Remar davant la Covid-19

Divendres, 24 Juliol 2020 10:52 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 96 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Han passat una mica més de 4 mesos des que el dia 14 de març de 2020 el govern d'Espanya decretara l'estat d'alarma i crisi sanitària, la qual cosa va comportar a una quarantena nacional. La societat en la qual habitualment vivim va deixar de ser un lloc afable i d'aparent comoditat i seguretat.

 

En molt poc temps les parts més febles de la societat van començar a ressentir-se patint des del principi necessitat en les coses més bàsiques. El que abans era tan senzill com anar a comprar menjar deixe de ser-ho. No fa falta entrar en molts detalls per a adonar-nos de tot el que estava succeint i anava a succeir.

 

En aquest moment REMAR Espanya va emetre un comunicat oficial en el qual s'envia un missatge a persones desfavorides, sense sostre, sense aliments o en necessitat, on s'ofereix la possibilitat de refugi, alimentació a través de les diferents adreces on REMAR té representació pel país.

 

Davant aquesta situació de crisi soci-sanitària REMAR VALÈNCIA ONGD es va posar a la feina. Quan diem som-hi, volem dir que d'una manera activa i directa, el personal de la ONGD REMAR va buscar la manera de protegir-se personalment, així com aconseguir els salconduits i autoritzacions per a poder eixir dia a dia per a buscar i donar solucions.

 

En primer lloc era necessari buscar aliment i material de primera necessitat, per a això es va mobilitzar un grup de voluntaris que recollien donatius de menjar d'agricultors i productors, així com d'altres empreses de distribució, i es gestionaven en una de les botigues (rastres) que disposa l'ONG. En aquest lloc totalment improvisat es va començar la labor de repartir comandes a persones que acudien cada setmana per a recollir aliments bàsics com a fruites i verdures, arròs i llegums. Una vegada s'anava assentant la situació l'ONG REMAR VALÈNCIA va habilitar un lloc a Quart de Poblet on fins hui es continua repartint aliment a persones que així ho necessiten. És notori apuntar que s'han repartit setmanalment demanats de fins a 150 famílies i en valor absolut s'han repartit a més de 600 famílies segons els registres que s'han comptabilitzat.

 

A les cases d'acolliment s'han acollit unes 30 persones entre homes, dones i xiquets que d'una manera directa van ser afectats per la pandèmia i la seua repercussió social. Per a proveir aquestes cases es van buscar donacions de material de llit, abric, roba, aliments, així com material de seguretat desinfectant.

 

En aquest punt volem fer notar que malgrat l'enrenou i mobilització de recursos i persones per a arribar a cada àrea de necessitat, cap voluntari ni personal de l'ONG REMAR a VALÈNCIA ha mostrat símptomes de COVID-19.

 

Han sigut uns mesos de dur treball, de dificultat i incomoditat però almenys les que altres col·lectius com a sanitaris, forces de seguretat i altres associacions han tingut en la seua lluita diària. Volem agrair a cadascun d'ells que treballant en les seues àrees han permés que nosaltres també ho fem i junts haver pogut frenar l'expansió de la pandèmia, i el més important hem pogut arribar a moltes persones necessitades.

 

Som conscients que el treball és encara molt i que no s'ha pogut arribar a tot el que volguérem per això aprofitem aquest mitjà per a llançar un missatge de solidaritat i esforç col·lectiu per a poder continuar amb aquesta ajuda. El nostre lema: ajuda'ns a ajudar a seguir en peu. Diferents parts d'una societat però remant totes en una mateixa direcció.

 

Aprofitem també per a agrair als voluntaris, als mitjans de comunicació i a les empreses que han sumat el seu esforç acostant el muscle cadascun en el seu nivell i possibilitat.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 24 Juliol 2020 10:54