L'Ajuntament de Xirivella presenta un recurs de reposició per a ampliar l'horari de la línia d'autobús L-5A

Dimarts, 14 Mai 2019 14:15 Escrit per  Publicat en Xirivella-VAL Vist 345 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Xirivella ha presentat un recurs de reposició contra la resolució del 29 de març del 2019 sobre l'aprovació definitiva del projecte de servei públic de transport CV-106 València Metropolitana Oest, que regularà la freqüència i recorregut dels autobusos.

 

Amb este recurs l'Ajuntament demana que es prolongue l'horari del servei de transport públic d'acord, almenys, a les franges horàries prestades per altres serveis, com pot ser el Metre o l'EMT, per a evitar que els usuaris i usuàries que els utilitzen no puguen realitzar el transbord necessari per a arribar al seu punt de destí.

 

Així, des del consistori es pretén que es modifique l'última expedició de la línia L-5A i que s'amplie el seu horari fins a la 01.00 h tots els dies de la setmana, no solament els caps de setmana, al·legació que va ser desestimada per la Conselleria, ja que consideren que l'horari actual “és una oferta adequada a la demanda potencial”. Actualment, la resolució CV-106 contempla el següent horari: de dilluns a dijous, a les 22.10 h des de València i a les 22.55 des de Quart de Poblet, i divendres i dissabtes, servei nocturn fins a les 4.30 h.

 

A més, este recurs hauria de considerar-se des d'una perspectiva de gènere, tenint en compte que les dones solen ser majors usuàries del transport públic, i per això, ha de garantir-se la seua seguretat perquè no es limite la seua mobilitat.

 

Per tant, i per a obtindre un servei amb un horari més ampliat tots els dies de setmana i garantir la seguretat dels seus usuaris i usuàries, l'Ajuntament de Xirivella sol·licita que es tinga per incorporada la present al·legació al recurs de reposició interposat amb data del 26 d'abril del 2019, per a modificar i ampliar l'horari de la línia L-5A.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella