Quart de Poblet organitza una ruta turística dins del programa d'Alfabetització i Aules d'Espanyol

Dimarts, 12 Novembre 2019 12:02 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 161 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet, des de l'àrea de Turisme que dirigeix la regidora Cristina Mora, ha organitzat una ruta turística pel municipi dirigida a les alumnes del programa d'Alfabetització i Aules d'Español per a Immigrants de la Lliga Espanyola de l'Educació i la Cultura. La ruta ha començat a les 10 hores a la Casa de la Cultura i ha recorregut els edificis més emblemàtics de Quart de Poblet, entre els quals es troben el miliario i antic ajuntament, la plaça de la Creu i la de l'Església, El Casino, el carrer de l'estació amb els edificis modernistes, l'antiga estació i la Biblioteca Enric Valor.

 

Al mateix temps que les alumnes han descobert els llocs de major interés turístic del poble i els seus racons més característics, també han conegut la seua història, de la mà del tècnic i guia turístic de l'àrea, ja que un dels principals objectius d'aquesta activitat és que les integrants d'aquest programa coneguen la cultura i la història de la societat que les acull, en aquest cas, de Quart de Poblet. A més del tècnic de Turisme, la professora del programa d'alfabetització, Saloua Laghrich, ha acompanyat a les alumnes durant la visita.

 

L'Ajuntament té un conveni de col·laboració amb la Lliga Espanyola de l'Educació i la Cultura des de 2012 mitjançant el qual ha desenvolupat un programa d'alfabetització al qual acudeixen regularment vint alumnes migrants de diversos països com Líban, el Marroc, Algèria, el Brasil o Rússia, per a aprendre la llengua i així poder millorar les seues competències comunicatives. D'altra banda, des d'aquest programa, que està impulsat per l'àrea d'Educació que dirigeix Consuelo Campos, també es duen a terme labors de mediació educativa, assessorament i acompanyament a famílies del col·lectiu migrant per a millorar les seues habilitats socials i facilitar la seua integració.

 

La Lliga es troba finançada pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI), cofinançat per la Unió Europea, i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

 

La ruta que han realitzat les integrants del programa és una de les tres que s'ofereixen regularment des de l'àrea de Turisme de Quart de Poblet, amb les quals es busca potenciar i posar en valor el reconeixement del patrimoni històric i cultural del municipi. A més d'aquesta, que se centra en els edificis més emblemàtics del poble, es pot visitar la Ruta de l'Aigua, que posa en relleu el patrimoni hidràulic de Quart i recorre la zona fluvial del riu Túria i la Ruta QDP 36/39, el recorregut de la qual identifica i posa en valor la ubicació dels edificis i emplaçaments que durant la Guerra Civil van estar destinats a funcions i activitats vitals per als habitants del municipi. Totes aquestes rutes, a més, poden adaptar-se en funció del públic, ja que són demandades per col·legis, persones de la tercera edat, i altres col·lectius.

 

La Lliga es troba finançada pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI), cofinançat per la Unió Europea, i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 12 Novembre 2019 12:08

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.