Foios ha engegat una nova actuació per a adequar els espais municipals a les actuals necessitats, i en aquesta ocasió les obres s’han centrat en la Casa de la Cultura. En total, prop de 40.000 euros d’inversió dels quals la Diputació de València finança 20.158,60 a través de les Inversions Financerament Sostenibles del 2018.

 

L’actuació es divideix en dos parts. La primera d’elles consisteix en la construcció d’uns camerinos per al teatre en els annexos de la Casa de la Cultura. I la segona és la reforma de la Sala d’Exposicions, al lateral dret de l’edifici de les Escoles Velles.

 

Sergi Ruiz, alcalde de Foios, ha assenyalat que “Foios necessita d’una Sala d’Exposicions digna i suficient, i amb aquesta remodelació, l’espai quedarà millor il·luminat, i es podrà acollir qualsevol exposició o certament, fins i tot el més recent i ambiciós Premi de Pintura Seca o d’Estudi, coorganitzat conjuntament pel Cercle d’Art Foios i l’Ajuntament”.

 

Amb aquesta reforma, la Sala d’Exposicions augmenta al doble la seua capacitat expositiva actual, arribant fins als 40 metres lineals d’exposició. Així també, la Sala podrà acollir els esdeveniments que fins ara es realitzaven al Saló d’Actes de l’Ajuntament, que quedarà inutilitzat durant una temporada, ja que està previst que durant 2021 comencen les obres de construcció de la nova Casa Consistorial.

 

Informa Nou Horta. Foios

El regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb els equips directius del col·legis i instituts de Paiporta per tal de concretar les mesures front a la Covid-19 de cara a l’inici del pròxim curs escolar.

 

A més d’escoltar les necessitats dels centres quant a instal·lacions, recursos i suport de la regidoria, la reunió ha tractat els protocols de protecció i seguretat sanitària per a menors i personal treballador. La Regidoria d’Educació porta setmanes treballant en la preparació del nou curs escolar, plasmat en accions com el condicionament dels centres educatius a la nova realitat sociosanitària. Entre les mesures de protecció i prevenció destaca la instal·lació de fins a 15 mampares protectores als centres, així com altres millores i actuacions de manteniment i adequació dels centres públics a la nova normalitat.

 

“El pròxim curs la salut estarà al centre de totes les prioritats a les escoles i instituts paiportins. Per això, aplicarem la màxima de la prevenció i seguiment dels protocols que marquen les autoritats sanitàries en totes les accions educatives”, ha expressat Sánchez. La ràtio d’alumnes per aula o l’estudi d’opcions per ampliar les sales dedicades a menjadors han estat altres de les qüestions abordades.

 

Sánchez va aprofitar la reunió per a donar la benvinguda a aquestes trobades al nou director de l’IES La Sénia, Lluís Sanchis, que substitueix al capdavant del centre a Vicente Tatay després de quatre anys a la seua direcció.

 

Així mateix, el regidor d’Educació continua treballant i mantenint trobades amb les AMPEs de la localitat per avaluar i gestionar les necessitats de les famílies a partir del començament de l’any escolar. El curs 2020-2021 donarà inici en tots els cicles educatius (Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat) dilluns 7 de setembre.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Les escoles oficials han obert el període de preinscripció per al curs 2020 – 2021, que pot realitzar-se fins al dimarts 14 de juliol. En el cas de la EOI de Torrent, enguany l’oferta formativa s’amplia amb la novetat dels cursos de valencià. Així, als idiomes d’anglès, italià, alemany i francès amb els quals compta el centre, se suma també la possibilitat d’estudiar valencià, des del nivell A2 fins a 1r de C2. Igualment, s’ampliaran els nivells de francès (2B2) i italià (2A2).

 

Amb un horari matinal i vespertí, la seu està situada al carrer Sant Cayetano, impartint classes també des de la secció de Montecarlo. A més, la EOI de Torrent, que es va iniciar com a entitat pròpia al setembre de 2018, és l’encarregada de gestionar les seccions d’Alaquàs, Catarroja, Paiporta i Silla, presentant a la comarca de l’ Horta Sud una oferta molt interessant.


