La ciutadania de Quart de Poblet tria els projectes en els quals s'invertiran 200.000 euros

Dimecres, 27 Novembre 2019 14:41 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 171 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet, des de l'àrea de Govern Obert que dirigeix el regidor Jose Acosta, es troba immers en la fase de votació de la ciutadania de la campanya de Pressupostos Participatius 2019. Per quart any consecutiu, els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys podran decidir en quines propostes i actuacions el Consistori invertirà 200.000 euros del pressupost municipal.

 

El termini per a votar va començar fa unes setmanes i s'allargarà fins al 10 de gener. En aquesta edició, com a novetat, la votació podrà realitzar-se a través de l'app iParticipo, disponible tant per a IOS com per a Android. Es tracta d'una aplicació molt intuïtiva i senzilla d'utilitzar, ja que compta amb un assistent, Do Participe, que s'encarrega de guiar als i les usuàries en el procés de votació. Aquesta aplicació, a més, s'usarà en altres votacions de l'àrea de Govern Obert com l'enquesta de festes joves o els Premis Q.

 

Els Pressupostos Participatius 2019 compten amb un total de 10 propostes, de les quals es duran a terme les cinc més votades. En aquesta edició, els projectes proposats són: la substitució del cautxú i reordenació dels jocs inclusius del parc infantil Sant Jerònim, amb un pressupost de 40.000 euros; l'adequació de les instal·lacions en l'Assut del Repartiment per a afavorir l'accessibilitat, la millora de l'entorn i la dinamització de la ruta de l'aigua, amb una dotació de 35.000 euros; la millora de l'accessibilitat i visibilitat en els passos de zebra del municipi, també amb un pressupost de 35.000 euros; la millora de la senyalització i neteja viària de camins rurals en els accessos a les hortes, amb 28.000 euros; la realització d'un circuit de seguretat viària en el Poliesportiu, millora de la pavimentació i drenatge, amb una partida de 40.000 euros; la revegetació a l'entorn de la biblioteca municipal i zona de pàrquing, amb 30.000 euros; l'adequació de l'accessibilitat en el local municipal "Associació Vinatea", amb una dotació de 40.000 euros; la millora dels accessos i neteja de residus de l'entorn del cementeri parroquial, també amb 40.000 euros; la dotació i renovació del mobiliari en tots els pipicanes municipals i inclusió de senyalística amb normatives d'ús en la tinença responsable d'animals domèstics, amb un pressupost de 25.000 euros; i el recondicionament de la sala de musculación del Complex Poliesportiu, amb una dotació de 35.000 euros.

 

Les propostes que estan sotmeses a votació procedeixen de tres vies de participació diferents, el procés de participació en el qual els veïns i veïnes van establir els plans d'actuació prioritaris en el marc del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020 per a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), pel qual l'Ajuntament rebrà cinc milions d'euros de subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional; les propostes realitzades des del Consell Municipal de la Infància; i les propostes llançades pel grup motor.

 

 

Com cada any, l'equip de Govern Obert estarà a peu de carrer, en horari de 9.00 a 13.00 hores, explicant i ajudant a votar a totes aquelles persones que estan interessades a fer-ho. Aquest dijous 28 de novembre el lloc triat és el Poliesportiu; el mes de desembre, tots els dimecres, estaran en la zona del mercat ambulant. A més, el dia 2, acudiran al Centre de Majors; el 9 al centre Trenquem Barreres; el divendres 13 estaran al carrer Trafalgar, al costat de l'estàtua de la Constitució; i els dilluns 16 i 30 a la porta de l'ajuntament. També s'acudirà a diferents associacions i col·lectius per a promoure la participació i facilitar-los la votació, com per exemple als grups de gimnàstica de manteniment. Tota la informació sobre les dates i els punts en els quals l'equip de Govern Obert estarà ajudant amb el procés participatiu es podran consultar a través de les xarxes socials de l'Ajuntament i en les de Govern Obert.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 27 Novembre 2019 14:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.