Quart de Poblet desenvolupa un programa psicoeducatiu en els centres escolars

Dijous, 08 Octubre 2020 12:27 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 42 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de l'inici de la crisi sanitària, l'Ajuntament de Quart de Poblet va establir diferents línies d'actuació destinades a atendre a tots els col·lectius, especialment els més vulnerables, aportant suport psicològic i acompanyament des del seu equip de professionals. Amb el nou curs escolar, aquesta labor s'ha estés amb la posada en marxa d'un programa psicoeducatiu destinat als centres escolars a través del qual es pretén dotar de recursos socioemocionals a les i els adolescents per a enfrontar les diferents situacions i conflictes que la pandèmia global està ocasionant.

 

En concret, s'ha començat en primer de l'ESO i en aules en les quals el departament d'orientació haja detectat algun indicador de risc. El programa, dissenyat pel Col·legi de Psicòlegs de Galícia, s'estructura entorn de tres sessions amb l'alumnat i una amb les famílies, que es realitzarà de manera online pròximament. En aquestes s'ha treballat sobre el sistema nerviós autònom parasimpàtic, que és l'encarregat de retornar a les persones a la calma davant una situació d'estrés.

 

A través d'exercicis d'estimulació bilateral dels hemisferis cerebrals i de comunicació emocional, de respiració i consciència corporal, de la identificació del lloc segur i de les visualitzacions, es dota als i les menors d'eines que els permeten processar i integrar l'impacte de l'experiència, mentre es promou la seua resiliència.

 

A més, aquest programa també facilita la detecció de casos que requereixen una atenció especialitzada i la seua ràpida derivació als recursos adequats.

 

L'acolliment de les sessions ha sigut molt positiva, tant per part dels alumnes i alumnes com del professorat, ja que ha permés crear espais en els quals els i les adolescents poden expressar-se de manera segura comptant amb suport professional.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 08 Octubre 2020 12:28