Foios celebra el Mig Any Faller

Divendres, 23 Octubre 2020 16:40

Aquest pròxim diumenge 25 d'octubre, les tres falles de Foios celebraran el Mig Any Faller amb diversos actes al pàrquing del Sector Sud amb totes les mesures de seguretat per als esdeveniments.

 

Així doncs, les falles Avinguda-Plaça Rei en Jaume, Màrtirs i Adjacents i La Comunitat gaudiran d’una jornada festiva que començarà a les 12.30 amb l’acte de presentació de les Falleres Majors i Presidents 2021. Posteriorment, a les 13.30 tindrà lloc una minimascletà, seguida del dinar. Finalment, a les 16.00 hores, tancarà les activitats Manu Baeza amb un monòleg.

 

Juan Antonio Pacha, regidor de Festes i Falles, ha destacat que «els fallers i falleres de Foios som conscients que la Covid-19 no ha desaparegut, però la festa de les falles ha de continuar cap a 2021, això sí, amb totes les mesures que garantisquen la seguretat de totes i tots».

 

Informa Nou Horta. Foios

La ‘XX Edició de Conta’m Dona’, certamen de relats curts escrits per dones celebrat a Catarroja amb la col·laboració de Caixa Popular, ha tingut aquest 22 d'octubre la seua esperada cerimonia de lliurament de premis, ajornada pel confinament per la Covid19. Aquesta edició ha tornat a destacar pel talent dels relats presentats que han sigut reconeguts en una cel·lebració diferent realitzada en el Teatre Auditori de Catarroja.

 

“Un any més hem pogut gaudir juntes del gran talent present en un clàssic de la literatura en format breu com és el Conta’m Dóna. Un certamen que no hem volgut perdre ja que és una proposta fonamental per a visibilitzar la creació literària realitzada per dones, amb un esment especial a les catarrogines que demostren el seu talent literari i a Caixa Popular, per la seua col·laboració perquè aquest esdeveniment siga possible”, ha explicat Beatriz Sierra, regidora d'Igualtat.

 

En el lliurament de premis de l'edició d'enguany les autores premiades han sigut:


• 1r Premi. “La filla del tren” de María de la Salut Alcover Bendicho.


• 2n Premi. “Castells en l´aire” de Mercé Climent i Paià.


• Accèssit. “Ressonàncies” de María Dolores Ferrandis Sebastiá.


• Premi Caixa Popular Dona empadronada a Catarroja, “Qüestió de perspectiva” de Datxu Peris García


El lliurament de premis de 2020 va mantindre l'entusiasme de les edicions anteriors amb l'aforament disponible complet, tot i la reducció de les localitats, donades les restriccions d'obligat compliment per l'actual situació. En 2021, Conta’m Dona tornarà a oferir l'oportunitat de visibilitzar els seus treballs i mostrar la creativitat literària de centenars de dones que any a any participen en aquest clàssic certamen.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Alcàsser rebrà una ajuda de 713.702 euros de la Diputació de València per a la realització d'inversions financerament sostenibles (IFS). Així, entre les sis actuacions que s'han aprovat, i que estan pendents d'executar, està l'habilitació d'una aula-taller ocupacional relacionada amb la jardineria i l'obra, la rehabilitació del sostre de l'Ajuntament o el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM).

 

No obstant això, les inversions econòmiques més importants es destinaran, d'una banda, a la construcció de dues basses-aljubs de compensació de pluja amb l'objectiu d'eliminar les zones inundables de la localitat. D'aquesta manera, està previst que es construïsquen tant a l'avinguda Diputació, com al carrer Traginers.

 

D'altra banda, Alcàsser aposta per incorporar l'eficiència energètica amb la instal·lació de quatre estacions fotovoltaiques que es col·locaran en diferents edificis municipals: l'Ajuntament, el Centre Social, la Llar de Jubilats i Plalesa.

 

Finalment, l'ajuda de la Diputació per a l'execució dels IFS també anirà destinada a fer un camí d'accés a l'edifici 'Matadero', que està acabat de rehabilitar.

 

L'alcaldessa del municipi, Eva Zamora, ha destacat la importància d'aquestes inversions perquè «són vitals per a l'Ajuntament». «La Diputació permet a l'Ajuntament decidir en què volem invertir aquesta ajuda per a millorar el municipi, i és essencial perquè cada municipi té unes característiques i, per tant, unes necessitats», ha conclòs.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, ha actuat d’ofici al costat de la Policia Local en la retirada d’una planta invasora en la Séquia Favara, pertanyent al municipi a manera preventiva davant un problema major. Aquest fet s’ha traslladat a la Direcció-Conservació del Parc Natural de l’Albufera i a la Comunitat de Regants Séquia Favara, les dues entitats afectades per la presència d’aquesta espècie.

