L'Ajuntament de Quart de Poblet incorpora la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals

Divendres, 28 Febrer 2020 14:20 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 114 vegades

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha incorporat la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals després de l'aprovació per unanimitat d'aquest compromís en l'últim ple municipal celebrat el 25 de febrer. Aquesta acció contínua la línia de treball que porta desenvolupant el Consistori des de fa anys a través de l'àrea d'Igualtat que lidera Cristina Mora.

 

En aquest sentit, va anar en 2017, quan es va crear el primer pla de formació destinat al personal municipal en matèria d'igualtat i es va traçar l'III Pla Municipal d'Igualtat entre Dones i Homes, que precisament incloïa entre les seues mesures la incorporació de la perspectiva de gènere als pressupostos municipals. A més, des d'aqueix any s'han mantingut diverses reunions tècniques per a avançar amb aquest compromís.

 

Els pressupostos amb perspectiva de gènere són una eina estratègica l'objectiu de la qual és impregnar totes les polítiques municipals recollides en els pressupostos amb aquesta perspectiva. Així, un dels eixos transversals a qualsevol de les polítiques públiques de Quart de Poblet a partir d'ara serà la igualtat entre homes i dones.

 

A pesar que puga semblar que els pressupostos són neutrals en termes de gènere perquè solen respondre a xifres i elements quantitatius, la provisió de béns i serveis té impactes diferents en la població, entre altres coses, per qüestions de gènere. Per aquest motiu és de vital importància detectar les desigualtats actuals per a tractar-les i posar-los fi.

 

Amb això, Quart de Poblet comptarà amb una via complementària i molt necessària a les polítiques específiques d'igualtat i se situarà a l'avantguarda dels municipis de menys de 25.000 habitants en assumir aquest ferm compromís institucional específic que reforça la incorporació de la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Divendres, 28 Febrer 2020 14:23

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.