L'Ajuntament de Quart de Poblet àmplia l'oferta formativa del Centre d'Ocupació i Desenvolupament

Divendres, 27 Setembre 2019 13:32 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 148 vegades

El Centre d'Ocupació i Desenvolupament (CED) de l'Ajuntament de Quart de Poblet ha ampliat la seua oferta formativa, acreditant les seues aules com a Entitat de Formació Professional per a l'Ocupació en fins a sis noves famílies professionals que permetran a la ciutadania l'actualització o reciclatge professional en diferents ocupacions professionals.

 

A la ja àmplia oferta del CED, s'han sumat dos nous certificats en la família professional d'Edificació i obra civil: “Operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes”, de nivell 1 i amb una duració de 320 hores, i “Fàbriques d'obra de paleta”, de nivell 2 i 490 hores.

 

Es tracta d'una formació específica en l'ocupació d'oficial d'obra de paleta dins de la Formació Professional i el seu aprofitaments és una clara oportunitat per a reciclar-se professionalment a aquest sector o millorar i actualitzar els coneixements dels professionals existents amb criteris d'eficiència energètica, d'estalvi energètic i d'emissions de CO2 que permeten millorar la qualificació energètica dels edificis nous i existents en la seua construcció o reforma.

 

Quant a la família professional Agrària, compta amb tres nous certificats: “Activitats auxiliars d'agricultura”, nivell 1 i una duració de 370 hores, “Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria”, també de nivell 1 i amb una duració de 330 hores, i “Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes”, de nivell 2 i 470 hores.

 

Amb aquesta formació s'introdueixen criteris operacionals de caràcter ecològic, amb tots els avantatges que això reporta ambientalment en l'entorn. Per a això es presenten noves tècniques, mètodes i productes que contribueixen a una jardineria i agricultura sostenible i ecològica dins de les ocupacions relacionades.

 

Finalment, en la família de Serveis socioculturals i a la comunitat s'ha afegit el certificat de professionalitat “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis locals”. De nivell 1 i amb 230 hores, aquesta formació permet adquirir coneixements tant teòrics com pràctics en tractaments, tècniques, útils, productes de neteja i eliminació de residus, atesa la normativa de protecció mediambiental, evitant possibles elements que afavorisquen la contaminació, a més del consum equilibrat d'aigua i energia de forma responsable.

 

“Des de l'Ajuntament de Quart de Poblet hem fet una forta aposta per la formació professional per a l'ocupació i, amb l'homologació d'aquestes famílies, ens posicionem com a referent en la formació en sectors vinculats a l'ocupació verda”, va destacar el regidor d'Ocupació i Promoció econòmica, Ángel Lorente.

 

Amb accions com aquesta el Consistori connecta l'ocupació amb el canvi climàtic a través de la formació, generant més opcions laborals per a la ciutadania, ja que es tracta d'ocupacions amb una demanda cada any major.

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 27 Setembre 2019 13:35

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.