 

Aquesta actuació s’ha realitzat perquè la propagació del camalote, comunament anomenada flor de bora, generarà un greu perjudici a l’hàbitat i medi ambient del Parc Natural de l’Albufera, així com al propi equilibri de la vegetació autòctona, si no s’actua. Aquesta planta compta amb l’antecedent d’haver envaït les aigües del riu Guadiana, amb desastroses conseqüències econòmiques des que va aparéixer fa 10 anys, amb un cost d’erradicació invertit fins ara de 25 milions d’euros.

 

Des del punt de vista ambiental, la presència del camalote en les aigües augmenta les taxes d’evaporació d’aquestes entre 3 o 4 vegades per damunt dels nivells normals, a més d’incrementar els nivells d’elements derivats de la descomposició de la planta. Així mateix, aquesta espècie impedeix la filtració de llum al fons de l’aigua, la qual cosa dificulta la fotosíntesi a les plantes autòctons, que al final moren i acaben desapareixent.

 

L’Ajuntament d’Alfafar vol evitar tals danys i perjudicis en localitzar la seua aparició primerenca, i per això s’ha posat en coneixement de la Conselleria de Medi ambient i s’ha instat a la Séquia de Favara a una ràpida intervenció primerenca, control i seguiment per a la seua total erradicació.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

L'Ajuntament de Foios ha rebut un total de 631.677,23 euros dins del Pla d'Inversions de la Diputació de València 2020-2021 que destinarà a cinc inversions, entre les quals destaca la primera fase del nou Ajuntament amb 491.683,24 €. El projecte de nou edifici consistorial es troba actualment en la fase de concurs d'idees, mitjançant el qual s'ha demanat als despatxos professionals d'arquitectura que plasmen les seues solucions per al nou ajuntament que ocuparà l'espai de l'actual i de l'edifici veí adquirit l'any 2018.

 

La resta, 140.000 €, es distribueixen en 4 inversions considerades com a objectius de desenvolupament i sostenibilitat (ODS), entre les quals trobem l'eliminació de la canalització i xarxa de sanejament que travessa el Polígon de la Jutera i la implantació del nou traçat pel Carrer Sant Josep, amb què s'evitaran els embossos, problemes d'inundació i es mitigaran les males olors, amb 81.335,45, la millora de l'eficiència energètica de la Casa de la Cultura, que actualitzarà un edifici centenari als nous usos i necessitats, a la que es destinen 30.000 €, i una instal·lació fotovoltaica en el sostre del Col·legi Rei en Jaume destinada a l'autoconsum, que compta amb 15.000 € d'inversió.

 

Finalment, es destinen 13.658,54 € a una acció que la Diputació de València ha exigit a tots els municipis, consistent en la confecció d'un Pla Urbà d'Actuació Municipal, que descriu les línies d'actuació del poble en matèria dels objectius inclosos a l'Agenda 2030, amb les prioritats en inversions i serveis.

 

Per a l'alcalde, Sergi Ruiz, "des del 2015 la Diputació de València s'ha bolcat amb els municipis i ha incrementat considerablement les quantitats que destinava a un municipi com Foios, passant de 60.000 € en el PPOS del 2014 als 631.000 € d'enguany, que estan servint per a executar inversions tan importants i prioritàries com la Ronda Oest".

 

Informa Nou Horta. Foios

Des de fa més de 10 anys, Serveis Socials de l'Ajuntament de Mislata, ha prestat el servei d'ajuda a domicili a persones majors amb pocs recursos. Un ajuda destinada a aquells que tenen pendent la resolució de la concessió de la dependència o, davant l'escassetat de recursos, no poden costar-se una persona que puga assistir-los en les diferents tasques de la llar o en el seu propi benestar. Unes necessitats que amb la pandèmia s'han vist incrementades al no poder molts d'estos majors eixir dels seus domicilis per a evitar els contagis.

 

En este sentit, el departament de Serveis Socials va tramitar un nou contracte per a poder cobrir a aquelles persones que a més tingueren el grau de dependència reconeguda per la Generalitat.

 

L'estat d'alarma, i el consegüent confinament, va agreujar la situació augmentant-se el nombre de persones que van sol·licitar aquest servei. Des de l'Ajuntament de Mislata no es va voler deixar a ningú desemparat, per la qual cosa es va decidir ampliar el servei per a poder atendre aquells majors que es trobaven davant esta nova necessitat. En paraules de l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa “el nostre lema durant esta pandèmia és que ningú es quedara arrere, i per això, hem posat tota la nostra obstinació en què les persones vulnerables tingueren totes les necessitats cobertes per a poder disminuir la corba de contagis”.

 

Així, des del principi de l'estat d'alarma, Serveis Socials va incrementar el servei de SAD municipal, l'atenció telefònica a les persones majors i va crear un servei de compra de medicaments i d'alimentació porta a porta. El servei destinat a persones majors va passar de comptar amb 20 beneficiaris a arribar a més de 50 persones vulnerables.

 

Entre els nous serveis que es presten des del consistori mislater es troba el suport a la condícia i cura personal, ajuda en la ingesta d'aliments, supervisió de la medicació simple prescrita per personal facultatiu així com suport en la mobilització, tant dins com fora del domicili, entre altres accions. Així, per al regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “ajudem al fet que els nostres majors tinguen una major qualitat de vida davant esta nova situació que viuen i l'Ajuntament i esta regidoria sempre estarà del seu costat en tot moment”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L’Ajuntament de Paterna ha recordat hui que, a causa de l’actual situació sanitària derivada de l’evolució de la COVID-19 i seguint amb la mateixa línia responsable i preventiva mantinguda des que es va originar la pandèmia, el consistori no ha organitzat cap acte amb motiu de Halloween per a evitar al màxim el risc de transmissió comunitària del virus i continuar protegint a la població paternera.

 

Davant la proximitat del Dia de Tots Sants i l’augment del risc d’una major concentració de persones, el Comité de Seguiment de la COVID-19 de l’Ajuntament de Paterna s’ha reunit hui per a analitzar la situació actual de la ciutat quant a incidència del virus i ultimar el dispositiu extraordinari desplegat entorn de l’1 de novembre i la seua vespra.

 

Durant la reunió, s’han repassat les mesures extraordinàries acordades per a facilitar als veïns i veïnes el desplaçament segur i escalonat al cementeri municipal, entre les quals es troben, l’horari especial d’obertura de 8 a 18.30 que comença hui, l’entrada en grups de 4 persones màxim o la presència d’informadors municipals a les portes del camp sant l’1 de novembre per a recordar les normes sanitàries anticovid.

 

Així mateix, i amb la finalitat de minimitzar al màxim el risc de contagi a la ciutat, l’Ajuntament ha decidit enguany no celebrar cap acte ni activitat amb motiu de la nit de Halloween com feia en anys anteriors i a més augmentarà els controls policials eixa nit per a assegurar el compliment de totes les mesures i normativa anticovid-1, amb especial atenció a la possible celebració de festes privades.

 

Per a fer de Paterna una ciutat més segura en la lluita contra el coronavirus, l’Ajuntament també ha fet una crida a la ciutadania apel·lant a la responsabilitat, la prudència i el compliment de les recomanacions sanitàries per a no posar en risc la salut individual i la de la resta de paterners i paterneres.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Es tracta del primer curs d’ endoterapia realitzat per a treballadors d’empresa pública, el qual es va realitzar dimecres passat i va comptar tant amb una sessió teòrica com pràctica.

 

En la sessió teòrica, realitzada en l’Antic Mercat, es van recordar les plagues més habituals on es realitza aquesta tècnica. A més, es van repassar els beneficis que la tècnica aporta tant per a l’arbre com per als veïns de la ciutat, ja que queda reduït el risc d’intoxicació.

 

En la sessió pràctica, realitzada en l’Hort de Trenor, els treballadors van corregir alguns defectes comesos en la utilització de la màquina que s’encarrega de la realització d’aquesta labor. En aquesta sessió, els treballadors van ser dirigits per un professor el qual els va donar consells per a evitar possibles errors que facen que el tractament siga menys efectiu.

 

A més de la realització del curs, l’ajuntament ha procedit a la compra d’una màquina addicional. “Aquesta màquina permetrà agilitar els tractaments i millorar els terminis per a donar un millor servei, a més d’arribar a un número major de pins i arbres de fulla caduca”, ha explicat el regidor d’Espais Públics, Daniel Iserte.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Pàgina 1 de 1777