Quart de Poblet posa en marxa un nou programa per a millorar l'ocupabilitat de veïns i veïnes

Dimarts, 20 Octubre 2020 10:25 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 106 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha seleccionat el projecte "Et Formem Opcions 2020" de l'Ajuntament de Quart de Poblet, dins del seu programa mixt d'ocupació-formació "Escoles d´Oucpació Et Formem", destinat a persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables.


El municipi rebrà una subvenció de 360.309'6 euros que destinarà a desenvolupar tres especialitats: Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d'instal·lacions d'energies renovables; Operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes; i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. A través d'aquestes, 30 persones, 10 per curs, podran formar-se durant sis mesos, millorant així la seua ocupabilitat. A més, es contractarà a cinc persones per a l'equip gestor.


La solidesa i adequació de la iniciativa presentada pel municipi li ha valgut ser dels primers projectes seleccionats, rebent una molt bona puntuació.


En la seua proposta, l'Ajuntament se centra en millorar i innovar en els serveis públics que es presten seguint criteris de sostenibilitat. Entre ells, la millora de l'eficiència energètica en instal·lacions tèrmiques, el consum eficient d'aigua potable, la millora de l'aïllament i l'aplicació de revestiments amb noves tècniques i productes, la recuperació d'espais verds i d'espècies autòctones en entorns urbans, la introducció d'espais enjardinats en edificis i la lluita contra les plagues mitjançant mètodes i productes ecològics.
Actualment s'ha obert la convocatòria per a seleccionar a l'equip directiu, docent i administratiu, que finalitzarà el pròxim 26 d'octubre. Les persones interessades podran presentar la documentació a través de la seu electrònica de l'Ajuntament.


El contingut íntegre de les bases estarà disponible per a la seua consulta en el Centre d'Ocupació i Desenvolupament (c/ José Mª Coll núm. 8), així com en la pròpia web del centre (http://ocupacio.quartdepoblet.es/index.php/es/noticias), i en el tauler d'anuncis de la Web municipal (www.quartdepoblet.es).


Quant a la selecció de l'alumnat, aquesta es realitzarà a través de sondeig d'oferta formativa en l'oficina d'ocupació, per la qual cosa no han de presentar sol·licitud.


L'equip de govern de Quart de Poblet porta anys desenvolupant una intensa línia de treball dins de les seues polítiques de promoció de l'ocupació que, durant la crisi sanitària, s'ha vist encara més reforçada. Són nombrosos els projectes que es duran a terme pròximament en aquest camp i amb els quals es tractarà d'aconseguir els col·lectius més afectats, com els d'ús d'interés social per a majors de 30 anys, la contractació de persones joves a fi que adquirisquen experiència o el Taller d'Ocupació.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 20 Octubre 2020 10:26