Maig és el mes pel bon tracte a Xirivella

Dimecres, 08 Mai 2019 11:25 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 342 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

A principis del mes, el dia 2, es va celebrar el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar. Des de la regidoria d'Educació i el Servei de Psicologia Comunitària i Educativa, s'ha proposat este mes de maig com el "Mes del Bon Tracte a Xirivella" amb diverses activitats educatives en els centres escolars i instituts de la localitat, com a eina de prevenció de la violència en les aules.

 

En els centres d'educació primària de Xirivella, distingim el següent programa:

 

Durant la segona quinzena de maig, els cursos de 1r i 2n realitzaran tallers de poesies i cal·ligrafies pel respecte i la convivència; mentre que els de 3r i 4t, podran disfrutar amb els titelles del llibre 'El club de los raros' a càrrec de Cecilia Silva; finalment, els cursos de 5é i 6é tindran al seu abast el taller d'Educació Emocional (programa EDI) a càrrec de Raquel Bañuls.

 

Per altra part, als instituts del municipi també han preparat els dies 2 i 3 de maig per als cursos de 1r i 2n d'ESO, una sèrie de punts d'informació amb tríptics i curts contra l'assetjament escolar.

 

L'assetjament escolar, conegut també amb el terme anglés 'bullying', s'utilitza per a denominar la intimidació entre iguals, i es definix com la violència mantinguda en l'àmbit escolar, mental o física, guiada per un individu o per un grup i dirigida contra un altre individu que no és capaç de defendre's a si mateix. Malauradament, este tipus de violència està molt present en la nostra societat i, l'educació, la sensibilització i les actuacions en prevenció, són imprescindibles per a fiançar en la comunitat educativa el respecte, la tolerància a la diversitat i la formació en valors de ciutadania responsable i activa.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella