La Ruta del Aigua de Quart de Poblet ja compta amb nous panells informatius accesibles

Divendres, 21 Febrer 2020 11:08 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 126 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet, des de l'àrea de Turisme que dirigeix la regidora Cristina Mora, ha instal·lat diferents panells informatius accessibles en els principals llocs de pas de la Ruta de l'Aigua amb l'objectiu de facilitar el recorregut d'aquesta.

 

En total s'han senyalitzat tres punts de la ruta, entre els quals es troben les Llengües de Sant Onofre, el Centre d'Interpretació de la Naturalesa (CIN) i el Depòsit de Baixes Pressions, que se sumen als que ja havien sigut senyalitzats en 2016, com el Pont de Trafalgar o la Cisterna Àrab. A més, pròximament s'instal·larà la resta de taules interpretatives per a completar així el total del recorregut de la ruta i que qualsevol persona puga dur-la a terme pel seu compte de manera autònoma.

 

D'altra banda, s'ha instal·lat un faristol doble amb el mapa turístic de Quart de Poblet, d'un metre quadrat, al Parc d'Entrada al Túria. En aquest mapa es poden veure els llocs més emblemàtics i interessants del municipi, per la qual cosa és una eina molt útil per als i les turistes i totes aquelles persones que vulguen conèixer la ciutat de prop.

 

Tots els taulons, seguint la línia de bones pràctiques en accessibilitat que desenvolupa l'Ajuntament de manera transversal, compten amb la informació dels monuments en braille perquè les persones amb discapacitat visual puguen comprendre-la. A més, el mapa turístic també compta amb la silueta de tots els edificis en relleu.

 

Ruta de l'Aigua

La Ruta de l'Aigua mostra una xicoteta part del Patrimoni Hidràulic del municipi, com la Sèquia de Quart, les Llengües de Sant Onofre, el Depòsit d'Aigües de Baixa Pressió, el Pont del Barranquet o el Centre d'Interpretació, on es troba l'exposició "Fets d'aigua". La situació geogràfica de Quart de Poblet, al costat del llit del riu Túria, ha fet que la vida en el municipi sempre haja estat relacionada amb ell, per això aquest recorregut cobra tanta importància a l'hora d'entendre el passat i present de la localitat. Mensualment es realitzen rutes guiades que poden sol·licitar-se en l'Oficina d'Informació Turística i que a més estan adaptades als grups interessats.

 

Durant 2019 més de 320 persones van gaudir amb la Ruta de l'Aigua i en aquest inici de 2020 ja l'han realitzada unes 40. Així doncs, cal destacar l'èxit d'aquesta mena d'accions que es duen a terme des de l'àrea de Turisme, que juntament amb altres rutes com la QdP, on es visiten els llocs més destacats del municipi durant la Guerra Civil, estan fent de Quart de Poblet una ciutat atractiva també des del punt de vista turístic.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 21 Febrer 2020 11:10

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.