a detectar més casos i poder actuar. Per a això, han preparat unes “instàncies amigues”, escrites en un llenguatge i format adequat als seus destinataris, en la qual conviden a comptar la situació i demanar ajuda. Les bústies estaran també a les Cases de Joventut i s'han oferit a les associacions del Fòrum. A més han elaborat vídeos de conscienciació, en els quals el missatge a la víctima és clar: “cerca ajuda i recorda que vals molt, que eres increïble com eres”. 

Carmen Martínez, acompanyada en la presidència per Consue Campos, va donar inici al ple comunicant al CMI la renovació fins a 2022 per part de Quart de Poblet del segell de Ciutat Amiga de la Infància, i l'elecció del Fòrum d'Infància, al que pertany el Consell, com a bona pràctica per part d'UNICEF. “Estem molt orgullosos i orgulloses del magnífic treball que esteu realitzant. Ahir mateix es va convocar el Fòrum d'Infància i allí estàveu malgrat la pluja. Moltes gràcies pel vostre compromís”, els va dir. Tant l'alcaldessa com la regidora van destacar, entre les moltes activitats del CMI, la seua important aportació a la Llei d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, que està previst que s'aprove la setmana pròxima per les Corts. 

En aquest sentit, Rosa Molero, va incidir que el CMI de Quart de Poblet, nascut en 2006, “és far per a molts altres consells”, ja que en estar entre els primers que es van crear ha servit com a model per a altres municipis. Va destacar, així mateix, que la llei valenciana d'infància i adolescència és la primera d'Espanya participada pels seus protagonistes, i que els articles més pioners, interessants i revolucionaris que arreplega són els que han aportat els xiquets i xiquetes des dels diferents CMI. 

Com a dada a destacar, el CMI de Quart de Poblet, representat per Alba Abellán, va anar el triat per a defensar en les Corts Valencianes, davant la Comissió de Política Social i Ocupació, la importància de la participació de les xiquetes i xiquets en el procés d'elaboració de la nova norma. 

L'actual Consell, integrat per 59 xics i xiques, es va constituir recentment després de les eleccions celebrades el passat 4 d'octubre. Entre les activitats més destacades realitzades l'any passat estan la seua participació en la Trobada Nacional de Cibercorresponsales, el Fòrum d'Infància d'Unicef, el Fòrum Jove de Quart de Poblet, la Trobada Nacional de CMI a Oviedo, l'II Congrés d'Educació Inclusiva, la Presentació de la Llei d'Infància, la Campanya de conscienciació sobre recollida d'excrements de mascotes “Jo sóc net”, la participació formativa a l'Escola d'Estiu, la inauguració de la nova Casa de Joventut i Esplais “La Cebollera”, la posada en marxa del Skate Park, que va nàixer d'una petició del CMI, la realització de tallers en la Setmana Europea de la Mobilitat, i diferents activitats d'oci. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 26 Novembre 2018 09:49

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.