"Ni un pas enrere", lema del 8M a Xirivella

Dilluns, 25 Febrer 2019 11:34 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 398 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Xirivella, a través de la regidoria d'Igualtat que dirigix Isabel García, ha organitzat, un any més, una sèrie d'actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones el pròxim 8 de març. Es tracta d'una programació que arrancarà el dia 1 de març i s'allargarà fins al 28 de març i en la qual participaran activament els col·lectius de dones de la localitat i també la regidoria d'Educació i Cultura, que coordina Encarna Martí; i la regidoria d'Adolescència i Joventut, dirigida per Mónica Sánchez. El lema d'enguany és "Ni un pas enrere".

 

La regidora d'Igualtat, Isabel García, afig que «l'Ajuntament és un referent en la lluita pels drets de les dones i en contra de la violència masclista, tal com estem demostrant al llarg de la legislatura amb totes les accions realitzades des d'esta regidoria junt amb la col·laboració activa dels col·lectius de dones. Seguim i seguirem lluitant per tal d'aconseguir esta igualtat real!».

 

Per la seua banda, en paraules de l'alcalde, Ricard Barberà: «De nou, les activitats del 8 de març tenen com a objectiu reivindicar una societat més igualitària i real entre homes i dones, mitjançant una sèrie d'accions dirigides a tota la població que finalitzaran a final del mes, i a les quals convidem a totes i tots a participar».

 

La primera cita és el divendres 1 de març a les 19.00 h amb una sèrie d'activitats especials al Centre Jove.

 

El dissabte 2 de març, continuem amb cultura a les 19.00 h i el teatre dansa «Que no te corten las alas», de la companyia Marea Danza i dirigit a tots els públics. Tindrà lloc al Teatre Auditori Municipal i les entrades les podreu aconseguir en Casa de Cultura.

 

Continuem diumenge 3 amb una taula reivindicativa de dones amb motiu de la vaga feminista, la qual es realitzarà al mercat de l'avinguda de la Constitució d'11 a 13.00 h.

Dilluns 4 de març s'inauguraran els actes del 8 de març a les 18.00 h i hi haurà una xarrada col·loque titulada 'Les polítiques públiques d'igualtat', amb Laura Berja Vega (senadora portaveu de la Comissió d'Igualtat) i Laura Isabel Gómez García (representant de la Comissió d'Igualtat). Ambdós actes es realitzaran a Casa de la Dona.

 

L'endemà, dimarts 5 de març, no vos podeu perdre la inauguració a les 19.30 h de l'exposició dels treballs realitzats per les Associacions Mestresses de Casa Tyrius i Aitana a la sala d'exposicions de Casa de Cultura. Podreu visitar-la des del 5 fins al 15 de març.

 

Continuem amb les activitats el dimecres 6 amb una taula redona a les 19.00 h: 'La prostitució, violència patriarcal', amb Concha Hurtado Badenas (Associació de Traductores per l'abolició de la prostitució), Maite Gabaldón Ferreros (presidenta del Moviment Democràtic de Dones PV) i Cristina Salvà García (representant Col·lectiu Feminista Victòria Sau), a Casa de la Dona.

 

Dijous 7 de març, a les 9.30 h enfront del Centre de Salut, acte amb els escolars; seguidament, a les 11.30 h en el pati de l'Escola Adults (c/ Art Major de la Seda, 36), dansa al carrer: Mulier, de la companyia Maduixa, dirigit a estudiants de 4t de l'ESO i Batxillerat; també es realitzaran diferents activitats als centres educatius 'L'urna de la igualtat, missatges en clau violeta' i acabem la jornada amb la manifestació a Xirivella amb motiu del Dia Internacional de les Dones a les 19.00 h des de plaça Espanya fins a les portes del consistori, i a la qual convidem a tota la ciutadania a participar.

 

El dia 8M, a les 12.00 h en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Xirivella hi haurà un ple reivindicatiu de dones, i a les 18.00 h, manifestació a València amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

 

Diumenge 10 de març a les 19.00 h, el cinema ompli el Teatre Auditori Municipal amb la projecció de la pel·lícula 'El orden divino', entrada gratuïta amb invitació que es podrà recollir a Casa de la Dona i a Casa de Cultura.

 

Passem al dimecres 13 amb altra pel·lícula a Casa de la Dona a càrrec de l'Associació Espai Violeta a les 18.30 h.

 

L'endemà, dijous 14 de març a les 18.00 h, es realitzarà la festa lila de les alumnes dels cursos de ball en clau de gènere a càrrec del Col·lectiu Feminista Victòria Sau a Casa de la Dona també.

 

La música també tindrà un paper important en l'agenda d'activitats, sent la banda del CIM els protagonistes del divendres 22 de març amb la seua actuació al Teatre Auditori Municipal a les 22.00 h; entrada gratuïta fins a omplir aforament.

 

Finalment, dijous 28 acabaran les activitats amb un sopar a les 21.30 h i amb l'espectacle 'Espejismos' de Patricia Espejo a les 22.15 h en l'Auditori (venda d'entrades a Casa de Cultura).

 

A més a més, recordem que des del 25 de febrer fins al 15 de març podreu visitar a l'IES Gonzalo Anaya l'exposició 'Camí cap a la igualtat' a càrrec de Dones de Xirivella en Acció.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Modificat el Dilluns, 25 Febrer 2019 11:59