Les preinscripcions poden tramitar-se a través de la pàgina web de la EOI: http://mestreacasa.gva.es/web/eoitorrent

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament d’Alfafar ha posat en marxa una sèrie d’activitats estivals per a diferents grups de xiquets i xiquetes i joves atesa la nova situació derivada del covid-19 i la impossibilitat de realitzar el tradicional Campus d’Estiu.

 

Aquesta setmana han donat inici els tallers educatius dirigits a xiquets i xiquetes d’entre 7 jo 16 anys amb necessitats educatives especials. Amb aquest servei s’ofereix una alternativa a les activitats d’oci del Campus d’Estiu per a aquelles famílies amb menors que tenen una major necessitat d’acompanyament soci educatiu.

 

Així mateix, la Ludoteca ha iniciat un programa d’activitats d’aprenentatge a través del joc per a aquells xiquets i xiquetes de 4 01:00 11 anys que han estat inscrits durant el curs escolar 2019/2020. D’aquesta manera, es reobrirà al públic durant el mes de juliol, adaptant les seues activitats per a prestar el servei durant el mes estival.

 

Per part seua, el Espai Jove ha reactivat la seua programació d’activitats en aquest mes de juliol. D’aquesta manera, ofereix espais d’oci i relació durant el període estival per a adolescents i joves de 12 01:00 30 anys. Les activitats estan dirigides tant a l’oci com a la millora d’habilitats i destreses en diferents matèries d’interés com a idiomes, conversa en anglés, cerca d’ocupació, desenvolupament de la creativitat, etc.

 

L’Ajuntament d’Alfafar continua treballant per a fer costat a les famílies del municipi i oferir alternatives d’oci per a la ciutadania.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Alaquàs torna a ser un exemple a seguir en transparència. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Alaquàs ocupa la segona posició en el rànquing de transparència d’ajuntaments de més de 15.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana. Així es desprèn de l’últim informe publicat per Dyntra, la primera plataforma col·laborativa a nivell mundial que treballa en el mesurament i gestió del govern obert en les organitzacions i per a la Societat Civil.

 

Amb un percentatge del 72,2% de mitjana global, Alaquàs destaca principalment per les dades que ofereix en matèria d’urbanisme i obres públiques: plans d’ordenació urbana, decisions sobre requalificacions i adjudicacions urbanístiques i licitacions d’obres públiques. Amb el mateix percentatge, del 90%, l’administració destaca també per la seua transparència en matèria d’organització i patrimoni del Consistori.

 

L’Ajuntament obté una molt bona qualificació en matèria econòmica i pressupostària donat que l’índex li assigna una transparència en aquest sentit del 89%. Segons Dyntra, l’Ajuntament és totalment transparent en donar a conèixer informació econòmica i financera relacionada amb els comptes públics, el deute i les despeses municipals.

 

Pel que fa a la contractació de serveis, l´índex assigna a Alaquàs un percentatge del 87,5%, una dada molt positiva també. Pel que fa a la informació i atenció ciudatana, Alaquàs aconsegueix un 81,82%. Una dada excel·lent que ve a reforçar l’atenció i la informació que rep la ciutadania per part de l’administració local així com l’alt compromís assumit per l’Ajuntament en aquest sentit. És ressenyable també la seua posició en informació publicada sobre càrrecs electes i personal de l’Ajuntament amb un 69,7%.

 

Tots aquests percentatges poden consultar-se en l’enllaç https://www.dyntra.org/poi/ayuntamiento-de-alacuas-alaquas/.

 

Dyntra és una entitat objectiva i no partidista que empra índex basats en dades públiques gestionades per una comunitat àmplia i representativa, experta i involucrada, en la implantació de models participatius, de mesurament i anàlisi dels organismes públics, sobre la base de 151 indicadors. Desenvolupa una plataforma col·laborativa que té com a objectiu mesurar la informació pública de Governs, Administracions públiques, partits polítics, càrrecs electes i els diferents actors socials d'una manera dinàmica, eficient, transparent i oberta.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Hui, 9 de juliol, a través de videoconferència, representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han celebrat la V Jornada de Bones Pràctiques en la prevenció i intervenció enfront de l'absentisme i assetjament escolar. En aquesta jornada, s'han donat a conéixer els municipis guanyadors dels guardons entregats per la FEMP, entre els quals està el programa “Activa't, promoció de la convivència escolar”, impulsat per la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Massamagrell.

 

La regidora de Serveis Socials, Nina Sepúlveda, ha declarat: “Agraïm a la Comissió Avaluadora de la FEMP que haja concedit la distinció al nostre projecte, així com a l'equip municipal d'educadores socials pel seu treball en aquest projecte i a l'IES de Massamagrell per la seua col·laboració. Aquest ambiciós projecte és fruit de molta faena col·lectiva i aquest reconeixement a nivell nacional és un gran incentiu per a continuar fent passos”.

 

En paraules de l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez: “És un vertader orgull rebre un reconeixement a nivell nacional de tanta importància com aquest de la FEMP i, a més, tenint en compte la transcendència de l'assumpte que aborda, ja que l'educació és una prioritat per a aquest equip de govern i lluitar contra l'absentisme i el bullying és un compromís al qual les nostres polítiques educatives s'obliguen”.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Amb la finalitat de promocionar la cultura i la música, l’Ajuntament de Torrent ha signat aquest matí dos convenis: un amb la Unió Musical (UMT) i l’altre amb el Cercle Catòlic. D’aquesta forma, el consistori col·laborarà en les activitats que realitzen aquestes societats musicals per a fomentar i promoure la seua projecció a nivell estatal i internacional, així com la seua difusió en l’àmbit municipal.

 

Per aquest motiu, l’alcalde Jesús Ros; la regidora de Cultura, Susi Ferrer; i els representants de les societats musicals, José Plaza, president de la UMT; i Benito Nemesio, president del Cercle Catòlic, s’han reunit per a la signatura de tots dos documents. Així, s’ha establit un programa de promoció d’activitats culturals, tradicionals, lúdiques i festives, vertebrant i articulant els recursos humans i patrimonials locals per a optimitzar els resultats amb una millora en el consum de béns i serveis culturals i augmentar la qualitat de vida de la ciutadania.


Finalment, els convenis també persegueixen l’afavorir la formació educativa en l’esfera musical dels torrentins i torrentines a través de les escoles musicals.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Paiporta ha assumit les beques-menjador per a 500 xiquets i xiquetes de 360 famílies de la localitat durant els quatre mesos en què ha quedat suspesa l'activitat presencial dels centres educatius del poble, de març a juny.


Aquest programa, impulsat per la Regidoria de Benestar Social, completa el pla de la Conselleria d’Educació, que cobria aquelles criatures becades al 100%. La Regidoria de Benestar Social, en coordinació amb els centres educatius, ha ampliat aquestes ajudes als becats i becades amb menys del 100%, per un valor global de més de 72.000, i ha atorgat entre 45 i 85 euros mensuals per cada criatura, en funció del percentatge de beca-menjador concedida amb anterioritat.


L'àrea de Benestar Social ja va assumir en un primer moment les beques-menjador de la part corresponent dels mesos de març i abril, i ara ho fa amb els de maig i juny, amb un nou sistema de targetes-moneder que permeten fer compres a Consum i Charter. Aquestes targetes han començat a entregar-se aquest dijous, i les famílies beneficiàries les hauran de tornar una vegada hagen exhaurit el crèdit i abans que comence el nou curs.


L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que “les persones en situació de vulnerabilitat són les que estan rebent el major impacte de la crisi, i per al govern de Paiporta són la màxima prioritat des del primer moment”. La dirigent paiportina ha agraït el treball de l'àrea de Benestar Social i del seu responsable, Rafa Gadea, per a “establir nous mètodes d'ajuda més àgils i eficients”. Per a Martín, Benestar Social “ha sigut una part fonamental de la resposta de l'Ajuntament a l'alerta sanitària i ho ha de seguir sent en el futur”.


Gadea, per la seua banda, ha afegit que “les beques menjador són, en molts casos, la garantia d’una alimentació suficient per a centenars de xiquets i xiquetes de Paiporta que s’havien quedat desemparats amb el tancament de les escoles”. Gràcies a aquest pla, “tenim la garantia que rebran els recursos necessaris”.


Programa d'alimentació infantil
Amb el mateix sistema de les targetes-moneder, l'Ajuntament també ha canalitzat el programa d'alimentació infantil durant l'estiu per a aquelles xiquetes i xiquets de famílies en situació de vulnerabilitat que necessiten beca per a juliol i agost. En aquest cas, el pressupost de Benestar Social ascendeix a uns 30.000 euros més.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Pàgina 1 de 1681