L'Ajuntament de Quart de Poblet elimina la taxa de terrasses per a la restauració mentre dure l'Estat d'Alarma

Dimarts, 01 Desembre 2020 12:29 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 146 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar en el ple extraordinari celebrat el 26 de novembre la suspensió de la taxa de terrasses per als locals d'hostaleria, restauració i oci nocturn mentre dure l'Estat d'Alarma. Amb aquesta iniciativa, el Consistori pretén mitigar els possibles efectes econòmics adversos derivats de les mesures extraordinàries adoptades recentment per a combatre la crisi sanitària mundial.


En tot cas, els locals han de recordar que continua sent obligatori sol·licitar de la manera habitual l'ocupació de via pública amb taules i cadires per a poder muntar les seues terrasses de cara al pròxim any.


Es tracta d'una mesura, complementària a les ja desenvolupades tant a nivell local, com a autonòmic i estatal, que l'equip de govern ha posat en marxa conscient que el sector de l'hostaleria i la restauració s'ha vist especialment afectat davant les restriccions de mobilitat, aforament i horari nocturn implementades.


Aquesta decisió ja es va prendre per a tot l'exercici 2020, incloent els primers mesos de l'any previs a la pandèmia, la qual cosa va suposar un estalvi d'entorn dels 45.751'83 euros per als hostalers i hostaleres. El regidor d'Hisenda i Recursos Generals, Bartolomé Nofuentes, va assenyalar que "adoptarem aquesta mesura durant tot el temps que dure l'Estat d'Alarma i continuarem treballant braç a braç amb el sector de la restauració i amb tot el teixit econòmic del municipi. La situació que estem vivint és molt complexa i canviant, però tenim el ferm propòsit de recolzar al nostre motor econòmic i tindrem capacitat d'adaptar-nos a les circumstàncies que es donen a cada moment".

 

Pressupost 2021
Al costat d'aquesta mesura, l'Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar el pressupost per a 2021, dissenyat específicament amb l'objectiu de reforçar les polítiques socials i econòmiques municipals per a fer front a les inevitables conseqüències que la crisi sanitària global està tenint. Per això, aquests comptes públics s'han articulat entorn de dos blocs principals: la promoció i foment de l'ocupació i l'augment de les prestacions públiques per a les famílies.


La bona gestió realitzada ha permés, malgrat l'actual situació, continuar ampliant el pressupost municipal, passant de 30.511.574 de 2020 als 32.121.770 euros actuals. Un augment en xifres absolutes d'1.610.196 euros, un 5'277%, respecte a l'exercici anterior. Aquesta tendència al creixement consolidada en els últims onze anys va en paral·lel a la reducció del deute financer, que per a 2021 ha tornat a veure's rebaixada de manera ostensible.


A més, en aquest exercici, en la disposició final en les bases d'execució, és a dir, la normativa que regeix els pressupostos, s'ha inclòs el compromís d'anar incorporant la perspectiva de gènere en el disseny dels comptes públics.


Així, durant el 2021 es desenvoluparà l'anàlisi dels programes pressupostaris des de la perspectiva de gènere, avançant en la classificació d'aquests en funció de la seua rellevància de gènere.


També es constituirà reglamentàriament una Comissió responsable de l'impuls i coordinació de l'elaboració de l'Informe d'Impacte de Gènere que acompanyarà al Pressupost General.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 01 Desembre 2020 12:31