Quart de Poblet posa en marxa una campanya per a conscienciar sobre la importància d'educar a través del joc

Dimecres, 09 Desembre 2020 14:39 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 144 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Davant la proximitat de les festes nadalenques, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa una nova campanya destinada a conscienciar en la igualtat, partint des de de la prevenció. Sota el lema "Jugant s'aprén, regalem igualtat", es vol animar a les famílies a triar regals que trenquen amb els estereotips i els rols de gènere, per a aconseguir que les xiquetes i xiquets puguen créixer iguals, respectuosos i feliços.


Des de l'àrea d'Igualtat, s'ha posat l'accent a que a través dels jocs també s'educa, per la qual cosa a l'hora de comprar joguets és necessari ser conscients que amb aquests també es poden transmetre i inculcar actituds sexistes.


Per a fomentar aquesta reflexió, s'ha dissenyat una campanya de comunicació que podrà veure's en els mupis del municipi. A través d'una il·lustració afable i cridanera, es convida a fomentar la creativitat i la il·lusió de xiquetes i xiquets sense coartar els seus interessos o gustos.


També s'ha fet arribar a les famílies un tríptic amb una sèrie de recomanacions. Així, comptant amb la col·laboració de tots els centres d'educació infantil i primària i l'Escola Infantil Municipal Ninos, 1300 alumnes rebran aquest fullet, que convida a establir un diàleg intergeneracional sobre la importància de la igualtat entre xics i xiques, entre dones i homes.


Qüestions com l'assignació d'un color segons el sexe, els missatges que llancen alguns anuncis o buscar llibres i contes protagonitzats per xiquetes i dones, són algunes de les qüestions que es plantegen.

 

Narratives d'igualtat
A més de fer arribar la informació pròpia d'aquesta campanya als centres educatius, també se'ls ha facilitat còpies de la publicació "Narratives d'igualtat i violència de la joventut, estudi de cas a Quart de Poblet". Aquesta publicació recull els resultats d'una investigació qualitativa realitzada per l'àrea d'Igualtat i la Universitat de València en la qual es recull l'opinió de la joventut del municipi sobre les temàtiques d'igualtat i violència. Aquesta publicació resulta una eina fonamental per al professorat, ja que ofereix informació rellevant sobre l'imaginari col·lectiu de la joventut en aquestes matèries i, per tant, permet planificar el treball a realitzar a les aules.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 09 Desembre 2020 14:41