Compromís per Xirivella: “El partit tornarà a ser garantia d’un bon govern d’esquerres”

Dimecres, 08 Mai 2019 12:21 Escrit per  Compromís per Xirivella Publicat en Xirivella-VAL Vist 428 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Independents, professionals de prestigi, històrics de l’associacionisme local, ecologistes emprenedors, joves, científics, fallers, membres dels centres culturals de Castilla - La Mancha i d’Andalusia, fallers, esportistes, feministes, rockeres o músiques d’avantguarda, representants del col·lectiu LGTBi+, mestres... Ningú pot negar que la llista de Compromís per Xirivella que encapçala Ricard Barberà siga ben diversa.

 

A més de Ricard Barberà, els primers llocs de la llista els ocupen Puri Botella, actual regidora de Gent Major; el politòleg Josep Moret, actual regidor de Personal i Seguretat Ciutadana; l’enginyer Vicente Clemente, la professora de primària Ester Donderis, i Josep Agustí, actual regidor d’Informació i Transparència.

 

En la seua intervenció el candidat de Compromís per Europa, Jordi Sebastià, va destacar la importància del Parlament Europeu en la vida quotidiana de la ciutadania: “Jo sé que ací a Xirivella esteu molt preocupats pel soroll dels avions, doncs bé, és al Parlament Europeu on es poden fixar normes més estrictes per a limitar el soroll que patixen les poblacions pròximes a un aeroport.”

 

Per la seua banda, Ricard Barberà va explicar les línies fonamentals del programa electoral i va advertir que en la legislatura que ara acaba Compromís ha sigut la garantia de que el govern d’esquerres de Xirivella funcionara i ho serà també en el futur: «Jo vull ser alcalde i caminar acompanyat, encara que de vegades toque anar a poc a poc, encara que de vegades ens equivoquem i toque rectificar. Acompanyat de la resta de partits d’esquerra, del teixit ciutadà i també dels partits de l’oposició, perquè sempre hi ha temes crucials en què hem de posar-nos d’acord. I acompanyat també del col·lectiu de Compromís per Xirivella», va explicar Barberà.

 

 

Martina Sabariego: “La diversitat ens fa poble”

«Hi ha estudis que diuen que els llocs més “visibles” d’una llista electoral, les persones en què es fixen més els electors, són el primer i l’últim. Per això, volíem que eixe últim lloc tan simbòlic l’ocupara una persona jove i rebel, independent i creativa com Martina Sabariego», explica Ricard Barberà.

 

Martina Sabariego, de 21 anys, estudia Composició Musical i és una feminista molt activa. Esta és la  seua declaració d’intencions:  

 

“Sóc dona, jove, compositora i feminista, i en cap moment he tolerat que cap home ni ninguna persona decidisca sobre el meu cos, el meu treball i les meues decisions, i no ho faré mai, i així vull que siga el futur per a les properes generacions: un futur igualitari, que entén la diversitat, respecta i es troba en llibertat.”

 

“L’educació és fonamental i ha de ser gratuïta i de qualitat: educació sexual per evitar futures violacions i per gaudir dels nostres cossos fora de tot tipus de por, educació per fer veure que hi ha molts camins fora del “emprenedorisme” liberal que ens ofega i ens fa competitius entre iguals, educació artística per veure de moltes maneres el món, de veure’ns a nosaltres i veure als altres, educació feminista i LGTBI+ per fer-nos visibles, fer-nos respectar entre tots i sentir-nos lliures.”

 

“Confie en una Xirivella lluny de tota xenofòbia i racisme, perquè la diversitat ens conforma i ens fa poble. Una Xirivella fora de tota bandera i identificació, per una Xirivella plural i diversa.”

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Xirivella