L'alumnat d’Unisocietat de Quart de Poblet realitza una eixida cultural a Alpuente

Dimecres, 15 Mai 2019 10:40 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 221 vegades

Un grup de 30 estudiants dels dos cursos d’Unisocietat a Quart de Poblet va realitzar recentment una visita a Alpuente amb la intenció de conéixer el seu patrimoni històric i paleontològic.

 

L'eixida va estar guiada pels professors Carlos Martínez-Pérez (Departament de Botànica i Geologia) i Emilio Barba (Institut “Cavanilles” de Biodiversitat i Biologia Evolutiva).

 

El matí va començar amb la visita al Museu Paleontològic d'Alpuente, que alberga les restes de grans dinosaures de finals del Juràsic-principis del Cretàcic i a l'Aula de Recuperació Paleontològica, on van conéixer el procés de preparació de les restes per al seu estudi i posterior exposició en el museu.

 

Van continuar amb un recorregut pel centre històric del municipi, que va tindre un important paper en l'època musulmana i en l'Edat Mitjana, la qual cosa queda patent en l'abundant llegat històric existent, representat per nombroses edificacions de caràcter monumental, destacant els seus castells, conjunt emmurallat, esglésies o ponts. També, es va visitar el Museu Etnològic.

 

La vesprada va començar amb una xarrada sobre el Projecte Paleontològic d'Alpuente com a motor de desenvolupament econòmic, i va finalitzar amb la interessant visita al jaciment de Petjades de Dinosaure de Corcolilla, amb més de 100 petjades de dinosaures conservades en una antiga riba d'un llit fluvial.

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 15 Mai 2019 10:48

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.