La piscina coberta de Quart de Poblet estrena una instal·lació de climatització més sostenible i econòmica

Dimarts, 05 Novembre 2019 11:52 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 305 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible que dirigeix Juan Medina, ha finalitzat els treballs de condicionament realitzats en la piscina coberta municipal. En concret, s'ha modificat la instal·lació de climatització i producció d'ACS, incrementant així la sostenibilitat i l'estalvi d'energia tant de la piscina com del poliesportiu municipal.

 

Amb aquesta actuació, la instal·lació, pionera en el seu moment, torna a comptar amb un sistema d'avantguarda, garantint la fiabilitat d'aquesta i millorant diferents aspectes. Entre ells, s'ha aconseguit reduir el cabal d'aigua extret del pou per a les funcions de condensació de l'aigua procedent de les refrigeradores, així com la quantitat d'aigua enviada al pou d'abocament, després del seu pas pel bescanviador de calor, i la seua temperatura.

 

A més, s'ha aconseguit un estalvi del 8% en el que al consum energètic es refereix, amb el seu conseqüent impacte en el medi ambient.

 

Per a això, s'ha instal·lat un "dry cooler" que permet la condensació de l'aigua de les refrigeradores contra l'aire ambient en lloc d'utilitzar l'aigua extreta el pou. A més, s'ha substituït la refrigeradora-recuperadora per una nova de calor condensada per aigua, més fiable i eficient.

 

Finalment, també s'ha substituït el maquinari del sistema de gestió i ampliació de senyals d'aquest, la qual cosa permet una anàlisi efectiva de totes les variables, amb especial esment a les quals corresponen al control del consum energètic.

 

Es tracta d'una nova mesura amb la qual el Consistori continua complint amb l'agenda d'Objectius de Desenvolupament Sostenible, en aquest cas, en els referents a la sostenibilitat i el canvi climàtic.

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 05 Novembre 2019 11:56